Det är så galet mycket folk på gymmet. Igår när jag gick till yogaklassen så kändes det helt knökfullt kring alla konditionsmaskiner och det kändes som att varenda gymutrustning var upptagen. Jag gillar ju Liljeholmens SATS för att det är så nära, plus att jag har ett kort där jag endast kan träna just där. Tror inte jag skulle träna mer om jag kunde välja bland alla ställen i stan. Det tråkiga är ju när någon man känner också har kort och man inte kan träna ihop, om inte de kommer till Liljeholmen vill säga. =)

SATS har ju ett bokningssystem och senaste uppdateringen i appen till iPhone har verkligen gjort det enkelt att hålla koll på sina inbokade träningar. Man kan enkelt lägga till träningen i kalendern och ställa in påminnelser. Jag blir påmind om alla mina klasser 1 dag innan för att hålla koll och sen 2 timmar innan för att jag ska försöka få i mig någon mellanmål innan träning så jag orkar bättre. Mycket praktiskt! Man kan boka 14 dagar framåt och jag tycker det är praktiskt, kollar bara i kalendern hur jag jobbar och sen knappar jag in de passen jag vill gå på. Ligger nästan alltid 2 veckor före i min träningsplanering. Varför så långt före?

Kollar jag på hemsidan så är det kö på alla klasser förutom en fram till söndag. På ViPR klassen är det 75 i kö. Det finns alltså 32 platser och den där stackaren som är på 75e  platsen i kön hoppas alltså på att två omgångar människor som bokat, kommer avboka på två dagar. Jag hoppas verkligen han får platsen!

Bara för att jag är nyfiken av mig så kikade jag in på bokningssidan hos nyöppnade Spårvagnshallarna i Stockholm, ska visst vara något speciellt med detta center då de titulerar sig Nordens häftigaste träningscenter. Där är det kö på merparten av klasserna 2 veckor framåt. En av deras klasser är HOT MOJO, yoga i 38 graders värme. Samtliga klasser 2 veckor framåt är det kö på. Som mest är det 227 personer i kö. TVÅHUNDRATJUGOSJU! Det är galet. Nu är det ju lite hajpat där, jag hoppas det lugnar ner sig lite så de stackare som har det gymmet som sitt närmaste gym kan känna att de får plats med, nu lär det ju vallfärdas folk dit från hela stan ett tag, tills det lugnat ner sig.

En kompis tycker inte det är bra med kösystem, i Uppsala har de inte det på SATS. Där får man komma dit och man kan bara boka in sig på plats tidigast två timmar innan. Jag tycker det verkar superjobbigt. Åka dit och vara taggad för träning och sen är det fullt. Nej, jag föredrar detta även om man måste ha lite framförhållning.

 

10 Thoughts on “Nackdelen med nyårslöftena -> kö på gymmet

  1. Oj oj oj, jag vet! Jag tränar ju också på SATS och det verkar inte spela någon roll vart i Stockholm man åker, det är jättemycket folk överallt. Jag undrar om det inte är mer nyårslöften än nånsin om det bara är det som gett uppsvinget. Jag tycker att det är svårt att planera sin träning så långt fram i tiden men börjar lära mig att det är ett måste och att det är bättre att chansa och boka än att stå tomhänt sen när man vill gå på pass. Det blir ju lite av en kedjeeffekt, det blir snabbt fullbokat, så desto tidigare bokas det.

    • De har ju kört med gratis registrering nu ett bra tag. När jag blev medlem så hade de bara det typ en gång i halvåret kändes det som. Kanske det lockar. Eller så är det alla olika klasserna. Nyårslöftena borde ju ha brutits vid det här laget. =) Haha! Så snart kanske folk tacklar av lite med sin träning. Inte jag dock! Banne mig.

  2. Haha, herre gud!!! Och jag som tyckte att 12 pers på väntelistan var mycket här i halmstad, men detta tar ju priset!

  3. Sv: Tack för tipsen om kesella! Jag ska ge det en chans till, kanske inte den här veckan, men snart. Jag undviker normalt sötningsmedel men varianten med fun light wild berries måste jag testa!

  4. En annan som jobbar på SATS vet hur detta är. Det är många som ser för och nackdelar med väntesystemen men det är ju rättvist iallafall. 🙂

  5. Tack. Jag gick ner 17 kilo med “sunt förnuft och träning” sedan gick jag ner de sista 8 kilona med vikt väktarna 🙂 ja bristningarna har ku bleknat, men de finns ju tyvärr fortfarande där… :/

  6. Det är ju både för- och nackdelar med alla bokningssätt, en del har en vecka eller tvås framförhållning och då blir allt oftast fullt av folk som tror att dom ska träna men sen bokar av, et bästa är kanske att boka bara en eller två dagar innan men då kan det också vara svårt att planera sin veckas träning om man inte vet ifall man kommer med på passen…

    • Jo visst är det så. Jag tycker det är lättare att faktiskt komma till passen om jag har dem inbokade, skrivna i kalendern och liksom spikade på något vis. De testade någon maxgräns för ett tag sen, att man max kunde boka 10 pass. Det drabbade inte mig då jag inte bokar in så många under en tvåveckorsperiod men de tog bort det så jag antar många reagerade på det. Om man avbokar så tycker jag huvudsaken är att man gör det i tid, om det är kö, så att någon annan får en chans till träning.

  7. Usch vad hemskt det låter! Skulle aldrig palla såna gym. Pallar inte ens en kö på mer än tre pers till bankomaten! 🙂

  8. Elin, en fråga, vad betalar du för att bara träna i Liljis? Jag sa upp mitt kort eftersom jag inte har råd när jag är hemma med W, det kostar mig 560 kr i månden, men om det är billigare att bara träna på ett center så är det ju bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation