Jag har haft lite problem med min mage ett längre tag och tänkte jag skulle testa att dra ner på laktosen, jag dricker ju ganska mycket mjölk om dagarna, till gröten och när jag blandar proteindrinkar efter träning. Så jag startade med att byta ut mjölken och kesellan. En dag när jag var på väg hem från jobbet fick jag ett sms av maken där det stod att han köpt hem både havremjölk och sojamjölk så vi kunde testa de olika och jämföra vilken som var godast. Vanlig laktosfri mjölk hade vi redan hemma.

Så vi radade upp de olika deltagarna i testet och började med den vanliga laktosfria lättmjölken. Inga konstigheter. Smakade som vanlig lättmjölk, känner absolut ingen skillnad. Sen testade vi havremjölken. Lite skum var den allt, kändes konstigt att dricka något som smakade havregryn. Men vi drack i alla fall upp det vi hällt upp åt oss i glasen, cirka 2 cm i botten av ett glas. Sist ut var sojamjölken. Redan när man luktar på den så anar man att denna kommer hamna på sista plats… Sen när vi smakar på den så är det definitivt. Jag tycker verkligen synd om alla som är lämnade åt detta sista alternativet. Ingen av oss fick ens i oss den lilla skvätt vi hällt upp åt oss. Både David och jag blev lite smått illamående av sojamjölken faktiskt, den smakade riktigt riktigt illa. Efter så smakade vi på havren igen, vet inte om det var efterdyningarna av den äckliga sojamjölken eller om vi var för snälla i första testet men nu smakade även den ganska illa.

Nej, jag håller mig till Arlas laktosfria mjölk och är glad att den finns och smakar som vanlig mjölk. Sen tycker jag det är lite orättvist att den är dubbelt så dyr som vanlig mjölk, kostar runt 14-15 kronor per liter.

7 Thoughts on “Test av laktosfritt

  1. PtTess on November 6, 2011 at 17:24 said:

    Ofta kan du få den laktosfria lite billigare om du kollar in erbjudanden. Sojadryck är inget jag rekommenderar speciellt inte din man som nog vill boosta testot o inte tvärtom..var det en sötad sojadryck? Gogreens hemsida verkar ligga nere. Solhavreprodukterna fungerar bra i matlagning iaf. Testat iom flera bekanta haft barn som inte tålt mjölkprotein som små.

    • Jag vet inte vad det var för sojadryck… inget jag kommer ens titta på i affären igen. Solhavre ska jag komma ihåg. Använder ju mest mjölk, kvarg och creme fraiche och de finns ju i Arlas och Valios sortiment.

  2. Jobbigt när det blir dyrare bara för man har problem med något.

  3. Jag brukar använda alpro sojadryck light. helt klart den godaste, andra sojadrycker är blä! Men jag dricker den inte som den är, ör jag visserligen inte mde mjölk heller.. Men bäst att ha i gröt, proteindrink osv. Vanlig mjölk använder jag bara i kaffet numer. Mitt tips; testa alpro soja LIGHT;

  4. alpro soya’s soja mjölk är god däremot! smakar vanilj och finns även med chokladsmak.
    och havredrycken är faktiskt gott!
    🙂
    men smaken är som baken,

    • Ska kika i affären och se om jag hittar dessa. Har dock gått tillbaka till vanliga mjölkprodukter då jag inte märkte någon skillnad på min mage. Men vaniljsmak låter gott!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation