Igår hade jag bestämt mig för att jag skulle ner till gymmet på måndagsmorgonen och köra styrketräning. Klockan ringde 08 trots ledig dag och jag kände som vanligt att det skulle vara skönt att somna om. Men upp kom jag. Lite frukost och datortid, sen klädde jag mig för träning. Kom på att jag hade sjabblat bort all musik i iPhonen när jag la in ljudböckerna häromdagen. Lite pyssel att få tillbaka musiken. Sen började förhalningen. Kan inte fatta varför jag tycker det är så jobbigt att gå ner där. Tycker att alla har rätt att vara där förutom jag. Hade ju planerat komma ner dit till 10 så det inte skulle vara så mycket folk där. Men 10 satt jag fortfarande på skrivbordsstolen. Blev extremt irriterad på mig själv. Tog mitt pick och pack och gick dit, var där 10:10. Hur svårt ska det vara liksom? Jag vill ju träna. Jag blir glad av det och jag behöver det. Det är väl bara att gå ut genom dörren. Jag undrar när det kommer kännas naturligt att styrketräna, när jag inte kommer känna mig i vägen.

Sen när jag väl var på plats så gick det bättre och bättre och på slutet kändes det faktiskt bra. =) Axlar och rygg var planen. Kopierade ett PT pass från i vintras.

 • Uppvärmning på sittcykel 10min
 • 20 burpees på tid, 2minuter och 14 sekunder, inte allt för illa om jag nu lyckades räkna rätt, jobbigt att hålla räkningen när man håller på själv.
 • chins i assist
 • axelpress/stötpress gjorde med hantlar denna gången för jag var för feg för att använda stången… Men lite senare testade jag med stång och jag tror tekniken satt kvar.
 • axellyft/raise
 • framåtlutande hantellyft åt sidan/back flyes
 • smal rodd i maskin
 • breda latsdrag
 • plankan på boll, skrev mitt namn med bollen, jobbigt, gick över till vanliga plankor där jag varierade med den som är på BodyPump-passen nu, man liksom lutar sig framåt på tårna och sen tillbaka, gungar.
 • sidoböjning i romersk stol, testade lite bamse och tricepsövningar i vilan mellan seten.
 • sittcykel 10  min
 • stretch 5 minuter

Nöjd. Gick från gymmet 95minuter senare. Alla övningar i 3 set. Kändes som om det tog en sån tid men börjar man räkna på det så är det nog inte så farligt. 25 minuter går bort i uppvärmning, nervarvning och stretch. Över 2 minuter i burpees men lägg sen till att jag stod och laddade för jag vet att de är vidriga plus att jag trodde jag skulle dö efteråt. Sen gick jag även upp i gruppträningslokalen för att göra dem, gömde mig från resten av gymmet. =) Haha.

5 Thoughts on “Att det ska vara så svårt

 1. PtTess on August 22, 2011 at 19:20 said:

  Härligt!

 2. Vad är burpees?

  Jag har handlat fröer från USA (eller om det var Canade) från ett företag med det namnet men jag misstänker att det inget har att göra med frön! 😉

  • Elin on August 22, 2011 at 22:34 said:

   Burpees är ett upphopp när du klappar händerna över huvudet, ner med händerna i mattan, hoppar ut med fötterna så att du står i armhävningspotition, armhävning, sen hoppar upp med fötterna under magen och sen börjar från början igen men upphopp och klapp. =)

   http://www.youtube.com/watch?v=7MGljX4bbps här har du en bra video när tjejen gör en enklare variant. Jag gör dem inte riktigt så här snyggt, haha, jag mer landar i ett pladask på golvet och sen häver mig upp.

 3. Bra jobbat! Ibland ska man inte tänka så mycket utan bara göra! Idag fick jag en komplimang av tjejen vid gym-disken. “Vad fin du har blivit, precis lagom”. Jag blev så glad 🙂

  Mvh, Pernilla be

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation