Veckorna går för fort fram. Fick ett trist stort plus en vecka som förklarades med mens och att jag vägde mig mitt i natten när jag gick upp. Veckan efter visade nog ett riktigare resultat. Denna veckan ett blygsamt hekto upp.

7 mars 80,9 (+1,8)
14 mars 79,9 (-1,0)
21 mars 80,0 (+0,1)

Men det går ju helt klart åt fel håll. Jag var ju ner och vände så nära 78… Men det har sina förklarliga skäl. Jag har halkat tillbaka i lite dåliga vanor. Helt plötsligt är jag värd både det ena och det andra, förmiddag och kväll… Inte bra alls. Sätter ett litet temporärt godisstopp här för att bryta det hela och inte fortsätta som jag gjort. Träningen är inte heller som den ska. Bättring på gång. I morgon byts det preventivmedel och jag hoppas det inte ska ha någon större inverkan på vikten. Alltid läskigt det där. 940 kronor fattigare men så ska hormonspiralen förhoppningsvis sitta där i 5 år också.

Denna veckan startar joggingen på allvar. Inför Vårruset. Önskar att det smälter undan ännu mer snö och is så det blir roligare och lättare att springa. Självklart har Runkeeper appen i telefonen ballat ut och stänger av sig själv hela tiden… trist. Men jag har ju en runda som jag vet är 5km så jag får väl mäta tiden bara.

Ha en bra vecka alltihop!! Nästa vecka är det 52 veckor sen jag började gå ner i vikt och motionera mer. Härligt!

14 Thoughts on “Vägning vecka 10, 11 och 12

  1. AnnaPanna on March 21, 2011 at 12:12 said:

    Vad skönt att läsa att även en duktig som du faller tillbaka ibaland. Jag har blivit alldeles för nöjd (har tappat 17) och det är inte ok. Jag har 11 kg kvar. Sen får jag bli nöjd. Körde löpning tidigare på året, och det gav riktigt bra resultat på vågen . Men något hände, och jag la av med löpningen. Inte ok. För du går jag inte ner! Aaaaahw!
    Nästa vecka har jag anmält mig till en löpkurs som ordnas på gymet jag tränar på. Ska bli skoj. Vårruset kör vi tillsammans på jobbet och sen har jag två till lopp som jag ska springa (parloppet och tjejmilen)

    Håller tummarna för att du kommer tillbaka till det du hade innan med träning och kost!

    Peppkram

    • Elin on March 21, 2011 at 21:42 said:

      Ojoj, måste kanske börja skriva mer sanningsenligt om ni tror jag inte faller dit lite titt som tätt. Men oftast klarar jag av det med lite extra träning eller lite kalorisnålt efter. =)

      Så där kände jag förra gången jag gick ner. Då hade jag ju vägt nära 100 länge och när jag kom till 90 så var jag så nöjd, hade ju inte varit så smal på länge! Men sen en dag stod jag där och hade gått upp det jag gått ner och lite till…. Så trist. Sen tog det något år innan jag fick orken att ta tag i det igen. Denna resan var jag rädd att jag skulle stanna vid samma och känna mig nöjd där men jag tog ett skutt över 90 och gick ner 10 till. Nu däremot känner jag mig nöjd. Inte nöjd att jag inte vill ner mer men jag känner mig inte olustig i min kropp längre. Antar att det har att göra med att det nu är svårare att gå ner.

      Spännande med löpkurs! Det skulle jag vilja gå på, du får rapportera om du lärde dig något superbra! =)

      Pepp till dig!
      Kram

  2. Det ser ju ut att gå rätt bra nu då.. även om det inte är ner. I det stora hela så är det ju ok.

    Jag hade Runkeeper förut, visserligen till Android men ändå. Den fungerade inte bra för mig, kunde inte mäta alla sträckor, men nu har jag Endomondo och den fungerar ypperligt bra, finns också för Iphone.

    Var ute i går och det var så skönt. Jobbar också för att komma upp i att jogga mer. Men… jag skyndar låååångsamt, vill inte bli skadad. Sattsar mycket på styrka i ben och bål med. Det lär ju hjälpa till.

    Även om jag slutat blogga om vikten så kommer jag inte släppa din blogg. Hejar på dig!

    • Elin on March 21, 2011 at 21:44 said:

      Nu har jag laddat ner Endomondo och ska testa den i morgon. Hoppas den funkar bättre än Runkeeper som funkade kanon tills efter vinteruppehållet. Nu är den omöjlig och stänger av sig själv hela tiden. Mycket irriterande för man märker ingenting och när man tittar på telefonen så ser man att den kan ha varit avstängd länge…

      Förstår att du tar det lugnt. Mycket bra för att skydda kroppen. Pepp till dig!

  3. Hejje.. Förlåt att jag inte skrev mer om musiken.. Vi har haft mycket på jobbet och har varit trött och lite ofocuserad på allt utom min mat och motion.
    Jag blir så när jag blir stressad att jag har en eller två saker jag tok kontrollerar och träningen är alltid en av dem. Är antagligen ledig i helgen och då ska jag försöka göra dig glad. Haha!
    Ha en toppen dag, kramar L

    • Elin on March 21, 2011 at 21:45 said:

      Känner så väl igen mig, denna veckan har varit vidrig för mig med. Ingen bra vecka alls, bara kvällar på jobbet och långsamt och ensamt på det. Usch.

      Ta det när du har tid och ork. Tack så hemskt mycket!

      Kram kram

  4. Hej Elin! Tack för kommentaren och erbjudandet om gratis träningsvecka på SATS! Det kommer väldigt lägligt för mitt träningskort går ut 2 april och hade tänkt fråga SATS Liljeholmen om jag fick komma och provträna. Mailar dig mina kontaktuppgifter separat.

    Var precis och vägde mig. Vågen visade upp andra veckan i rad. Blir sååå trött på detta. Precis när jag nått mitt delmål på 80 kg. Pratade med konsulenten som trodde jag kanske överskattade intensiteten på passen och därmed fick mer AP att äta för. Har börjat misstänka att jag äter mer än vad jag gör av med så denna veckan ska jag testa med att inte överskatta AP och kanske helt strunta i att äta upp för dem.

    Du är du duktig som kämpar på på egen hand, vågar inte riktigt lämna VV ännu, har ju inte nått mål men har varit nära många ggr att ge upp. Segt att motivera sig efter ett år…Peppekram till dig!

    • Elin on March 21, 2011 at 21:48 said:

      Du kan ju försöka vara lite mer kritisk i räknandet av AP och sen kanske äta hälften av dem? Jag försökte att låta bli dem helt när jag körde VV men det är svårt när man ligger på en låg nivå redan innan och sen behöver man ju energin för att orka träna och dansa. =) Hoppas det släpper för dig!

      Svårt att veta om jag gjorde rätt, har ju inte gått ner nästan nånting sen jag lämnade men å andra sidan så fyllde jag inte i så det hade ju inte spelat någon roll. Finns inte motivationen att skriva upp så är ju hela programmet bortkastat. Jag hoppar på det igen om detta går åt fanders. =)

      PEPP!!!!

  5. Du är bäst Elin, vilket år du haft. Inte kloky vad du presterat. Du har blivit en smal vältränad tjej som nog sparat din kropp den påfrestningen den var utsatt för. Nu blir du säkert 100.Kram nu joggar vi för vårruset.

    • Elin on March 21, 2011 at 21:53 said:

      Tack för din fina kommentar, den gör mig så glad!!! Ibland behöver man någon som påminner om hur det var när jag startade. Jag är ju en annan nu. Tack för det!!!

      Vårruset, oh yeah!

      KRAM

  6. Snart ett helt år av nya sunda vanor alltså 🙂
    Jag hejjar på, om du lägger i en extra växel så kommer det fungera. Men ibland är det ju det, att lägga in växeln, som är problemet. Jag står också still ganska duktigt, men har tagit det med ro rätt länge. Nu har jag dock försökt att hitta motivationen att ta de där extra 5-7 kilona igen. Jag hoppas att kunna göra det. I 3 veckor har jag varit lite duktigare, men inte hela vägen. Det har inte gått neråt. Järnspikar, denna vecka ska jag skriva varje dag.
    Good luck to you girl.
    /Annan (som kanske börjat bli en joggare?)

    • Elin on March 22, 2011 at 20:57 said:

      Ett helt år! Galet så fort tiden gått. Vi pratade om det häromdagen, att det gick så himla lätt där i början, Veckorna rullade på och minusen på vågen kom vecka efter vecka. Så skönt! Jag är fantastiskt glad att jag tog tag i vikten när jag gjorde det.

      Nu känner jag att förändringarnas vindar blåser. Tycker allt blir så mycket lättare när solen börjar skina och snön smälter undan. YAY för isfria gångbanor! Klart du är en joggare!!! En härligt motionsform som är enkel att förbättra och smidig att utföra, bara snöra på sig skorna och bege sig ut. =)

      Lycka till till dig med!

  7. Bra jobbat med din nedgång!
    Du ser verkligen inte ut att väga 80kg, är du lång?

    • Elin on March 23, 2011 at 20:38 said:

      Tack!!! Jag glömmer bort att vara stolt över den så det är bra att bli påmind. =) Jag är 178cm så ganska lång antar jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation