När David och jag var i Örebro häromhelgen så åkte vi på en utflykt till Kvarntorp i närheten av Kumla. Där finns en stor slagghög från någon gammal industri som verkar användas som skidbacke under vinterhalvåret. Men uppe på toppen finns också en konstutställning. Den var vi, vädret till trots, sugna på.

Väl där möttes vi av denna trappa.


En 200 meter lång trappa med 427 trappsteg. Den tog på krafterna. Varje trappsteg var numrerat så man visste precis hur långt man kommit. Den tog liksom aldrig slut. Väl upp på toppen såg jag en lapp med en länk till www.besegrattrappan.se. Vi kände verkligen som om vi besegrat trappan när vi väl kommit upp. En skön syn av vad man just klarat.


Vi vandrade runt i regnet och kollade på all möjlig konst där uppe. Väl värt ett besök om ni är i närheten. På sommaren har de ett café där uppe med.

Väl hemma på hotellet igen kollade jag upp länken ovan. Det visade sig att vi inte alls besegrat trappan. Inte ens i närheten. För att göra det ska man visst springa upp för trappan och sen ner längst bilvägen, upp och ner, tio varv och klara det under fem timmar. Totalt blir det 10,6km. Mina ben darrade efter att vi gått ner för trappan lite senare. Skulle inte ens vilja föreställa mig hur de skulle kännas efter tio varv.

Men om någon är ute efter en utmaning så finns den i Kvarntorp och väntar på dig. Snabbast runt har klarat det på 1tim 1min 46sek. Då går det undan.

Utsikten där uppifrån går säkert inte av för hackor. Vi såg dock bara dimma. Men var lika glada för det.


Denna dagen har jag klarat galant. Förutom att jag druckit för lite vatten. En 20 min lång lunchpromenad hann jag med på rasten. Känns alltid lika bra. Tränade sen på SATS efter jobbet. Mycket länge sen jag gick på ett Shape pass. Kommer nog kännas i kroppen i morgon.

10 Thoughts on “En utmaning i Kumla

 1. Mäjlajn on October 25, 2012 at 07:12 said:

  Vad roligt att du bloggar igen, har saknat dina inlägg! 🙂
  Vad pigg och fräsch du ser ut, sådär rosig och fin! 🙂

  KRAM KRAM

  • Rosig och fin! Det var det piskande regnet dör uppe på höjden och gjorde det. =)

   Härligt att höra att mitt svammel saknas när det inte finns där ute i cyberrymden.

   Kram

 2. ja mycket roligt. Jag tycker ni besegrade trappan ändå!

 3. Oj! låter jobbigt:-) men coolt. Bra jobbat att ta sig upp där.
  Ha en trevlig helg!

 4. Wow, låter verkligen som en utmaning!

  Kram, Pernilla be

  • Jag tänkte på dig när jag såg denna. =) att du nog skulle kunna ta vägen förbi Kumla på väg till eller från Stockholm för att testa på. =)

   Någon gång ska jag testa. =) vi åker förbi kumlatrakten två gånger per sommar typ så jag kommer ha chansen att ge mig på den.

 5. Therese on October 30, 2012 at 22:00 said:

  Vi bor bara en mil från Kvarntorpshögen och sambon brukar köra intervaller i trappan där eller rundan x antal gånger… Själv brukar jag allt nöja mig med att ta mig uppför och runt ett par gånger i mitt eget tempo 😛 Sambon och hans mtb-galningar roar sig även gärna med att tävla uppför bilvägen och sedan köra “störtlopp” med cyklarna utför slalombacken… Galningar! 🙂

 6. Vad kul. Det ska jag prova nästa gång jag är i Kumla.

 7. Åh jag älskar trappintervaller 😀 Man blir så sköönt trött!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation