Idag så begav jag mig ut till Arlanda en timme innan mitt pass började. Planen var att klara av att springa 5km på under 30 minuter.

Oh yeah!

Med väldigt liten marginal men ändock under 30 minuter. Spurten i slutet var inte att leka med och andningen var katastrofal. Jag visste att jag hade det i mig men så kämpigt det har varit att komma hit. Har legat på 33-34minuter i många månader nu. Nu höll jag ett högre tempo rakt igenom. Det gjorde att jag inte orkade springa nonstop hela rundan utan jag hade 3 stopp där jag gick lite och hämtade andan. Någonstans i mig sitter det tyvärr en elaking som säger att det inte räknas bara för att jag gick lite emellanåt men jag försöker dämpa den rösten så gott jag kan. Snart så klarar jag det utan att stanna.

Tack till älskade David för att du i början av min joggingkarriär gjorde musikmixerna som gjorde att jag klarade mig från soffan till 5km i spåret. Ett tack även till fältgubbarna som idag passerade mig när det var 1km kvar och gjorde att jag var tvungen att styla lite och springa snabbare än jag egentligen hade ork till. =)

Dagens lärdom. Det börjar bli för varmt med långa tajta byxor att springa i. Linnet var dock skönt att ha.

Nu ger jag mig på milen.

7 Thoughts on “Målet är nått!

  1. Grattis! Fy fasen vad häftigt 🙂

  2. Å så kul att läsa! Bra kämpat Elin.

  3. Vad grym du är!:)
    Grattis.
    och nu 1 mil alltså.
    I am impressed!
    /Annan

  4. Therese on May 8, 2011 at 19:27 said:

    Hej, heja, heja!!! Jag som precis börjat jogga längtar efter att någon gång sätta liknande mål. Mitt första mål var att klara av att jogga 1 km (!!!) utan att pausa och jag var otroligt stolt över mig själv när jag klarade det. Det är dessutom riktigt kul att få sätta nya mål och att arbeta mot dem. Trodde aldrig jag skulle sätta upp mål gällande löpning men tänk så jag bedrog mig och det har jag dig och ditt bloggande mycket att tacka för! Lycka till med milen!

  5. Underbart! Jag är så glad för din skull 🙂

    mvh//pernilla be

  6. High five och pepp fr mig!

  7. Sv. Typiskt! Men det är faktiskt inte bara att sätta på appen, man måste ju trixa lite med andra inställningar med och jag tycker inte det är superlätt? Ev. så kan några av min misslyckade försök bero på skit bakom spakarna också 🙂
    Verkar iallafall som att pulsklockan gör sitt jobb! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation