Jag har blivit lite hooked på det här med geocaching. Maken har jag inte lyckats övertala riktigt ännu men han uppmuntrar och följer gärna med och dokumenterar mina äventyr. Jag gillar att det är en hobby som får ut mig i naturen, tar mig till platser som jag inte skulle ha upptäckt annars och att den ger mig lite huvudbry genom letningen.

Häromdagen så bar det iväg på ett litet sökaräventyr på eftermiddagen. Hade gjort upp en liten runda i närområdet, tog Tvärbanan och hoppade av vid Årstafältet. Hittade en kanske 500 meter gammal motorväg som av någon anledning inte togs bort när vägen stängdes av. Det är gamla Årstalänken som 2004 ersattes av Södra länken och då stängdes vägen av.

Man undrar ju varför de inte tog bort denna vägsnutten när de tog bort resten av den. Själva vägen är helt intakt, från ett gammalt fotografi så ser man att de nu har tagit bort belysningen och skyltarna men även det var kvar ett tag efter att vägen stängdes ner. Precis bredvid vägen står hus som liknar de vi bor i. Tänk vilken lycka för dem när vägen stängdes av. De har balkongerna mot vägen. Husen ligger kanske 20 meter från vägen. Man kan ju bara drömma om att de skulle stänga av E4an utanför oss…

Lite konstig känsla att stå där mitt på vägen. Vi lade oss ner på asfalten för att ta några bilder på oss båda och jag trodde hela tiden att det skulle komma en bil och köra över oss.

En hittad cache!

Lite pill med att få fram loggboken. I bakgrunden så ser ni så nära husen är till vägen.

David tyckte hela vägsnutten skulle ha passat utmärkt  i en zombiefilm så jag försökte mig på en zombie-pose. Gick sisådär.

Smög mig på en hund som senare ville bli kliad bakom örat. Se upp för creepy-handen till höger, den ser vanligtvis inte så där läskig ut.

Gick lite vilse under letandet efter nästa cache. Fastnade på en innergård. Hittade senare cachen vid ett väldigt deprimerande torg.

Här gav jag mig iväg på ett eget äventyr och lämnade maken bakom mig. Kom tillbaka utan loggning av cache. Den var för läskigt att ta ensam, nästa gång tvingar jag med honom.

Letar och letar.

Roligt är det i alla fall och bäst av allt är jag lurat med mig Malin på jobbet på detta så nu är vi två som är hooked! Synd bara att vi två jobbar minst ihop på vårt schema vilket gör att när jag jobbar, är Malin ledig och tvärt om. Så trist. Men någon dag ska vi på en jätte geocachardag i Stockholm och ta så många cacher att vi storknar. =)

10 Thoughts on “Geocaching

 1. Ni ser ut att ha det jäkligt roligt. 🙂
  Fina bilder!

  • Elin on October 1, 2011 at 18:36 said:

   Det har vi, den ena är tokigare än den andre så vi passar bra ihop. =) Smidigt att ha en egen fotograf med sig jämnt, gör dock att jag knappt vågar ta ett kort själv…

 2. Låter jätteroligt 🙂 Nästan som att orientera ju.

  Kram, pernilla be

  • Elin on October 1, 2011 at 18:37 said:

   Precis, fast lite mer modernt med GPSen och utan själva springandet. =) Skoj är det i alla fall. Man ska ju självklart försöka logga cacherna utan att andra ser vad man håller på med, vanliga människor aka mugglare kan ju se lådan och sen kanske ta den med hem eller förstöra den.

   kram kram

 3. Men oj, dett var nytt för mig. Verkar annorlunda 🙂

  Ha det gott Elin!

  • Elin on October 1, 2011 at 18:38 said:

   Hörde talas om det för några år sen men då forskade jag inget i det. Nu tycker jag det är kanonroligt och funderar på att investera lite pengar i en GPS. =)

 4. Det ser ganska roligt ut! Min sambo provade det för första gången häromdagen och han gillade det 🙂

 5. I min tonfisksallad hade jag idag: isbergssallad, majs, ananasbitar, tomat, gurka, sockerärtor, rödlök och självklart tonfisk 🙂 sen hade jag vitlöksdressing till. Mycket gott! 🙂

  Ha en bra dag på jobbet du också!

  Kramar!

  • Elin on October 1, 2011 at 18:40 said:

   Tack för tipset! Jag hade nämligen också med mig en burk tonfisk till jobbet idag och funderade på vad jag skulle hitta på med den. Men det blev lite kokad pasta och avokado, två kokta ägg och sen tonfisken utrörd i lite gräddfil med massor av citronpeppar. =) Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation