Igår mötte jag upp Emma efter jobbet, vi hade tidigare i veckan bokat en löpdejt och jag hade då kastat ur mig att vi kanske skulle försöka oss på milen och se vad vi landade på. Vi var båda lite nervösa inför det hela men vi ligger ganska jämnt i vår kondition så vi bestämde oss för att testa och se. Vi skulle springa så långt vi orkade, gå 2-3 minuter och sen springa igen. Halmsjön runt som vi vanligtvis springer vid Arlanda räcker liksom inte till om man vill springa en mil, om man inte vill köra två varv runt. Så i stället begav vi oss ut på otrampade sträckor för oss. Vi hamnade på den mest underbara grusväg som man kan tänkas springa på. Solen sken, Emma sprang till och med i t-shirt. Vitsippor och blåsippor kantade vägarna. Vi sprang och sprang och sprang. När min Garmin pep för att visa att vi sprungit 5km så vände vi. Vid tre tillfällen stannade vi och gick lite.

Sluttiden hamnade på 1 timme och 13 minuter.

Första försöket på milen.

Behöver jag säga att vi var mycket nöjda? Mycket nöjda för att vi endast behövde stanna tre gånger. Mycket nöjda för att vi vågade testa milen. Vi har nu i alla fall en tid att mäta mot vid nästa försök. Det var självklart jobbigt men det gick lättare än jag trodde ändå. Så himla bra jobbat av oss. Extra bra efter att hon jobbat hela veckan och jag endast sovit 4 timmar natten till fredagen för att sen gå upp vid 04. Vi var grymma helt enkelt.

Jag fick visst lite freaky eyes men det är en nöjd Elin som byter om efter första försöket på att springa 10000 meter.

14 Thoughts on “Första försöket på milen

  1. heja elin!!!

  2. Grymt bra jobbat! Spana gärna in min personligare blogg nu Elin. 🙂

  3. Therese on April 29, 2012 at 16:55 said:

    Bra jobbat! 🙂 Oftast går det ju mycket bättre än man tror bara man vågar prova :))

  4. Bra jobbat av er !
    Sv. Ja jag märker verkligen att jag har fått bättre kondition på bara några veckor. Det är så roligt. Och jag längtar tills kroppen är återställd så att jag kan ut och testa nya intervaller =)

    • Elin on May 6, 2012 at 21:58 said:

      Visst går det fort! Det är det bästa med kondition, det ger snabbt resultat när man övar upp den.

  5. Jag visste inte att jag hade en verifierings-grej på bloggen. Men nu har jag valt att “granska” alla kommentarer personligen innan de visas på bloggen. Så då tror jag inte du behöver skriva något?

    Kram

    • Elin on May 6, 2012 at 21:56 said:

      Tackar! Blir galen på det där, tror det är förinställt från början så många missar det. Tack!

  6. Härligt jobbat!

  7. Svinbra jobbat!

    Kram, Pernilla be

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation