Idag var det, som jag trodde, inte så roligt att ställa sig på vågen. Men det är klart jag hoppade upp på den i alla fall. Skygglapparna har varit på lite för länge.

85,8 kilo
BMI 27,1
Kvar till mål 7,8 kilo

Helvete. Helt otroligt, hur många gånger ska jag behöva gå ner dessa kilon?! Men skam den som ger sig. Idag har jag i alla fall både motionerat och ätit exemplariskt. Nu är det bara att kopiera alla dagar som följer. =) Innan jobbet var jag till bostadsrättsföreningens gym och körde ett fitness test jag hittade på nätet, ska göra lite andra övningar från den sidan har jag tänkt, den får ett eget inlägg så snart jag har lite mer tid över. Det gick i alla fall bra, så jobbigt med såna övningar när man gör en övning i 50 sek och sen vilar i 10 sek och sen kör nästa övning. Sen lite av övningarna från motionsutmaningen på det och avslutade det hela med lite HIIT på löpbandet, 60 sek på 9km/h och 30 sek på 13km/h, orkade inte så många omgångar och tiden var lite knapp men det blev gjort i alla fall. Träffade en urgullig liten tant på gymmet. Föredrar såna i stället för svettiga killar som stönar lite för högt. =)

I morgon slutar en kille hos oss, eller slutar och slutar, han ska vara lärling i ett år och kommer inte jobba hos oss. Han kommer bjuda på tårta. Jag har redan förvarnat honom och sagt att jag kommer ta med mig en egen fruktsallad, det var helt OK för honom. Han sa han skulle äta upp min bit med. =) Önskar jag hade hälften av hans ämnesomsättning, den är visst magisk.

13 Thoughts on “Vägning vecka 5

  1. PtTess on January 30, 2012 at 21:37 said:

    Kram

  2. Elin

    Jag känner precis till det där, faktum är att jag också gått upp en del. Det stramar över allt och jobbigt för det handlar inte bara om ett kilo utan fler. Som du säger hur många jävla ggr ska man behöva gå ner dessa kilon? Det blir alltid så här, när man är så himla nära målet händer det något mentalt som sätter stopp. Precis som om hjärnan inte vill lyckas… Jag har inte heller ställt mig på en våg på länge men började med VV igen på nätet (suck) och efter en vecka var den största uppstoppade känslan borta och den degiga magen lite mindre degig. Svär över min dåliga karaktär att inte ens fylla i checklistan hela veckan….Idag var jag på BP på Sats för första ggn på ca 10 dagar. Kommer aldrig riktig igång med träning heller…jaja det är bara att kämpa på- Det vänder! Du har ju lyckats förr och vet hur man ska göra. Du är så duktig på att träna.

    • Precis så är det. Jag har väldigt svårt att liksom färdigställa saker. Det trodde jag inte om mig, att jag inte är en sån som slutför något jag tagit mig för. Det gäller liksom inte bara vikten på vågen utan även Rivstarter, träningsutmaningar, allt känns som om jag har misslyckats med precis på slutet.

      En positiv sak nu är att dagarna faktiskt blir längre och längre och det har redan märkts på mitt humör. En kompis skrev på FB att idag är det ljust två timmar mer än mörkaste dagen i december. Det märks. Tycker det blir lättare med träningen då.

      Nu jäklar ska dessa kilon bort och inte komma tillbaka!

      Kram och tack för peppen! och så får vi se till att träffas någon gång! =)

  3. Therese on January 31, 2012 at 09:16 said:

    Jag har också lyckats gå upp en hel del av de kilon jag så duktigt skalade av för några år sedan. Så trist att göra det än en gång men jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv men nu går vågen åt rätt håll iaf och jag ska banne mig kämpa mig tillbaka. Nu vill jag bara ha ut alla sjukdomar ur kroppen så jag kan få fortsätta träna ordentligt vilket äntligen har blivit en naturlig del i mitt liv :)))
    Lycka till nu Elin!!! Jag är övertygad om att du fixar det! Ha inte för bråttom bara !
    Kram Therese

    • Visst är det motigt, att se den där siffran igen som man var så glad över att lämna tidigare och svor man aldrig skulle se igen.

      Förstår att det är extra jobbigt när kroppen inte är på samma nivå som hjärnan i själva resan mot ett sundare liv. Massor med cred till dig som får vågen att visa åt rätt håll fast än sjukdomarna härjar.

      Tack för dina fina ord och massor med pepp till dig!

      KRAM

  4. Hej tjejen,

    kom tillbaka till VV!

    Pepp fr mig!

  5. Bra jobbat med träningen! Jag vet hur tungt det kan vara att komma igång efter ett uppehåll. Och jag vet precis vad du menar med de där svettiga killarna som måste låta, och gärna gör lite poser och beundrar sina muskler framför spegeln. Major turnoff! Och sjukt störande.

    På mitt jobb äts det alldeles för mycket fika periodvis. Lyckligtvis är det lite mindre just nu efter julen och ev diverse nyårslöften iaf. Men vad bra att veta det lite i förväg och kunna planera för det, hoppas det funkar bra med fruktsalladen idag.

    • Det är verkligen en tröskel man måste komma över, efter ett uppehåll. Bara man lyckas hålla ut tills man passerat den så känns det så mycket lättare. Det jag irriterar mig mest över på killarna på gymmet är de som är där i såna frottétofflor man får på hotell eller foppatofflor, det ser så oseriöst ut. Hur värmer de upp liksom? De kan ju inte gå med dem på löpbandet eller sitta på cykeln? Nej tack till spänniga karlar på gymmet.

      Vi har en sån som liksom kommer med fikabröd mest hela tiden. Och inte är det lite hon kommer med heller, utan gigantiska berg med kakor. Jag försöker tänka på hennes läskiga rökslemhosta så brukar suget efter hennes kakor försvinna…

      Det gick galant med tårtan, det var en av mina favorittårtor och där satt jag med min GODA FRUKTSALLAD! Bra ELIN!!

      Kram

      • Haha! Ang. toffelgymmarna: JAG VET! Så himla konstigt. Har de råd med gymkort borde de väl ha råd med ett par riktiga skor?

        Och jag gillar taktiken med kak-kvinnan, jag ska försöka använda negativ association nästa gång någon frestar 🙂

  6. Ja, det är sjukt bedrövligt när man inser att man går ner och upp samma kilon hela tiden. Men man får INTE ge sig!

    Kram, pernilla be

  7. Pepp to you.
    Usch, jag tänker nu att jag verkligen inte vill väga mig efter sjuka och seghet.
    Man kan ju äta sunt utan att väga sig va.. 🙂 Nej jag lurar nog mig själv, det är nog dags!
    Hoppas du orkar komma igång, här är en spark i baken till -ut med dig, du vet hur bra det känns sen!
    Kram
    Annan

    • Tack för peppen!! Det går riktigt bra! Om du fortfarande är dålig så vänta lite med vågen, jobbigt att fortfarande vara sjuk och inte kunna motionera som man vill. Men håll koll på intaget av mat så blir det ju lite enklare att se siffrorna på vågen sen. =)

      KRAM KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation