När jag fyllde år så fick jag i present av mamma att få låna hennes nya fina bil i två veckor under min semester. Bilsemester! Vi begav oss söderut och besökte Blekinge, Skanör och Mellbystrand. Vi bodde på naturistcamping på de två första ställena, vandrarhem på det sista. Hade oförskämt tur med vädret, allra helst i Skanör där de hade haft otroligt få soldagar denna sommar. Någon sa i bastun att första dagen vi var där, hade varit den sjätte dagen denna sommaren då vädret var tillräckligt bra för att gå ut på sandrevet och solbada.

Utanför Skanör så finns ett jättelångt sandrev som går som en tunga uppåt längst fastlandet.

För att komma från campingen till sandstranden, som får en att tänka på sandstränder utomlands, så fick vi vada 650 meter genom vatten som nådde till knäna som högst. Sen gick man ca 30 meter genom lite gräs och vass och sen var man på stranden. Kilometer efter kilometer av fin vit sandstrand. Underbart! Långgrunt och varmt i vattnet. Danmark på andra sidan vattnet och Öresundsbron syntes om man spanade norrut. Första dagen vi var där ute gick vi så långt norrut vi kunde, tills vi stod allra längst ut på spetsen. Andra dagen gick vi söderut tills skyltarna kom om att naturistbadet tog slut och textilbadet började. Sist vi var och semestrade i Skåne så var vi också på detta badet men då hade vi väldigt otur med väderet, precis när vi kom ut och hade legat och solat i en kvart så kom det ett regnoväder utan dess like som från ingenstans och vi sprang tillbaka till bilen så fort vi kunde och när vi kom fram var vi genomblöta från topp till tå.

Dag två när vi skulle ut på revet så opponerade sig låren faktiskt lite trots att vi stretchat dagen innan. Det är väldigt jobbigt att gå i så grunt vatten, så långt. Väl ute på revet så gick vi ju i sanden mycket också, som också är jobbigt.

Nu är vi hemma och som alltid “borta bra men hemma bäst”. Så skönt att sova i sin egen säng igen. Vår alldeles nya 160cm säng. Lyx!

8 Thoughts on “Annorlunda träning för låren

 1. ´
  Har du varit i Blekinge utan att fika med mig? Fy på dig 🙂

  • Elin on August 7, 2011 at 20:36 said:

   Oops. =)

   Tänkte på dig innan faktiskt, att vi skulle till dina hemtrakter. Bodde på en camping i närheten av Olofström.

 2. Krispinsson on August 6, 2011 at 22:21 said:

  Låter härligt med en skön sverigebilsemester och härliga sandstränder 🙂 bra träning låter det som ni fick också. Välkommen hem till vardagen igen. Ikea-säng?

  • Elin on August 7, 2011 at 20:35 said:

   Jajamensan! Kommer inte ihåg vad madrassen hette men stommen är NYVOLL i ljusgrått. Snart ska vi måla om och tapetsera ena väggen, hoppas det blir så fint som vi ser det framför oss nu innan.

   Hur går det för dig? Länge sen uppdatering nu hos dig. =)

   • Krispinsson on August 7, 2011 at 20:51 said:

    Är igång igen efter en “paus”, taggad till tänderna…
    Härligt med nytt och fräscht sovrum

 3. Att gå i grunt vatten blev således till en träningsform 🙂

  Ha det fint Elin

 4. Nu var det alt för längesen jag kikade in hos dig! Hoppas du mår fint Elin!

 5. Tack så hjärtligt för hälsningen på min födelsedag! : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation