Sommartid tycker jag det delvis är lite lättare att äta nyttigt. Sallader till lunch, färsk frukt till mellanmål, JORDGUBBAR i mängder osv. Samtidigt är det tätt med utmaningar, det är konfirmationer, studentfester och middagar, grillning, glassar och allt vad det är. I tisdags uppmärksammades Världsmiljödagen på jobbet och det fanns tårtor överallt.


Den gigantiska 24-bitarstårtan som fanns hos min vanliga avdelning när jag kilade över dit och åt lunch. De var bara 8 som jobbade den dagen…

Swedavia passade på att fira att de blivit miljöcertifierade. Alla sa hur god tårtan var, ckokladbottnar och grejer. Själv åt jag mitt proteinmellanmål med smak av vanilla ice cream. Det var gott det med. Hörde Davids ord i huvudet om att man själv bestämmer vad man vill unna sig, en bit tårta på jobbet som hetsäts på en rast eller en god efterrätt med honom på en restaurang kanske. Då är det enklare att stå emot en bit tårta.

8 Thoughts on “De duggar tätt

 1. Duktig du är! På mitt jobb fikas det hej vilt hela tiden, särskilt på fredagar då det tom är bokat i kalendern! De turas om att baka och om det inte hinns med köps det alltid något. Jag har bestämt mig för att inte ta även om det ser mycket gott ut. Tar en frukt i stället. Det är inte värt de extra kalorierna.

 2. Sv: Det tog 40 minuters promenad innan det blev blodvite av dom, tur att jag inte tog premiären med löpning! 🙂

 3. På mitt jobb fikas det också väldigt mycket. En del dagar är det lätt att stå emot, andra dagar är det betydligt jobbigare, men jag kan hålla med det David sa. Mycket av det onyttiga jag äter på jobbet är sånt jag trycker i mig i förbifarten och det triggar mig bara att vilja ha ännu mer… Sen bjuds det iofs på mycket fint hembakat också som jag gärna skulle smaka på, men det blir oftast bara ett sug efter mer som sagt. Bra att du hade klokare tankar med dig den här gången, det är alltid värt det i efterhand! Ser ut som en liten felstavning smugit sig in på tårtan också, hehe…

  • Elin on June 10, 2012 at 14:39 said:

   Jag såg det med. Hoppas de fick rabatt när de beställde. Haha. Tårta till 2500 personer och så stavar de fel. =) Jaja, budskapet gick nog fram ändå. =)

 4. Blablabla.. Glömde ju fråga det jag tänkte. Vad är det du äter till mellis?

  • Elin on June 10, 2012 at 14:42 said:

   Jag har väl tre olika som jag varierar med. Oftast proteinpulver på förmiddagen för det går snabbt och så dricker jag det när de andra dricker kaffe. Oftast lättkesella med bär och funlight wildberries på eftermiddagarna då jag oftast är mer hungrig och eventuellt ska träna efter jobbet. Ibland blir det keso med lite hackade nötter när jag glömt göra i ordning något hemma eller är sugen på att variera mig. =)

 5. Så smart sambo du har! Vilka smarta ord, när man ska äta en bit tårta eller annan efterrätt ska man verkligen ha tid att njuta av den och vad kan vara bättre efter en lång och härlig middag
  Kramar

 6. Sv: Tack Elin!

  Testade dom idag på löpning och en promenad, verkar ha funkar bra förutom en ond stortå!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation