I och med att jag blev förkyld så gick min plan, för att klara springa milen innan Rivstartens slut, upp i rök. Men nu har jag en ny. Läste i Pernillas blogg att man ska satsa på att förbättra en sak i taget när det gäller löpning, antingen jobba med distansen eller tiden. Det betyder ju att jag kan lunka på i en väldigt långsam takt nu när jag jobbar för att klara milen och inte tänka på farten.

Igår packade jag löparoutfiten och begav mig mot Arlanda tidigare än vanligt och 7 kilometer löpning betades av innan mitt pass började vid 13:00. Det tog mig 53 minuter och 18 sek att beta av dessa 7 km och det var så tungt. Första kilometern kändes bra men sen ville kilometrarna inte alls ticka på som de brukar. Kanske beror på att jag är så van att springa 5 kilometersrundan så jag hade kanske inget att jämföra med då jag igår sprang en ny runda. En sämre runda… Kändes skönt när den var avklarad och jag är nöjd att löparskorna har varit påsnörade igen några gånger, men 7,88km/h känns så sakta…).

Nya planen ser ut så här, lite hårdare men jag tar det lugnt.

Vecka 1: 5km Avklarat!
Vecka 2: 6km Avklarat!
Vecka 3: sjuk…
Vecka 4: sjuk…
Vecka 5: sjuk större delen av veckan
Vecka 6: 7km Avklarat!
Vecka 7: 8km och 9km
Vecka 8: 10km!

Idag tränade jag bodypump innan jobbet. Kom hem vid midnatt igår och somnade vid 01. Klockan ringde 08 för att vara på gymmet 09:30. Tycker så himla bra om ledaren så jag hade inte en tanke på att avboka trots att jag var så trött. Hade träningsvärk i 4-5 dagar efter förra veckans pass så han har en förmåga att få en att ta i lite extra. Så härligt. Man kan verkligen gå några centimetrar djupare i utfallen och knäböjen när man börjar tänka på varför man är där egentligen, är det för att träna eller för att mjäka runt? Sprang på instruktören när jag gick ut och jag sa åt honom att jag tycker han är grym. Hoppas det gav honom en bra start på dagen, på samma vis som hans pass gav mig.

9 Thoughts on “En reviderad plan att klara springa milen

  1. Det låter som en bra plan! Spring 2-3 gg/vecka så klarar du det! Du klarar det – tänk på att 80 procent sitter i skallen! Jag delar upp sträckan i 2 km-bitar. Efter 2 km dricker jag samtidigt som jag går. Därefter får jag ny energi, så det försämrar inte tiden. Efter tredje stoppet (6 km) går det svinlätt. Km 7-8 är ofta mina snabbaste 🙂 Jag springer aldrig längre än 5 km utan vätskebälte.

    Kram, Pernilla be

  2. Jag hejar på dig!

  3. Sprang själv igår 5km för första gången på länge, var helt slut efteråt men det är en härlig känsla av utmattning. Fortsätt nu träna i samma bra tempo så kommer du att klara det bra!
    Kram

  4. Ja, mycket jogging har det blivit denna veckan!
    Ville ju ta upp det igen och det har jag gjort.
    Vet inte om jag vill ha fler dagar i veckan dock.. 😛

    Men jag är en fegis när det gäller att prova nya träningsmetoder.
    Det blir mest lite styrka och promenader.

    Är imponerad över allt du testat!

    • Äsch då, när jag går på ett pass första gången så tänker jag att alla där har varit nybörjare en gång i tiden. =) Testa något nytt du, det ger extra energi tycker jag.

      Tack!!

  5. Hejja hejja, det fixar du gallant

  6. hejja!
    Vill man så kan man 🙂
    Som vanligt ger dina mål mig lust att sätta egna mål, men det ska inte göras i en hast, utan kluras lite på, så att man verkligen är med själv tror jag!
    Pepp!
    /Annan

  7. Ms Jones on October 23, 2011 at 17:31 said:

    En bok jag verkligen kan rekommendera är “Löparens nya handbok” http://www.bokus.com/bok/9788253530949/loparens-nya-handbok/. Har gjort ungefär samma resa som du med viktnedgång och insett njutningen med att träna, för 6 mån sen sprang jag inte en meter och nu är jag uppe i milen. Boken har hjälpt mig på vägen, både med träningsprogram och framförallt med inspiration, liksom din blogg 🙂 Tvivlar inte en sekund på att du klarar att nå upp till dina mål!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation