Den dök upp bland hälso- och matbloggarna i höstas tror jag. Den isländska yoghurten Skyr som lanseras som en traditionell isländsk yoghurt, naturligt fettfri och naturligt proteinrik. Det tog ganska lång tid innan jag hittade den i någon affär här i Stockholm. Häromdagen såg jag den inne på Willys. En ganska liten, ganska dyr förpackning yoghurt. Valde mellan de olika smakerna för att testa och ganska snabbt greppade jag vanilj, finns även hallon & granatäpple, blåbär och jordgubb.

Den föll mig i smaken, tjock och krämig och jag gillar att det är små svarta vaniljkorn i den. Lite dyr tycker jag nog den är, 18 kronor tror jag den kostade, för 160gram. Bra med en sked i förpackningen så man kan äta den i farten. Mycket protein för den som vill ha det, 16 gram i den lilla burken. Jämförde med Arlas vaniljyoghurt och den har 6,4g protein om man kikar på samma mängd yoghurt.

Då jag försöker undvika laktosprodukter så kommer jag nog inte köpa denna särskilt ofta men alltid roligt att testa någon nytt och som så många pratar om i bloggarna. Idag hittade jag blåbär och jordgubb på ICA för endast 10:- styck på grund av kort datum. Testade nyss blåbär och den var också god.

 

 

5 Thoughts on “Lite sen men nu har jag testat yoghurten SKYR

 1. Tycker den var god men alldeles för dyr!

  • Elin on January 5, 2012 at 22:34 said:

   Eller hur?! Hittade dem på ICA igår för 10:- styck och det känns mer OK. Köpte två till för att testa blåbär och jordgubb.

 2. Tack för tipset! Köpte den idag när vi var å handlade å vi hade missat mellanmål. Storhandla hungrig är ju aldrig bra så vi köpte varsinn å tog i bilen innan vi åkte hem. Blev glatt överraskad. Klarade mig galant tills lunchen var klar. Klart mycket mer mättande än annan yougurt.
  Tänker att det är ett bra alternativ jämfört med att köpa en “kexchoklad” som jag annars väldigt lätt köper när jag blir hungrig å är ute å far…
  Kramen, Maria

  • Elin on January 5, 2012 at 23:01 said:

   Vad bra att den stoppade Kexchokladen! Det gäller ju bara att komma ihåg att det faktiskt finns goda alternativ så är det enklare att undvika fallgroparna. Bra gjort!! Kram kram

 3. Testade denna för första gången igår. Jättegott! Min favorit är helt klart blåbär.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation