Kära nån, jag var inte riktigt beredd på den smärtan. Själva isättandet av spiralen var inte så farlig, såna undersökningar är ju aldrig trevliga så det är ju bara att ligga där och försöka slappna av.

Men sen. Skulle handla lite efter och jag stod där i kön bland alla människor och det enda jag ville var att lägga mig ner på golvet i fosterställning. Lyckades i alla fall ta mig hem och sen blev det en timme i soffan och ytterligare en i sängen. David lommade runt och undrade om det var något han kunde göra för att jag skulle må bättre. En värktablett till och nu 4-5 timmar efter att den sattes i så börjar jag bli människa igen. =) Nu har jag bara att se fram emot nästa vecka när p-staven ska dras ut…

Nu är det bara att hålla tummarna att det funkar bra med spiralen.

7 Thoughts on “Pustar ut

 1. Hoppas det blir bra!! Får man vara nyfiken och fråga varför du byter till spiral? Jag har nämligen gjort tvärtom – satte i spiral, men hade blödningar precis hela tiden, så jag tröttnade på det och har nu p-stav. Detta är min tredje, och det enda jag har att klaga på är att jag ibland får klåda i underlivet – så mycket så att jag blöder efter att ha kliat sönder mig… 🙁 Utöver det är jag himla nöjd med den! 🙂

  • Elin on March 23, 2011 at 20:36 said:

   Håller tummarna att det blir bra. =)

   Absolut att man får fråga, jag är ju en galet nyfiken person själv som undrar allt mellan himmel och jord. =) Det är egentligen en salig blandning orsaker till varför jag bytte. Innan jag gick ner i vikt så trodde jag att det var p-stavens fel att jag gått upp i vikt. Det var i samma veva som jag satte i den som vikten började smyga sig uppåt men i efterhand så var jag ju inte världens hälsosammaste person då. Alla mina vänner har haft stora problem men just stav nummer två, mycket blödningar och så, så jag var lite rädd för att råka ut för det. Med spiralen får jag två extra år att slippa bry mig om preventivmedel jämfört med staven. Det är lägre koncentration hormoner i spiralen när den liksom sitter där nere där den ska göra sin magic. Jag är inte alltid världens gladaste person och det kan ju vara värt att testa om det är pga staven eller om det bara är så att det oftare är ett grått moln över just mitt huvud. Sista året med staven har varit ganska jobbigt, med mens som innan jag ens började med p-piller, 7 dagar med rikliga blödningar varje månad, om jag har en chans att bli fri från den så är ingen gladare än jag. =)

   Usch det där lät inte bra alls… jag hade inga såna problem alls med staven, vilken tur jag haft. Det är väl så att vi är alla olika och reagerar olika på de olika preparaten, gäller att hitta det som passar en bäst.

   • Detta är min tredje stav och alla har fungerat superbra, utom klådan då… Bytte till p-ring ett tag, men det var inte bättre – det är kanske progesteronet generellt jag reagerar på… Hoppas i alla fall att molnet försvinner med spiralen!!

 2. Hoppas den fungerar fint. Betydligt lägre hormondos o mer lokalt! Så du fick som värkar? Ja, en del får det..livmodern är ju en muskel o något främmande försöker den stöta ut..Hoppas det är bättre idag

 3. Ischlon. När jag satte in en annan sån där grej så hade jag ont i många dagar efterråt. Överträffade allt faktiskt. Men som sagt, nu sitter den där i många år. Jag är lite rädd att samma sak händer när jag tar ut den, men det får man låta bli att tänka på. Skönt att ditt ont verkar ha gått över relativt fort iallafall 🙁

  • Elin on March 23, 2011 at 20:42 said:

   Ja, jag hoppas självklart på 5 lugna år nu. Känns skönt med en sån lång. Jag hade seriösa problem med p-pillrena som jag startade med. Skiftjobbet strulade till det rejält trots att jag hade mobilen till att ringa varje kväll klockan 20. Japp, så skönt. Några timmar sen var det över. Puh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation