Träningen inför Midnattsloppet. 18 augusti finner ni mig på Söder, iklädd löparkläderna. Troligtvis nervös som tusan men också så glad att det liksom gör ont i kindmusklerna. =)

Idag innan kvällspasset så startade upptrappningen inför att klara milen. Målet är att klara springa hela milen. Tiden är inte viktig. 5 kilometer har jag klarat att springa nu ett tag, men det känns också som att det tar stopp därefter. Men man blir ju bra på det man övar på och om jag bara övar på att springa 5km så blir jag ju bra på just det. Hittade ett program på iForms hemsida där målet är just att klara att springa i 10 kilometer. Perfekt! Jag hoppade in på vecka 5 för att det kändes lite väl lätt där i början. Så idag såg programmet ut så här

  • löpning 12 min lugnt tempo
  • rask gång 2 min
  • Löpning 12 min lugnt tempo
  • rask gång 2 min
  • Löpning 12 min i måttligt tempo
  • rask gång 2 min

Stockholmsvädret var grått och trist när jag sprang men även det har sin charm och jag tänkte hela tiden på årstiden som kommer. Hur jag längtar. Försökte även jobba lite med det mentala när jag sprang, inte tänka “åh, vad jobbigt det är!” utan mer tänka “det är lätt, jag springer fort!” Gick förvånansvärt bra.

Nu är jag supertrött och sängen väntar.

15 Thoughts on “Nu börjar det!

  1. Fungerar de verkligen att man bara tänker goda tankar? Detta måste testas =)

    • Elin on April 1, 2012 at 20:31 said:

      Det hjälper i alla fall helt klart. Testade det idag och det kändes bra. Tänkte “långa, lätta steg” och känslan var bra.

  2. Bra mål!
    Jag följde ju den från 0- 5 km på 12 veckor och tyckte det var jättebra. Speciellt det att man varvar löpningen med gång, det passade mig jättebra. Ibland kan det dock vara svårt att lägga sig på en nivå när man springer så att man ändå orkar gå “raskt” emellan, vilket jag förstod som meningen då iallafall.

    • Elin on April 1, 2012 at 20:33 said:

      Tack!
      Jag följde ju något liknande som de hade i ett VV häfte när jag började jobba mot att springa 5km. Så upplägget känss bra. Bra att lägga på lite pö om pö. Det som jag tycker är svårast är att öka tempot, jag har liksom min lunk och den är så himla bekväm… Måste öva på det.

  3. Vad kul med midnattsloppet! Sprang det 2008 och sen har det aldrig blivit av igen. JObbar alltsom oftast hela somrarna tyvärr. Önskar dock jag kunde springa det i år. Klart det roligaste loppet.

    • Elin on April 1, 2012 at 20:33 said:

      Ah, ja det verkar ju onekligen vara en upplevelse utöver det vanliga. Ser fram emot att stå där laddad och glad.

  4. Kan du springa 5 km så klarar du 10 km. Du måste lära dig att anpassa farten bara. När jag sprang Midnattsloppet i gbg i fjol så sprang en del som galningar för att sedan stanna och pusta med jämna mellanrum. Jag sprang hela tiden, i ett tempo som jag visste att jag klarade av. Felet man gör är att man springer för snabbt helt enkelt.

    kram, pernilla be

    • Elin on April 1, 2012 at 20:36 said:

      Jag är urusel på att springa snabbt. Det är något jag behöver öva på. Ikväll när jag var ute så kände jag nog att jag troligtvis skulle klara 1 mil. Men jag håller mig till programmet så ökar jag successivt upp längden på passen. Jag har verkligen en lunk som inte är snabb när jag springer. 6-7-8 km / timmen tror jag att jag ligger på. Långsamt och stabilt. Måste öva på att pressa mig mer.
      Kram kram och tack för peppen!

  5. Jag ska springa 5 km på Blodomloppet i Karlskrona 14 maj, Malmömilen 16/6 och Midnattsloppet i gbg 25/8. Plus något lopp i sept-okt. Det ska motivera mig att löpträna hela sommarsäsongen 🙂

    kram, pernilla

    • Elin on April 1, 2012 at 20:39 said:

      Härligt med så många inbokade lopp. Ska kika på när Vårruset är här i Stockholm. Om 1½ månad är det ett nytt lopp här i Stockholm, Stockholm brantaste. Den kan jag lova dig att jag inte kommer anmäla mig till. 255 höjdmeter på 3km, mycket backar blir det.

  6. Kör hårt!

  7. WOW! Kalasbra! Vilket spännande mål!

  8. Fia on April 1, 2012 at 20:55 said:

    Hej. Tack för stödet 🙂 Det kommer säkert bli bättre nästa vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation