Blev lite inspirerad nyss när jag läste om ett träningsprogram på Funbeat. Där fanns ett program som skulle göra att man klarade att springa 1 mil på 100 dagar genom att man skulle springa 3% längre vid varje träningstillfälle med start på 500 meter jogg.

Lite liknande kan ju jag lägga upp min plan för att klara av mitt mål att klara att jogga 1 mil innan Rivstarten är slut. Nu räcker inte veckorna till då jag endast kommer jogga en gång i veckan troligtvis. Finns ju så mycket annan rolig träning som också måste få ta plats! =) Så min plan blir lite tuffare men sista veckan hoppas jag på milen.

Vecka 1: 5km Avklarad!
Vecka 2: 6km Avklarad! Blev 6,8km
Vecka 3: 7km
Vecka 4: 8km
Vecka 5: 8,5km
Vecka 6: 9km
Vecka 7: 9,5km
Vecka 8: 10km

Nu blir det löpning av. Ska gå igenom musiken i joggingspellistan i telefonen, bra att ha när det blir så långt att springa.

Sommaren 2010 när jag gick efter ett program att lära mig springa 5km.

11 Thoughts on “Planen att klara 1mil

 1. PtTess on August 28, 2011 at 06:45 said:

  Tips! Lägg in 20 min intervaller på gymmet efter något pass så får du snabbare resultat. Gärna med pulsband

 2. Härligt!! 😀 Man kan väl säga att vi är i samma läge, fast du ska lära dig springa en mil och jag typ… en kilometer?? 😉 LYCKA TILL! 😀

 3. Ååh tack för din kommentar!! 😀 Vad roligt att höra att det faktiskt går! Man är ju pepp små korta stunder och sen i nästa ögonblick känns det som om det aldrig kommer gå… 😛 Ser dessutom att vi har ungefär samma startvikt!! 😉 Är verkligen jätteglad för din skull, måste kännas SUPER att du kommit så här långt!! 🙂 Peppkram!

  • Elin on August 28, 2011 at 21:41 said:

   Du kommer klara det!!

   Det känns fantastiskt!! Går inte att beskriva. Nu är det liksom bara slutspurten kvar och det känns hanterbart på ett annat sätt. Kämpa och låt inte någon liten motgång stoppa dig så är du snart där du med!

   Peppkram till dig med!

 4. Hej!
  Har nyligen hittat din blogg, och vill börja med att säga Wow!
  Så himla duktig du är 🙂
  Nu till min fråga, hur lång tid tog det och hur la du upp träningen för att fixa 5 km?
  Min “dröm” är också den magiska milen, men jag ligger långt efter dig och måste först fixa 5km.
  Om du har tips så blir jag super glad 🙂
  Tack och lycka till med milen!

 5. Det klarar du galant, anpassa farten och lyssna på kroppen bara.

  Kram, Pernilla be

 6. Pingback: Elins vikt » Där försvann 4 dagar i ett nafs

 7. Tack snälla rara! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation