Mitt säkraste tips för hur jag kommer iväg att träna är att förbereda allt innan.

Igår kväll tänkte jag tanken att det det borde passa att jag springer hem från jobbet idag. Men det är alltid lite meckigt med hur man ska göra med plånbok, passerkort till jobbet, SL kort osv. Hade jag tänkt att det där fixar jag i morgonbitti så hade allt runnit ut i sanden redan innan det startat.

Så jag packar alltid ihop mina träningskläder dagen innan och riggar allt som kan tänkas behövas. Armbandshållare till telefon, hörlurar, skor, kläder mm.

Då misslyckas jag nästintill aldrig.

Bilden är på mina kläder som jag har på jobbet idag innan löpturen. Även dem lägger jag alltid fram kvällen innan. Så slipper jag tänka på det på morgonen. En kvarleva från när jag gick upp 3:45 på mitt förra jobb men det är så skönt att bara gå fram till soffan och börja klä på sig i stället för att stöka runt i sovrummet där maken alltid ligger kvar och snusar.

13 Thoughts on “Riggad och klar!

 1. Åh, så tänker jag ofta att jag ska planera, men ändå är man lika dålig på det. Springa hem från jobbet kräver ju dock inte så mycket av mig, då jag har 3 mins gångväg till jobbet. 😛

  Hoppas du får en skön löptur! Själv ska jag försöka komma ut i joggingspåret igen nu efter sommaren en dag!

  • Elin on August 29, 2014 at 22:12 said:

   3 minuter till jobbet?! Avundsjuk! Men jag har minskat ner det från 1h 20 min till 30 minuter så jag tycker det är lyx att bara ha 30min nu.

   Joggingspåret väntar på dig!

 2. Mimmi on August 27, 2014 at 08:32 said:

  Smart! Känns ju sämre att lägga sakerna åt sidan när man tagit fram dem.

 3. Vad bra du är!! Hoppas du får en bra löptur 🙂

 4. Toppenidé! Planerad körning hjälper en verkligen till mindre stress. 😉 Lycka till.

 5. Bra jobbat! Och tack för tipset, ska jag absolut anamma 🙂

 6. Anonymous on August 29, 2014 at 06:14 said:

  Det är verkligen det bästa, och även att bestämma några dagar i förväg istället för att hoppas att inspirationen kommer. Alternativt, så bestämde jag att senast den dagen ska jag springa, då hade jag chans att känna lite, och nästan alltid sprang jag innan “sista” dagen för att slippa pressen 🙂
  Knasigt.
  Nu är det bara promenader som gäller för mig eftersom jag är nyförlöst med kejsarsnitt, men framöver så kan det bli spring i benen det känner jag!
  Fortsätt med vad du gör, hejja!
  /Annan

 7. det var jag som var anonym ovan 🙂

  • Elin on August 29, 2014 at 22:16 said:

   Hej!!!!

   Vad roligt att höra av dig, alltid kul att se namn man känner igen som är kvar. <3

   Grattis till tillskottet i familjen, hoppas allt gått bra!

   Kram kram

 8. Maria B on August 31, 2014 at 08:50 said:

  Tja!!
  Passar på att kika in här medan barnen är lugna å mamma fixar frukosten… (Vi är ju och hälsar på och då är det full uppassning på programmet som gäller. Mamma älskar att skämma bort oss…)
  Jag inser att brukade följa din blogg för några år sedan då du var liiiite mer aktiv i din träning. Minns att du skrev ett inlägg om att ni hade träningsmöjligheter i källaren men att ljuset släcktes en viss tid på kvällen och att du skulle försöka hinna träna innan det blev mörkt… haha tänk vad man kan minnas va! Jag miss oxå att jag blev så avundsjuk över att man kunde ha ett gym i källaren, gud så praktiskt…! Fast sen insåg jag ju när jag började löpträna på allvar att jag som bor på landet med, stigar, traktorvägar över öppna fällt, landsvägar och grusvägar verkligen oxå har alla möjligheter till träning bara inte i källaren utan utanför knuten!
  Du undrar om en app som funkar som runkeeper. Mitt tips är funbeat som är en svensk träningsapp. Jag har kört på den i många år nu och gillar den skarpt speciellt att den är svensk tycker jag är bra, jag försöker ju satsa på så lokalproducerat som möjligt liksom gällande det mesta…
  Kör hårt, jag ska ut och löpa idag oavsett väder, och i kväll är det ivägskickande av veckans resultat till Steph, spännande värre…
  Må så gott
  Maria B

  • Hej!

   Vad kul att du minns just det om ljuset i gymmet. Det är läskigt att stå på löpbandet och allt blir mörkt! Var där i veckan som var och med hösten så nära så fick jag slå på ficklampan i mobilen för att tråckla mig ut bland maskinerna. =)

   Åh vad jag ibland saknar att bo på landet. Växte upp på en bondgård så vi hade också stigar och traktorvägar runt hörnet. Nu är jag mer förpassad till lokala slingor. Men ska bli bättre på att ta mig ut till lite olika naturreservat på helgerna. Det tar inte lång tid med buss eller bil.

   Ja, det var lite annan klass på träningen förr. Saknar PT-träningen. Gav massor!

   Tack för peppen!!

  • Och appropå appen. Har registrerat min träning länge på Funbeat men alltid kört själva gps funktionen från Runkeeper. Tror jag testade någon dålig version av Funbeat någon gång och sen bara inte kommit mig för att testa igen.

   Idag körde jag med Funbeat och det gick ju galant! Praktiskt att slippa föra över med. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation