Så skönt att kunna träna igen och typiskt att jag inleder comebacken i gym och annat med den värsta jobbveckan när jag jobbar 5 kvällar. Men jag är nöjd ändå för jag tränade innan arbetspassen på tre av dessa 5 pass. Träning de två dagarna när jag var ledig resulterar i träning 5 dagar och 2 vilodagar.

Måndag: styrketräning axlar/rygg
Tisdag: vila
Onsdag: Core + löpband intervaller
Torsdag: BodyBalance
Fredag: Löpning 7km
Lördag: BodyPump
Söndag: vila

Hade gärna tränat ytterligare en dag men på söndagsförmiddagen vill jag bara mysa och hänga med maken som jag knappt träffat på hela veckan. Summan blev ändå 313 minuter träning och alla mina mål uppfyllda, 1 pass löpning, 1 pass styrketräning och minst 3 pass på en vecka. Yes!

Denna veckan har jag redan startat med två sköna pass. Måndagen bjöd på 8km löpning. Vaknade då upp till ett grått Stockholm där det såg ut att kunna börja regna när som helst. Frukosten bestod av den vanliga, äter alltid samma frukost, gröt på rågflingor och fiberberikade havregryn, några russin och sen när det micrat och klart så rör jag ner en stor matsked vaniljproteinpulver. Lättmjölk till. Har ätit gröt till frukost sen jag startade med viktväktarna i april 2010. Vaniljpulvret startade jag med nyligen då jag köpt en påse med vaniljsmak och den smakade inte lika gott som chokladen att blanda med mjölk och dricka.

Laddad, not so very much. Det tog verkligen emot att bara gå ut genom dörren. Försökte mig på Pernillas tips om att dela upp rundan i kortare distanser. Hon körde två km sen vätskepaus. Jag hade ingen vätska med mig. Så jag tog en liten liten break varje km att ladda mentalt. Klarade mig bra trots duggregn. Sista 2km blev det lite gång vid två tillfällen, då det var väldigt jobbigt. Men när 8km var avverkade så kände jag att jag hade ork till att klara en bit till men jag tyckte att det räckte med de 8km, hade ju ändå varit ute i 1 timme och 3 minuter. 1 mil på under 1 timme är ett mål som känns väldigt långt bort just nu. Men jag fokuserar vidare på att bara öka sträcken.

Hösten är mysig men det blir ju mörkt så tidigt… svårt att hinna med joggingturen innan det känns allt för mörkt.

Jag försökte mig på lite mental träning ibland. Försökte se framför mig hur man springer med ett lätt löpsteg och när det ser så där enkelt ut. Som att det inte ens är jobbigt. Sen försökte jag springa så. Funkade i 100 meter sen tog det slut. Men jag försökte mig på det flera gånger och varje gång gick det ett litet tag i alla fall. Alltid något.

Vinterviken bjöd inte på sitt vackraste denna morgon. Inte alls som när jag var där för några dagar sen tillsammans med maken och vackra Benita. Bilder från det äventyret finns att se här. Jag kanske kan sluta på mitt vanliga jobb och bara jobba som fotoassistent. Jag är grym på att hålla reflexskärmar och diffusorskärmar, för att inte tala om att kånka på väskan med alla objektiven!  =)

Idag har jag kört ett grymt armpass på gymmet. Känner mig så sjukt stolt över att se mig själv där i spegeln när jag tränar. Det är en annan person som står där nu än som tassade in i gymmet för lite mer än ett år sen. Men ännu är jag inte den gymmaren jag vill vara men ett steg i taget så kommer jag dit med.

Nu: sova!!! Mobilen ringer om 5 timmar och jag ska in i duschen innan… och packa träningsväskan…. hur har jag planerat det här egentligen?

7 Thoughts on “Lite träningssnack

  1. Jag iddes nästan aldrig träna innan jag jobbade kväll förut, började 13.00 så kändes inte som man hann. Men det gör man ju faktiskt.

    Sv. Har ju kört zumba och tycker det är hyfsat enkelt t.ex, däremot aerobic dance och sånt tycker jag är svårt. Så detta kanske är mittemellan 🙂

  2. Therese on October 6, 2011 at 06:02 said:

    Braa jobbat!

  3. Svar: Jag tycker hälsovakten är riktigt bra faktikst då jag tycker om att den räknar ut allt efter en själv och sen så kan man lägga upp mål på utsatt tid. Man kan lägga in recept så räknar den ut per portion och man kan ta “ett äpple” istället för att väga sitt äpple, självklart blir det inte helt på kalorien rätt då men det är ju oftast inte det som är det viktigaste. Den versionen jag använder har jag dock fått av en vän och är en pkopia så jag har inte betalat för den. Peppkram!

  4. Om sanningen ska fram, så kommer jag nog synas en del på Telefonplan framöver 😉

  5. Men åh! Du som kommit så långt i din viktminskning och så känner du sådär inför att handla kläder, eller gillar du bara inte att handla kläder oavsett?! Hur som helst så är du verkligen en kämpe i mina ögon, jag kan inte förstå vilken diciplin du har när det gäller träningen!! WOW!

    • Jag trodde när jag var överviktig att det hade att göra med vikten och självklart hjälpte det inte till. Men nu ju oftare jag försöker hitta något så inser jag att jag verkligen inte är en sån som gillar att handla kläder. Om det inte är träningskläder, de är roliga att handla! =) Idag gjorde jag en repa i närmaste galleria och hade inte maken varit hem så hade jag kommit därifrån utan nånting. Nu tack vare honom så fick jag med mig några plagg. Underbart att ha någon som springer och hämtar andra storlekar och så när man provar tycker jag.

      Tack för dina fina ord! De värmer så gott. =) Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation