Idag är sista dagen på min utmaning. Den har gått periodvis bra och periodvis dåligt. Jag har varit lite dålig på att uppdatera om den under tiden också. Så här såg träningsdelen ut utav utmaningen

Per vecka

 • Jogga 5km
 • Två pass på gymmet (gym eller gruppträningspass)

Per dag

 • Plankan 2 min
 • Sit ups 50 stycken
 • Armhävningar 20 stycken
 • Burpees 5 stycken
 • Hantelövningar 30 stycken
 • Jägarvila 1 min
Kikade lite på veckoplanen och man kan säga att 7 av de 13 veckorna har funkat. Två veckor var vi utomlands och där tränade jag inte, förutom att vi gick massor varje dag. Har för mig jag var sjuk 1-2 veckor mitt i. Det blir då kvar 2 veckor där jag inte skött mig, en vecka kom jag på mig själv med att ha helt glömt bort att jag höll på med utmaningen. =)
Summerade ihop lite och jag har bland annat gjort plankan i 98 minuter, jägarvila i 48 minuter, 210 burpees och 2450 magövningar. =) Känns OK när man ser det så. Vad har jag blivit bättre på? Jag är bättre på plankan, kan hålla mig på tårna mycket längre än i början
innan jag måste ner på knä. Jag har filat på tekniken när jag gör burpees, mycket bättre på att hoppa in med fötterna när jag ska upp, även hoppa ut med fötterna när jag ska ner, i alla fall innan jag blir trött. =) Magen är väl det som det känns mest att jag är starkare. Joggingen har inte blivit av så mycket som jag hade önskat och velat. Men nu är jag igång och det är värt massor. Passen på gymmet har jag haft lite svårt att få till. Känns inte som om jag orkat med det efter jobbet. Men jag har gått på en hel del pass.
I övrigt så handlade utmaningen om att inte äta godis, minska ner på lightläsken och viktmålet var satt till 78 kilo.
Att vara utan godis har gått bra, visst jag har kanske ätit lite mer nötter än vad jag gör annars men själva boven, det slags godiset som man finner i lösviktshyllan och där i kring, har jag hållit mig helt borta från. Tiden har gått ganska fort men vissa dagar jag har verkligen velat ha just sånt godis. Tur att de andra dagarna, när jag inte saknat det alls, inte ens tänkt på det, har varit flera till antalet.

 

Lightläsken har jag minskat ner på. Känner inte lika stort behov av det längre. Nöjer mig med vatten från kranen. Ska väl säga att det inte riktigt gäller de senaste dagarna. Påskmusten har ju kommit till affärerna! Tur att det är en säsongsdricka. Jag har även blivit bättre på att ta med mig en flaska vatten till och från jobbet, samt att dricka vatten på jobbet. Det kommer lite naturligt nu när det blir varmare.

Viktmålet är helt åt fanders. Men jag ligger i alla fall stilla, kanske lite lägre än när jag startade. Det är klart det känns trist men jag är glad att träningen funkat så bra som den har gjort.

Saker att komma ihåg till nästa utmaning: inte ha den så här lång, man hinner tappa bort sig så många gånger under tiden.

Nu är det i alla fall slut för denna gången och vi får se vad jag hittar på härnäst. Ska fokusera på att springa 1 mil och träna i gymmet nu är planen.

6 Thoughts on “91 dagar till ända

 1. Bra jobbat! Visst är det märkligt att så mycket träning inte ger mer resultat på vågen!? En månad i taget är kanske lagom för ett delmål? Hellre få konkreta målsättningar under kortare tid.

  kram, pernilla be

 2. PtTess on April 3, 2012 at 06:52 said:

  6 veckor tycker jag är lagom. Nytt upplägg vart 6te vecka så tappar du inte fokus och träningenblir överraskande. 🙂

 3. Hej Elin! Du är duktig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation