Hej.

Det är alltid lite knepigt att starta blogga när man haft ett uppehåll.

Det har helt plötsligt gått 5 veckor sen jag bloggade senast och det känns som om det kanske bara gått en. Sommar och semester och ingen lust att blogga alls. Semestern har flygit förbi. Ingen lust att träna har funnits. Några enstaka gympass och löppass men annars har det ekat tomt i träningskalendern. Hur blev det så? Ja, jag ledsnade nog bara helt enkelt. Totalt.

Ingen idé att gräma sig över det, det som varit har varit. Bara att blicka framåt och se vad framtiden har att ge mig. Här kommer ett sammandrag av tiden jag varit tyst här på bloggen.

Vi börjar med det mest dramatiska.

Sista veckan innan semestern var lite hektisk. Jobbade mån-tors och på onsdagen innan jobbet var jag på intervju för ett nytt jobb. På fredagen fick jag det. Så första semesterveckan började med att jag åkte tillbaka in till jobbet för att lämna uppsägningspapper och hämta hem lite grejer, inte så mycket, tog egentligen bara hem cykeln när jag ändå kunde göra det smidigt på Arlanda Expressen. Sen följde några dagar med lite småångest i stil med “vad har jag gjort?” “vem säger upp sin fasta tjänst för ett halvårsvikariat med ev möjlighet till förlängning?!”. Maken stöttade och lugnade ner mig men stundtals var det riktigt jobbigt. Det blev lite konstigt att lämna jobbet på torsdagen innan jag fick jobbet, hade inte sagt till folk att jag gått på intervjun men jag satt ju där och varje grej jag gjorde så tänkte jag “tänk, detta kanske är sista gången jag gör detta”. Och där satt de andra och visste ingenting. Så när någon skojade och sa något i stil med “men nu slipper vi i alla fall dig ett tag” och syftade på semestern så fick jag lov att säga till. Ni kanske kommer slippa mig liiite längre än så.

Under sommaren har jag förträngt att jag ska börja på nytt jobb. Det har gått alldeles utmärkt och jag har inte varit orolig alls. Fram tills igår. Puh. Vilken galet jobbig månad jag har framför mig. Gillar inte att vara ny och behöva fråga om allt. Jobbigt att gå från att vara en av de som har mest koll till den som har absolut minst koll.

Under semestern har vi firat femårig bröllopsdag. Tänk vad tiden går snabbt. Firades lite stillsamt med en promenad inne i stan där vi åt lunch från ett thaiställe där man fick maten med sig i såna här små byttor. Jag har alltid velat äta thaimat ur såna här. Check på det! Åt lunchen i en park på Söder.

Vi har varit iväg och bott på några campingar. Rivstartade semestern med att första dagen åka iväg över helgen till en naturistcamping i Vikbolandet. Fick lite smått panik när killen från nya jobbet skulle ringa och tala om om jag fått jobbet eller inte och vi hamnat så långt ut på vischan att telefonerna visade Endast nödsamtal. Men vi hittade en liten plätt där det fanns täckning och sen gick det ju bra i alla fall. Senare var vi iväg en lite längre tur bort till Nora och Gustavsbergs camping, andra gången vi var där och vi gillar stället skarpt. Den vedeldade bastun är det vi gillar bäst samt läget precis vid Norasjön. Några dagar där och sen några dagar på Sandvikens camping i närheten av Filipstad. Helt OK men inget ställe vi kommer återkomma till. Kan ha varit den meterlånga huggormen i vattnet vid badplatsen som skrämde oss men själva stället hade sina nackdelar också.

Även på hemmafronten har vi hittat några nya badställen. Testade ett bad i närheten av Nykvarn i Södertäljetrakten och bilden är från Säby träsk i närheten av Vaxholm. Är imponerad av mig själv att jag kom i vattnet på det sistnämnda, ogillar skarpt att hoppa i vattnet från klippor, tror att jag ska halka och slå mig och sen inte kunna komma upp… Plus att det är så snuskigt på stenarna, sjögräs och små snäckor… Hualigen. Men jag vande mig vid det och på det här stället fast en liten praktisk trappavsats i klippan som underlättade.

Avslutar med bilden från igår. Min brorsdotter fyllde 8 år och det firades ute vid hennes mormors sommarställe. En absolut härlig eftermiddag och sommarkväll.

Idag har gått åt till att mentalt ställa in sig på att sommarsemestern är över för denna sommar. Fyllt på kylskåpet med nyttigheter och lagat lunchlådor.

Nu åter till vardagen med nytt jobb, dagtidsjobb på Stockholm Stads Parkerings kundtjänst. I stället för 1 timme och 20 minuter till jobbet är det nu max 30 minuter från dörr till dörr. UNDERBART! Jag kommer åka spårvagn till jobbet och när cykeln är tillbaka från servicen så kommer jag kunna cykla till jobbet. Hur underbart är inte det?! Några stenkast från jobbet ligger SATS Globen. Åter tillbaka till träning och sunda vanor.

Om det finns några trogna läsaren kvar här efter denna sommars stiltje så hoppas jag att ni har haft en absolut underbar sommar med träning eller träningsvila eller vad som nu gjort att ni mått lite extra bra denna sommar. Lite extra tack till er som de senaste dagarna puffat lite på mig och undrat vart jag tagit vägen. <3

Nu sängen. Om jag lyckas somna… I morgon ska jag tillbaka till Arlanda och packa ihop 9 års krimskrams som man sparat på sig. Kasta kläder och annat. Sen på tisdag är det jag som i stället för norrut, styr kosan söderut mot Globen.

I morgon hoppar jag upp på vågen och ser vart denna sommar tagit mig, har hållit lite koll på vikten så jag vet ungefär hur dommen lyder. =)

KRAM

19 Thoughts on “Hej.

 1. Grattis till nya jobbet! Vad kul med lite förnyelse. Kram

 2. Grattis till nya jobbet hur underbart är inte det att ha max 30 min till jobbet och kunna cykla! Det kommer gå galant och dessutom dagtid! Jag måste också ta tag i träning och kost efter semestern…så nu läser jag med spänning hur du kommer igång och kanske får igång mig med! Ha det gott ! Nu till jobbet (även första arbetsdagen för mig). Katariina

  • Elin on August 13, 2012 at 21:57 said:

   Känns faktiskt lite skönt att komma tillbaka till lite rutiner. Semester är underbart men gudarna ska veta att allt är lite huller om buller för mig då, mat, dygnsrytm mm. =)

   Kram

 3. Hej,
  grattis till nya jobbet. hoppas det är ett steg i rätt riktning för dig!
  Kram
  Annan

  • Elin on August 13, 2012 at 21:59 said:

   Tack! Det är i alla fall ett steg i en ny riktning. =) ska försöka att inte känna efter om huruvida det är rätt eller fel förrän jag har landat lite.
   Kram

 4. Låter som om du haft en underbar semester och sommar.
  Kul med nya utmaningar. Lycka till med det nya jobbet, ska bli kul att få höra om det. 🙂

 5. Maja on August 13, 2012 at 09:33 said:

  Håller med dig. Inte helt enkelt att börja igen men kul är det! 😀

  Kan du mejla mig när du ser detta?

 6. Grattis till nytt jobb!
  Jag vet precis vad du menar, jag hatar också att vara ny!!! Det värsta som finns! Men det kommer att gå kanon och rätt vad det är så minns du inte hur det är att var ny igen! Håller alla tummar!
  Ska du träna på SATS Globen?
  Jag har en gammal klasskompis från en KY utbildning jag gick i Kalmar som jobbar där om jag inte missminner mig. Anna Norrman heter hon, stöter du på henne får du hälsa. Kram kram

  • Elin on August 13, 2012 at 22:01 said:

   Det ligger precis bredvid jobbet så jag kommer säkert slinka in där både före och efter arbetspassen. Ska kika efter din kompis!

   Kram

 7. Så modigt!

  Grattis till det nya jobbet och Lycka till! Skönt att det nya jobbet är så nära. Kommer nog kännas konstigt att inte behöva jobba skift.

  Själv började jag lite försiktigt, förra veckan. Med att få en sundare och bättre livsstil. Ska igenom en 40 årig hälsokontroll nästa år och skulle jag göra den nu, så skulle det bara blinka röda varningslampor!

  // Anna

  • Elin on August 13, 2012 at 22:03 said:

   Låter sunt att ändra långsamt. Om man kör på 100% med att förändra alla ens ovanor så kraschar man nog och så blir det pannkaka av allting.

   Lycka till med nystarten!

 8. PtTess on August 13, 2012 at 16:11 said:

  Äntligen!

 9. Grattis till nya jobbet! Guld att ha så nära att man kan cykla! Och grattis på femårsdagen också! Kul att du är tillbaka 🙂

  Kram, Pernilla be

 10. Stort grattis!! Gud så roligt. Detta fixar du Elin! *pepp pepp*

 11. Stort grattis till nya jobbet! Och lycka till!! Förstår att det känns skönt att ha närmare till jobbet. Själv pendlade jag i 3 tim om dagen i 2 år. Galet mycket tid jag kunde gjort annat kul för. Har precis blivit arbetslös, men jag njuter av att inte behöva gå upp tidigt och åka buss/tåg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation