Idag gick startskottet för träningen inför att kunna springa Vårruset, alltså jogga 5km kan jag, nu vill jag trappa upp tempot så det går undan lite mer. =) Men så tungt det var idag. Kan ha varit att jag klätt på mig för varmt… Inte van med dessa plusgrader riktigt ännu. Härligt att komma ut i solen dock och lite här och där såg jag snödroppar. I helgen såg jag tussilago på jobbet. Nu är våren här på riktigt, önskar inte vintern tillbaka.

Hade direkt ingen plan över rundan idag utan pinnade bara på såsom andan föll på. Med SL-kortet i fickan bak på byxorna så kan jag ju ändå ta mig hem om jag hamnar galet eller gör mig illa. Idag blev det nästan bara asfalt, när jag väl hamnade på en grusgångväg så var den för isig, jag ger den någon vecka till och sen ger jag mig på den igen. Kilometern mellan 1-2 är en mysig gångväg i ett skogsparti mellan husen. Trevligt att springa där, många som satt och lapade sol på bänkarna. Sista raksträckan är väldigt tråkig men jag försökte lura mig själv med att springa hemåt och hoppades att benen skulle pinna på lite extra och det gjorde dem. =)

Om man kikar på hastigheten som jag sprang i så visar den ganska tydligt hur jag kände mig.
Km 1 7:37min/km – lugnt och fint Elin
Km2 7:35km/h – bara att kuta på
Km 3 8:49 km/h – hur kan det bara vara halvvägs ännu?!
Km 4 8:12km/h – går i värsta uppförsbacken för att ens överleva
Km 5 6:43km/h – bara 1km kvar YEAH! upptäcker lite extra kraft i benen =)

Kan ha varit Energypasset igår kväll som gjorde benen lite extra sega. Jag gillar det passet och tjejen som håller i det hade så snygga kläder på sig, klara färger som fick mig på glatt humör. Så vill jag också se ut, den känslan vill jag sprida när jag kutar omkring i Hägerstenstrakten. Fast kanske inte helt ut, hon hade rosa tights under shortsen och dit kommer jag nog aldrig komma. =)

19 Thoughts on “Startskottet har gått

  1. Ser snygg ut! Bra joggat! Kram

  2. Therese on March 22, 2011 at 15:03 said:

    Heja, heja! Själv har jag precis börjat träna för att klara av att jogga de 5 kilometrarna, med lite tur och djävlar anamma så kanske det går! 🙂

    • Elin on March 22, 2011 at 20:59 said:

      Klart det kommer gå!! If there is a will, there is a way! Kom ihåg att det är bättre att jogga långsamt än att gå. Jag skulle säkert ha skrattat åt mig själv där i början, så långsamt som jag joggade. Men när dagen kom och jag joggade 5km så var jag stolt som en tupp!

  3. Jag blir så inspirerad av dig Elin! Du kommer fixa Vårruset lätt!

    • Elin on March 22, 2011 at 21:00 said:

      Tack! Och tack för att du kommenterar, det blir jag så glad av! =) Nu ska jag kila in till din blogg och spana. =)

  4. Bra jobbat Elin! Var också ute idag en sväng. Men mitt mål var att gå fort och ha inslag av jogging. Kanske kan du se det här

    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.endomondo.com%2Fworkouts%2FiptU5KHiZk8&h=16f3c

    6 km på 52 minuter. ÅÅÅ vad jag älskade de korta jogg-sträckorna. Vill mer!

    Klädde mig också för varmt. Fodrade löpartights var inte så bra val idag. Annars var det ok, en långärmad tröja och så gjorde jag jackan till väst.

    Önskar dig lycka till med Vårruset

    • Elin on March 22, 2011 at 21:12 said:

      Japp, länken funkade finfint. Inte visste jag att Paris låg så nära Hallstavik. =) Jag laddade ner Endomondo men fick den inte att funka, den bara sökte och sökte med GPSen. Maken tipsade om att avinstallera och återinstallera RunKeeper och sen funkade den igen. Puh. Så nu har jag koll igen.

      Förstår att du längtar, finns inget värre när kroppen ställer kraven. De vill man ju sätta själv. Men bra kämpat av dig att lyssna och ta det lugnt. Keep it up! För mig var det överdelen som blev för varm. Får testa med något lager färre nästa gång. Torsdag efter jobbet är det dags igen. Lite flygplansbränsle kanske är bra för prestationen?! Eller inte….

      • För mig hittar inte Runkeeper alla vägar och mäter fel. Men det kan ju ha att göra med att jag bor i buschen.

        Idag är jag bra mör i underben och höfter/bäcken. Jisses säger jag. Så nu… blir det att avvakta kondition av den typen ett tag. En PW på fredag hoppas jag på. Men gymmet ska jag till ikväll ändå.

        Ser fram emot en torsdagsrapport från dig sedan, med eller utan flygplansbränsle.

  5. Henriettae on March 22, 2011 at 22:10 said:

    Bra jobbat!! Det är svårt att lära sig springa snabbare, tycker jag! Jag kör ett tempopass i veckan, och nu på senaste tiden har det faktiskt gett resultat! Kul!!

    • Elin on March 23, 2011 at 20:37 said:

      Hur kör du det passet? Bara att du försöker hålla ett högre tempo ett längre tag? Jag är en newbie på det här med tempopass, fartlekar och backträning. I morgon är det dags igen, om jag inte är handikappad av träningsvärk från dagens Shapepass. =)

      • Henriettae on March 24, 2011 at 03:39 said:

        Jag kör enligt marathon.se:s marathonprogram, och där är det lite blandade tempogrejer. Oftast är det lite längre sträckor (typ 5 km) lite snabbare, men det är även backlöpning, intervaller, och ibland är det 5*100 meter snabbt i slutet på ett vanligt pass. Vet inte om alla räknas som tempopass egentligen, men jag tycker alla hjälper med farten! De har ett milenprogram också, kanske kan du låna lite inspiration där? http://beta.marathon.se/traningsprogram
        Innan körde jag på Run less run faster, men det var apjobbiga pass och jag fick benhinneinflammation på grund av dem, så jag slutade.

        • Henriettae on March 24, 2011 at 03:40 said:

          Oh, och backträning är MYCKET roligare än vad jag trodde det skulle vara! Och fartlek tycker jag är jättesvårt – att variera farten bara sådär liksom, utan schema? 😀

          • Elin on March 24, 2011 at 04:44 said:

            Haha! Hoppas jag känner så med, har en bra backe bakom huset som jag ska köra i, kommer blir superjobbigt. Ogillar backar.

        • Elin on March 24, 2011 at 04:43 said:

          Ah, ska kika mer där. Känner igen sidan, det är där jag hittat programmet för att klara att springa Vårruset snabbare. I mitten av april så kommer deras program inför Tjejmilen ut och då tänkte jag försöka kombinera de två prorammen på något vis. =) Inte bra med benhinneinflammation, peppar peppar så har jag klarat mig bra från såna problem. =)

  6. Bra jobbat tjejen! Pepp fr mig!

  7. Härligt jobbat!

  8. Wow vad duktig du är! Du kommer att få en kanontid på Vårruset. Jag ska också springa Vårruset, i Växjö den 4 maj. Det blir premiär för mig eftersom jag är nybörjare på att springa. Jag klarar inte 5 km i sträck ännu. Max 2,6 km i sträck har jag klarat på löpbandet, men jag räknar med att klara 5 km på 35 min den 4 majå. Idag sprang jag och en kompis 4,2 km på 35 min, men då sprang vi inte hela sträckan. Det var premiär för mig på asfalt och det känns i benen nu kan jag säga.

    mvh//pernilla be

    • Elin on March 23, 2011 at 20:52 said:

      Tackelitack! Kanontid vet jag inte men personbästa får man ju jobba mot. =) Fortsätt jobba på så klarar du det absolut! 5km på 35 min är ju mitt bästa jag sprungit! Bra där! Jag vande mina stackars ben på asfalt på en gång. =) I morgon är det dags igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation