Igår hade jag bokat in två pass efter varandra. Inget jag försökt mig på tidigare men jag kunde inte välja så då blev det båda och sen är det ganska många som kör dubbelpass så jag tänkte jag skulle testa. Först en timmes cykel puls-pass, följt av 30 minuters paus och sist en timmes shape-pass. Helt färdig efter första passet men glad ändå att jag hade ett till pass att gå på. Jobbigast var knäböjen på shapen, hade totalt kört slut på benen på cykelpasset. Sen kände jag mig allmänt lite svag på shapen. Skönt efteråt även om jag var rejält trött. På pulspasset så hade jag höjt maxpulsen från förra gången då jag hade 195, höjde med 5 till 200 och det var alldeles galet så svårt det blev, orkade inte alls med upp i sista toppen. Minskar en till nästa gång. =)

Träningsvärken idag är grym. Benen är inte att leka med. Att sätta sig ner i soffan blir mer en duns då jag inte har något att dämpa med och baksida lår är stelt som bara den.

Jag vet inte om jag kommer köra några dubbla pass framöver dock. Kändes som om man inte kunde ge järnet på andra passet alls tyvärr. Hur gillar ni dubbla pass?

11 Thoughts on “Grym träningsvärk

  1. Jag körde ofta dubbelpass på den tiden jag hade gymkort och visst var det lite tufft i början men man vänjer sig! I veckan fick jag lite träningsvärk i låren efter att ha cyklat mkt fr Kransen och till stan. Tecken på att jag behöver träna styrka men just nu har jag inte råd med gymkort. Ser fram emot hösten då jag kan börja igen. Har börjat med jogging lite sakta och utöver det blir det förstås massa salsa (bra konditionsträning) och cykling…

    • Elin on May 12, 2011 at 03:38 said:

      Dans är en kanonbra konditionsträning. Roligt när man liksom får den på köpet när man gör något roligt. Jag har lite träningsvärk i magen efter att ha hoppat i en sån där stor studsmatta häromdagen. =)

  2. Jag har bara gjort det någon enstaka gång, då körde jag ett core pass, som ju enbart var styrka och sedan körde jag ett joggingpass bara (det kanske inte ens räknas som dubbla pass?)
    En annan gång som jag även räknar är när jag gymmade (joggning + lite maskiner typ) på morgonen och sedan klättrade på kvällen.
    Det förstnämnda gick faktiskt väldigt bra, och jag tror att om man kör något pass som handlar om styrka så fungerar det att köra kondition sen. Men problemet är väl om du redan tagit slut som du skrev? 🙂
    När jag klättrade på kvällen efter gym så märktes det dock att jag tröttat ut armarna under dagen och jag orkade inte lika mycket. Men ändå, skönt att ha två saker gjorda på en gång och man får ju ut det allra sista om inte annat?!
    Men det är inte någon vana hos mig det här med dubbla. Hoppas du hittar något som passar dig!
    /Annan

    • Elin on May 12, 2011 at 03:40 said:

      Det har jag i och för sig testat någon gång på SATS, de har ju spinning 30 min och sen Core direkt efter 30 min men i måndags var det timmeslånga pass som verkligen kändes efteråt. Klart det räknas som dubbla pass. =) Jag fortsätter nog med mina vanliga entimmespass och är nöjd med det, om det inte igen blir som så att jag inte kan välja och bokar in båda två. =)

  3. Jag har gjort det någon enstaka gång… Jag körde afrodans och salsapass efter varandra. Salsan var på mitt gym medan afron var på ett privat ställe. Jag ville köra båda, det är ju så vansinnigt roligt med dans. 🙂 Men att köra dubbla pass efter varandra ska man kanske inte göra för ofta, men man känner ju själv vad som är bäst. 🙂

  4. Har du fastnat för nåt program till din garmin än? Vilket i så fall?

    • Elin on May 12, 2011 at 03:42 said:

      Många tycker att SportTracks är bra men jag har inte fått det att funka riktigt så jag kör vidare med Garmin Connect, internetvarianten. Training Center som kommer med när man köper det på skivan gillade jag i alla fall inte. Trista diagram och en massa konstigheter som jag inte förstod. Du du?

  5. Du är så duktig 🙂 Dubbelträna är ok i nödfall för mig, men jag tränar hellre 6 dagar/vecka. Fast det gör du kanske också 🙂

    mvh//pernilla be

  6. Elin on May 12, 2011 at 03:43 said:

    Jag har ju tyvärr fallit bort lite från att träna så ofta…. Men hoppas jag snart får till det igen. =) Kram

  7. Kristina Z on May 18, 2011 at 11:07 said:

    Tack för igår bästis!!
    Jag ska tydligen springa/lunka på parloppet med Greta 9 juni i Hagaparken… hon hade en biljett över ska bara se att jag inte måste jobba. Inte så mkt tid att träna på men bra motivation.
    Puss å Kram!

    • Elin on May 19, 2011 at 19:35 said:

      Tack själv vännen! Åh vad spännande, bra där! Det kommer nog gå galant ska du se, kanske joggingen faller dig i smaken. =) KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation