Vi kände redan i november att det skulle vara skönt att åka bort till solen och värmen i december redan. Men det var omöjligt för mig att ta semester från jobbet då, då redan några hade fått semester. 2010 åkte vi till Fuerto Ventura i januari och det kändes lite kallt att åka till Kanarieöarna då, det är deras kallaste månad. 2011 åkte vi till Teneriffa i februari och även om det var varmare så ville vi denna gång ha det ännu lite skönare. Så vi höll ut till i slutet av februari och för två veckor sen så satte vi oss på planet ner till Gran Canaria.

 

Två veckors sol var precis vad vi båda behövde. Vi bodde på Club Maspalomas I i Maspalomas. Dagarna tillbringade vi på stranden, de första dagarna vandrade vi omkring på sanddynerna på Maspalomas Dunes, som en liten öken som ligger mellan Maspalomas och Playa Ingles. Efter två dagar var vi helt slut i ben och höfter, helt otroligt hur jobbigt det är att gå i sand. =) Så tredje dagen åkte vi iväg med lokalbussen till en lite mindre strand dit lokalbefolkningen ofta åkte och till den stranden åkte vi sen hela tiden. Roligare när man börjar känna igen folk på standen och när man inte behöver börja dagen med att på väg till stranden behöva väja för time share lurendrejare, såna som försöker få en att åka och se på delfiner, rida kameler eller att de vill fläta ens hår. Så vi tog lokalbussen i några minuter bort till denna lilla strand.

Vägen dit var inget för den fega. Man klättrade längst en liten stig med vågorna som slog mot klipporna nedanför en och hoppades att idag inte var dagen då alla stenar skulle börja kana längst med sluttningen. =) Men vi klarade oss varje gång.

Solade, badade och gick längst med stranden fram och tillbaka. Så såg våra dagar ut. Läste böcker. Löste korsord. Låg och funderade på livet. Och när vi kände att vi fått nog med sol för just den dagen så begav vi oss tillbaka till hotellet och vår lilla bungalow, lagade middag och somnade tidigare än vi nånsin skulle ha gjort hemma. Hotellet var trevligt, rent och snyggt och om man inte ville gå de två kilometerna till den stora stranden så gick det en gratis hotell transfer buss dit titt som tätt. Maten på hotellet testade vi inte, de hade någon slags buffé på kvällarna och en kvinna som var där med sin dotter sa att den var oätbar, så vi var glada att vi inte tagit all inclusive där. Även ute på restaurangerna var det svårt att hitta god vegetarisk mat, man kan ju inte äta vegetarisk paella 14 dagar i streck, så nästan alla dagar handlade vi mat och lagade till hemma.

Nu är vi hemma igen och det första vi kom hem till var ett trasigt kylskåp. Inte lika roligt. Så det blev till att kastas in i verkligheten lite väl hastigt. Skönt att ha några lediga dagar till innan jag börjar jobba på tisdag. Idag följde jag med maken och spelade badminton, i morgon blir det fika hos bästa vännen, har jag tur kommer jag med på ett träningspass på söndagskvällen som jag hamnat i kö till. På måndag hoppar jag upp på vågen igen, laddad med mer energi att ta tag i träning och bra mat.

Nu ska jag lägga mig i soffan, med datorn på magen och läsa igenom alla era bloggar och kommentera ikapp. =) Har kunnat läsa en hel del av era inlägg mha hotellreceptionens wifi men har inte orkat kommentera genom telefonen.

6 Thoughts on “Hemma igen!

 1. underbart med semester!
  Kul med gästblodgivning =)

 2. Åh herregud va skönt!!

 3. åh så skönt med semester =)
  Vi var på teneriffa första veckan i januari =) Så jäkla skönt vi hade!!

 4. Avis! 🙂 det lät riktigt gött och välbehövligt.

 5. Elin on March 5, 2012 at 16:25 said:

  Det var absolut underbart! Och så välbehövt. Det borde vara subventionerat för att alla som bor i detta landet att åka till solen under vinterhalvåret. =)

 6. Therese on March 6, 2012 at 11:41 said:

  Ser ut och låter som om ni haft det jättehärligt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation