Denna veckan har varit galen. Från tidig morgon (och då menar jag tidigt som i kvart över fyra) till sen kväll. Knappt hunnit med att vara med maken alls, fritiden hemma har tillbringats vid spisen =) . Jobbat fyra dagar till 16:30 och sen träning på det. Det har dock gott väldigt bra. Lägg till att jag sovit otroligt dåligt i veckan så är vad jag presterat i motionsväg otroligt för att vara mig. Men det är lättare när man har en plan, en mall, utskrivet på papper som det bara är att läsa innantill från. Plus att ha allt klart kvällen innan i matväg inför dagen efter. Så att det blir enkelt.

Här är en sak som jag aldrig trodde skulle bli vardag för mig. När dessa kom till lokala ICA butiken så rynkade jag på näsan och tänkte hua vad snuskigt, nu rör jag i 2 äggvitor i gröten varje morgon. Förändringens vindar viner omkring mig.

Billigare än att köpa ägg plus att det känns inte så bra att slänga bort gulorna. Då är det bättre så här. Fast det är lite läskigt. Första dagarna var jag tvungen att verkligen tänka bort att jag rört ner äggvitan i gröten, nu tänker jag inte på det alls. Mättar bra och lite extra protein är aldrig fel. Jag kokar gröten i micron, 1 dl fiberberikade havregryn och 2 dl vatten, 2 minuter på max effekt. Sen rör jag ner äggvitan och sen lite bär på det. Kanon! Snabbt, enkelt och gott! Jag kom precis på att jag ätit gröt till frukost i 2 år nu och inte ledsnat på det ännu. Under sommarmånaderna tycker jag det är lite jobbigt att äta varmt till frukost och då kan den bytas ut mot smoothie men än så länge så funkar det galant.

5 Thoughts on “Vart ska jag börja?

  1. Va kul, jag har också rynkat på näsan till de där men som du säger så är det ju väldigt onödigt att köpa hela ägg för att kasta bort halva om det bara är vitan man vill åt. Hur mycket protein, kolhydrater och fett är det per 100 g i den där?

  2. Elin on April 14, 2012 at 11:36 said:

    Det kommer från Kronägg. Flytande vita.
    Per 100g
    40 kcal
    10 g protein
    0-1 g kolhydrater
    0-1 g fett

    =)

  3. jenni on April 14, 2012 at 16:44 said:

    Åh! Var hittade du? Har letat och letat!

    • Elin on April 14, 2012 at 17:06 said:

      Jag handlade det på ICA Kvantum i Liljeholmens galleria i Stockholm. =) hoppas du hittar det någonstans i närheten av där du bor.

  4. Ha ha ha. känns lite som att jag kanske kan ha inspirerat till detta inlägg lite 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation