Idag var det dags på PT-träning igen. Sist jag hade en sån inbokad var 27 januari, det är länge sen nu. 294 dagar sen. Jag både fasade och längtade efter passet. Fasade för jag vet att jag var i min bästa form då i januari/februari och det är lite trist att jag halkat tillbaka lite grann. Längtade för det är ingen känsla som är så skön som den efter ett PT-pass. Även under passet då man gör grejer som man inte riktigt trodde att man skulle klara.

Jag vet inte vad det var med mig men jag började svettas mycket redan innan passet startade, när jag satt på sittcykeln och värmde upp. Var väl skräcken. =) Sen såg jag henne komma gående där i korridoren och jag visste att nu blir det åka av. =)

  • Startade med plankgång (3set), fick upp pulsen rejält från start. Letade efter någon video på youtube men hittade ingen. Stå i hög plankposition, vandra sen med korta steg med fötter och händer åt ena hållet. Tänk på att inte låta rumpan skjuta i höjden och sug in magen. Höfterna ska vara stilla, inte vicka fram och tillbaka.
  • Sen 1 set med björngång. Hittade den här videon som jag delar med mig av för att han ser så himla rolig ut sista varvet han kör. Haha!

 

Jag hade väl en hastighet som första varvet och uppenbarligen är detta något jag behöver öva på för det var för långsamt. =) Gick samma sträcka som jag gjort med plankgången men på tillbakavägen då jag skulle gå baklänges så gick det hysteriskt långsamt, så svårt det var! Hittade en sida som kallade den sortens björngång för förvirrad björngång. =)

Spana in den här förvirrade snyggingen!

Här hade inte ens tio minuter gått och jag var redan helt slut i axlarna. =)

  • Sen hatövningen nummer 1. 20 burpees på tid. Visste att jag inte var lika snabb som vid senaste PT-träningen då jag testat själv för några veckor sen. Men lyckades i alla fall göra dem på 2:01 minuter. 1:49 sist.
  • Chins med såna hjälpgummiremmar. 3 set. Sista setet klarade jag inte alla 10 som jag gjorde i första och andra. Denna känns lite extra trist för jag vet att jag i januari kunde spegla mig och se ryggen och gillade att den såg muskulös ut. Nu är det bara att börja om igen. Nöta nöta!
  • Kettlebells swings i superset med armhävningar. Jobbiga rackare som verkligen får upp pulsen på en. Jag försökte göra en armhävning på tå men styrkan finns verkligen inte där. Fanns knappt där när jag gjorde dem på knä… Tess kallade armhävningarna för aktiv vila. Jag fick välja mellan att göra armhävningar eller mama-burpees. Se två punkter upp så fattar du varför jag valde armhävningarna. Själv fann jag ingen vila i dem armhävningarna. =)
  • Kettlebell axelpress i superset med planka i 1 minut. Tror hon kallade plankan för aktiv vila här med… =) Axelpressarna var svåra och den där järnklumpen gör ju ont mot armen… Men roligt att göra dessa övningar, ska försöka bättra mig på att våga använda dessa själv. Har några videos på mig när jag gör dessa men de är för privat bruk tills jag blivit lite bättre på dem. =)
  • Avslutade passet med box step up. Typ som denna fast jag bytte ben mellan varje step up. Jobbigt och jag var trött. Planen var 20 på varje ben men det slutade med totalt 20. Hade lite problem med knäna som ville in mot mitten men då var Tess där och liksom petade ut dem, tack för det. Använde hennes andra hand som stöd då balansen började bli lite sisådär nu. =)
  • Sen in i stretchrummet där hon hjälpte mig stretcha framsida lår, rygg och bröst. Bröststretchen behövdes verkligen. När jag kom hem bad jag David göra samma sak som Tess gjort här men uppenbarligen var jag för fokuserad på att inte skrika rakt ut i smärta och att komma ihåg att andas så jag kom inte på hur hon hade haft händerna. =) Nästa gång får jag försöka vara lite mer alert. =)

Nu känns det så skönt, nyduschad, nyäten och glad. Sa jag trött? =) Jag känner redan nu att ryggen fått jobba hårt och det känns så bra. I morgon kommer nog axlarna protestera och det välkomnar jag. Längtar redan efter nästa pass.

 

5 Thoughts on “Då var det dags igen

  1. Jerre :) on November 17, 2011 at 23:07 said:

    Men herregud, försökte hon ta livet av dig! Wow! Jag blir grymt taggad och sugen på att dra till gymet igen, trots att jag nyss kom hem. Riktigt bra kört av dig, snart sitter som där igen… Musklerna på ryggen! 🙂

  2. Björngång kan man ju göra hemm ju tack för tipset. Plankan bar aklarar jag inte de musklerna finns liksom inte hi hi

    • Oh, en ny kommenterare. =) Välkommen hit!

      Hemligheten med plankan är ju att om du gör den så kommer musklerna där på köpet! =) Börja göra den på knäna och sen när det inte känns lika mycket så starta på fötterna och sen när du inte klarar det längre så går du över till knäna. Go Go Go! =)

      Sök på youtube efter low plank eller plan on knees så hittar du massor med videos. Här är en http://www.youtube.com/watch?v=OWXOMhlihok

      Ha en skön helg!

  3. Hej! fin blogg! lust att följa varandra med bloglovin? Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation