Ni är ju ganska många här inne och kikar varje dag. Finns det någon som använder sig av någon slags pulsklocka eller annan träningsklocka när ni tränar eller kanske framför allt springer? Jag planerar köpa en men är lite vilsen i pulsklocketräsket, finns ju en hel del att välja mellan. Kan tänka mig att lägga runt 1500:- på den.

Någon som har en Garmin Forerunner 305 och kan säga något om den? Är det väldigt stor kring handleden? Ser så stor ut på bilderna. Eller någon som har en 110? Bättre? Sämre?

Dela mer er av era erfarenheter! Tack!

8 Thoughts on “Pulsklocka?!

  1. Henriettae on April 18, 2011 at 23:21 said:

    Jag har en 310 XT. Köpte den för att jag är lite sugen på att genomföra ett triatlon någon gång i framtiden… Jag är supernöjd! Den är ju lika stor som 305, och den _är_ stor, men jag tycker ändå inte den stör alls! Jag kollade lite på 110:an, men jag läste att touchbandet på den var lite sådär när man försökte göra saker med svettiga fingrar. Fast jag tror de kommit ut med en ny version sedan jag köpte min. Kan rekommendera 310XT i alla fall, fast den är _dyr_. Tyvärr.

    • Elin on April 20, 2011 at 16:53 said:

      Som de flesta tycker alltså, att den är lite stor men inget man tänker på när man använder den. Att det ska vara så svårt att välja. =)

  2. Jag har 110an och skulle jag köpa en idag skulle jag ta 305an. Visst den är större men den har fördelar som 110 inte har. Du kan programera intervaller och annat som inte går med 110. 110 fugnerar för att mäta pulsen och sträckan du springer. Du får även en snitthastighet när du springer. Och du kan sedan när du kopplat 11o till datorn med en sladd så får du kartor och annat med.

    Kör på 305 istället tycker jag. Billigare och mer finesser.

    • Elin on April 20, 2011 at 16:56 said:

      110an ser så mycket nättare ut och det är väl det som lockar med den antar jag. Men jag skule ju bara använda den när jag tränar och springer så egentligen spelar det ju ingen roll.

      Tack för dina synpunkter, det lutar åt 305. Många som gillar den.

  3. Greta on April 19, 2011 at 12:06 said:

    Hej Elin!

    Jag köpte Garmin Forerunner 305 för några veckor sedan och jag är supernöjd med den. Kan hålla med om att den ser lite stor och klumpig ut men den stör faktiskt inte det minsta.
    Jag beställde min via pixmania.se och med porto blev priset strax under 1400kr (!).

    Kan varmt rekommendera.

    Kram
    Greta

    • Elin on April 23, 2011 at 10:35 said:

      Det blir en sån. Så typiskt att det är påsk och extra röda dagar när man vill beställa. =) Tack för kommentaren! Kram kram

  4. Josefin on April 19, 2011 at 14:07 said:

    Jag har en Garmin forerunner 305, har inte haft den så länge men än så länge är jag rätt så nöjd. Den har ett hyffsat lätt program till datorn så man kan spara statistiken för varje pass man har kört. Dock så tycker jag, som du skrev, att den är väldigt klumpig runt handleden. På sommaren när man har kortärmat kanske man inte märker det så mycket, men jag har testat att åka längdskidor med min och då får man inte över jackärmen över klockan. Men tekniskt sätt är den väl värd pengarna 🙂 Lycka till!

    • Elin on April 20, 2011 at 17:00 said:

      Jag måste gå och se en i någon affär innan jag bestämmer mig, känna hur den sitter runt armen. Tack för din input!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation