Efter en ovanlig arbetsdag med 6 timmars stillasittande på möten och missat eftermiddagsmellanmål så trotsade jag tröttheten och snörade på mig löparskorna. 30 minuters lätt jogging stod i planeringen och jag hade tänkte göra just det. Men sen efter halvvägs insåg jag att om jag springer hela vägen tillbaka till jobbet så borde det bli nästan precis 5km så kunde jag inte låta bli. Tur var väl det för jag slog visst personbästa på 5km, 35min 23 sek. Härligt! Det känns alltid lite roligare att springa jobbrundan. Lite gångväg på asfalt, lite skogsväg, lite småstugor och några flygplan….

som sen följs av detta….

Inflygningen till bana 3. På den nedersta bilden vill jag alltid att det ska komma ett plan på väg att landa över mig men det har inte hänt ännu. =) Lär i och för sig dåna rätt rejält… Men det skulle vara kul ändå. Det är mysigt att springa där, om någon vecka har säkert isen smält och det är vatten på båda sidorna igen. När jag springer där känns det lite i kroppen som när Rocky springer upp för de där trapporna. =) Mäktigt!

Nu är jag hemma och maken lagar middag, jag är trött som få och ser fram emot att få lägga mig ner och sova, dels för att jag är väldigt trött men också ju fortare jag somnar desto fortare blir det i morgon, desto fortare det blir i morgon desto fortare är morgondagens arbetspass över och desto fortare är jag LEDIG I DAGARNA FYRA!!! Så skönt! Och välbehövligt.

6 Thoughts on “Jobbrundan

  1. Du är jätteduktig på att springa! Mitt mål är att klara 5 km på 35 min innan Vårruset 4 maj. Sen får det gå som det går på själva loppet, men jag ska klara det innan. Nu är snart april här så jag känner mig lite stressad, men jag kan bara ta alla chanser att springa, sen får det bli som det blir.

    mvh//pernilla be

    • Elin on March 25, 2011 at 05:21 said:

      Lycka till! Jogging är ju en härlig motionsform och nu startar ju favoritsäsongen när man ser våren och sommaren komma lite närmre varje gång man är ute.

      Pepp till dig!!

  2. Grattis till personbästa!! (jag verkligen MÅSTE försöka skaffa någon slags pulsklocka eller något så jag kan hålla koll på hur jag presterar!)

    • Elin on March 25, 2011 at 05:28 said:

      Jag använder min iPhone. Finns liknande appar till Androidtelefoner. Innan använde jag mig av jogg.se, där kan du mäta upp din runda och sen jämföra tiden när du springer. Tror iForm.se har någon liknande funktion på deras sida. Det är peppande att kunna jämföra och försöka förbättra sig. Jag är också lite nyfiken på en pulsklocka men undrar hur mycket jag skulle använda mig av själva pulsfunktionen.

  3. Duktig och vilken annorlunda runda 🙂 Ser faktiskt härligt ut.
    Jag vågade mig ut imorse med och testade runkeeper faktiskt 🙂 Det fungerade bra, så tack för tipset. Har du någon aning om det kan fungera att spela musik samtidigt? Jag ska försöka det nästa gång.
    Sen undrar vän av ordning även om du vet hur man ställer in att den ska visa något annat än min/mile, den siffran säger mig inte mycket alltså 🙂 I telefonen hittade jag sen hur man ändrar till km istället för mile, men hastigheten min/km är också ganska konstig tycker jag. Jag får leta vidare, om du inte har några tips förstås? 🙂
    Skönt att du får vara ledig snart. För mig är det en vanlig fredag och en vanlig två dagars helg, skönt det med!
    /Annan

    • Elin on March 25, 2011 at 17:54 said:

      Japp, jag har musik till, när du slår på Runkeeper så välj Playlist och där kan du välja mellan dina spellistor som du har i iPoden i telefonen (i alla fall om du har iPhone som jag annars vet jag inte). Jag använder mig inte så mycket av varken pace eller speed, men vad jag vet är det de två man kan välja mellan. Jag har pace för jag siktar ju på att springa 5km på 30 min och då vet jag att jag behöver ligga på 6min/km för att lyckas med det. Men oftast tittar jag inte på det utan lyssnar på när jag får tiden för de olika kilometrarna, oftast ligger jag på 7min/14min/21min osv och då vet jag att jag springer som vanligt och kommer landa på 35 minuter.

      Jag har testat att lägga in att den ska coacha mig i target pace, då väljer du en tid som du vill springa 1km på och sen säger den åt dig om du ligger före eller efter… det var inte bra för självförtroendet att alltid höra att man låg efter. =)

      Kika runt och testa en massa så hittar du nog något som passar dig, jag har köpt PRO varianten så jag vet inte om alla funktioner är desamma i och för sig. Lycka till och trevlig helg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation