Jag köper bananer lite titt som tätt för att ha till mellanmål och smoothies. Men ibland, och särskilt nu på sommaren, så hinner jag inte äta upp dem innan de ser alldeles för ledsna ut för att jag ska äta dem som de är. Jag kan inte äta bruna bananer. Men häromdagen räddade jag två genom att mosa dem och ha ner dem i detta favoritbrödet.

Här finns receptet till bananbrödet.

Om man redan har frysen full av bröd och inte vill ha något bananbröd så testade jag häromdagen att skära upp bananen i skivor och lägga ut på en bricka och sen in i frysen. Efter några timmar var de frysta och då la jag i dem  i en burk att ha till smoothies i framtiden.

I och med att jag frös ner dem en och en först så blir de lättare att pilla loss sen när jag vill ha dem. Annars blir det mer som en enda stor klump bananbitar. Så nu har jag lite backup bananer när de färska är slut. Perfekt!

6 Thoughts on “Bananer som börjar bli ledsna

  1. Vilken smart idé att frysa dem innan du lade dem i burken! Det tipset tar jag till mig.

    Pepp fr mig!

    • Elin on June 12, 2011 at 20:40 said:

      Tror det var min kompis Kristina som började med det, praktiskt när det gäller all frukt, hon gjorde det med ananas och melon om jag inte minns fel. Jag la dem bara på plastlocket till glassbyttan som jag sen hade bananbitarna i. Pillade loss med en kniv sen.

  2. Mycket bra idé!!! Har precis ett gäng nyinköpta bananer som mognade väldigt fort och blev bruna. Synd o kasta så jag ska nog frysa in dem. //Kattis

  3. Fick tipsen att hänga upp bananerna och inte låta dom vara nära annan frukt, så håller dom sig längre.
    Perfekt att frysa in dom, det har jag aldrig testat.
    Kramizar

  4. Vad fiffigt av dig! Blir billigt och så slipper man slänga mat när man gör så 🙂

  5. Vad smart att frysa ner bananerna i bitar! Jag har allt för många gånger kastat bruna bananer, för jag klarar inte av att äta dem. Får kväljningar. Hua! Måste absolut göra detta nästa gång mina bananer ser ledsna ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation