Idag var det premiär för i år med löpning utomhus. Vaknade och kände mig utvilad och pigg. Skön känsla jämfört med den av att vakna i ett segt töcken de tidigare dagarna denna vecka.

Inspirerad av Mysmasken drog jag på mig träningskläder och efter en lätt frukost så stack jag iväg. GPS-klockan var helt urladdad efter en vinter i en byrålåda så jag tänkte jag skulle ge appen Runkeeper en ny chans. Länge sen jag körde med den för att få lite statistik på löpturen. Tidigare tyckte jag den var sisådär men den verkar ha utvecklats rejält. Gillade den rent av.

Tog en gammal beprövad runda ner mot Aspudden, Örnsberg och ut längst ut på spetsen av udden bredvid Vinterviken och sen hemåt bredvid kolonilotter och fotbollsplanen. 5km avverkade precis vid rätt ställe så att jag kunde gå upp för backen hem.

vinterviken

Men vad det blåste! Det var som om vinden sög luften ur munnen på mig stundtals. Riktigt obehagligt.

I övrigt gick löpturen mycket bra. Gick ut med tanken att jag springer så långt jag orkar och varvar sen löpning med gång tills jag nått 5km. Men det behövdes inte. Orkade springa 5km utan att stanna. Mycket nöjd och lite överraskad. =)

runkeeper

6 Thoughts on “Premiärturen 2014

 1. Heja, heja! Wow, att du fortfarande kan 😀

  • Elin on March 16, 2014 at 22:32 said:

   Blev lite paff själv, trodde jag inte hade så bra kondis men det var ju kanon att den fanns kvar. Nu är det bara att fila vidare på den. Det finns utrymme för förbättring på både snabbhet och längd på passet.

 2. Pttess on March 16, 2014 at 11:44 said:

  Heja!!

 3. Jo idag är det inte jätteskönt ute även om det först ser ut att vara det 😉

  • Elin on March 16, 2014 at 22:30 said:

   Lite så var det i lördags med, såg så himla fint ut inifrån. Innan jag gav mig iväg så sms:ade jag en kompis och sa att jag skulle ut och springa och fick svaret att hon var impad att jag skulle ut i stormen. Stormen? tänkte jag… Men märkte det så snart jag kommit ut genom ytterdörren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation