Hade sett att det fanns såna formar att göra egen pinnglass på IKEA men det kändes som en jobbig tur att åka dit för bara en grej en varm sommardag. Maken är ingen IKEA fantast och när vi kommer ner till nedre plan i Kungens kurva där jag tycker det roligaste finns så är han less och vill inget hellre än att bara gå direkt till kassorna. IKEA själv är trist. IKEA med mamma är bäst. Då låtsas vi att vi bor i alla de iordningställda rummen, lagar mat i köken och så.

Men så såg jag häromdagen att det fanns liknande formar på ICA för cirka 14 kronor. Yay! Hem och googla recept. Hittade ett på COOPs sida.

Saker att komma ihåg till nästa omgång

  • Blev lite mycket för mina formar så nästa gång kan jag minska receptet.
  • Sen blir det nog mer yoghurt och mindre bär nästa gång med.
  • Florsocker känns lite onödigt.
  • Jag hade i lite vaniljsocker för att kompensera för att jag hade vanlig yoghurt, onödigt det med. All sockersmak försvann i all bärsmak.
  • Det tar längre tid än två timmar att få dem att frysa ordentligt, annars fick man bara upp pinnen när man försökte få upp dem.

Lite glassmys på balkongen i fredagskväll. Underbart skönt kväll som var varm långt in mot natten. Glassarna var lite svåra att få ut ur behållaren men det gick när man sköljde varmt vatten på dem och lirkade lite med en kniv. Där tror jag IKEAs ser ut att vara lite enklare, ser ut som om de är mer en och en, i min sitter de ju ihop.

7 Thoughts on “Hemmagjord yoghurtglass på pinne

  1. Mm. det såg inte dumt ut alls. Vi hade såna när jag var liten minns jag. dock brukade vi bara göra saft-is-glass.
    Ev. måste jag köpa såna där någon gång när IKEA hägrar. det blir troligtvis ingen vacker dag utan en regnig 😀
    Vilka bär har du där? De såg väldigt annorlunda ut mot coopreceptet…
    /Annan

    • Elin on June 15, 2011 at 10:08 said:

      Ja, vi gjorde också isglass när jag var liten. Jag har använt en hallon och blåbär blandning. Ja, min blev helt annorlunda i färg. Har gjort en ny variant nu med mindre bär, den blev mer lik deras bild.

  2. Bra ide! Ibland behöver man något svalkande. Ska se om jag hittar sådana formar.

    mvh//pernilla be

  3. Var med och tävla om en personligalmanacka på min blogg!

  4. Barndomsglass! 🙂

    Brukar göra en variant på ägg, grädde och bär. Kanske inte så nyttigt men gott! Ska dock försöka göra den lite nyttigare …hehe…

  5. Mmm de där lät ju hur gott som helst. Tänk att det finns så mycket enkelt och nyttigt att äta! Ibland borde man allt ta och tänka en gång extra 😉

  6. Underbar blogg!! Och vilken smart glass!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation