Det första jag får höra i gymmet av PT Tess är att jag kommer få köra ruggigt hårt. =) Härligt! Jag är helt för att få köra hårt. Hade jag haft råd så skulle jag träna med en galen PT två gånger i veckan. Det enda jag önskar är att jag kunde få träna någon gång när jag är utvilad och inte slutkörd av jobb innan. I fredags så var jag ledig men jag hade fyra pass som jag precis klarat av där jag avslutat med två kvällspass. Då kommer jag hem vid midnatt och sen tar det en, två timmar innan jag är så pass lugn att jag kan somna. Passet startade 10:00 så jag var uppe strax efter 08 för att äta frukost. Det gör att jag är lite för trött lagom till att träningen börjar. Jag ska testa något prestationshöjande innan träningen nästa gång.

Axlar och rygg stod på schemat och idag, en dag efter träningen, så är det axlar och övre delen av ryggen som känns så något rätt gjorde jag på träningen. =)

Uppvärmning på sittcykel 15min
20 burpees på tid: 2min, blir bättre och bättre på dessa, mitt bästa tidigare var 2:16
chins i assist
axelpress/stötpress
någon hantelövning som jag inte vet vad den heter eller har hittat en video på =)
framåtlutande hantellyft åt sidan
smal rodd i maskin
breda latsdrag
plankan på boll, skrev mitt namn med bollen
situps på boll
sittcykel 5min
crosstrainer 5min

Den där plankövningen var grym, man står alltså i planka med underarmarna på bollen, sen ska du bokstavera ditt namn med bollen. Såg en liknande övning i senaste numret av Fitness Magazine där det fanns ett program för att träna just mage. Men i den tidningen så stod man i planka med underarmarna på bollen, lyfte ena foten upp från golvet och skrev sin autograf i luften med foten. Hela grejen med båda varianterna är att skapa lite instabilitet så att man jobbar med flera av musklerna i magen för att hålla kvar sin position på bollen. Ska testa den nästa gång. =) Har seriös träningsvärk i axlar och bak på byggen bakom armarna. Störtskönt!

4 Thoughts on “PT träning i fredags

  1. Det där med PT låter ganska lockande ändå… 🙂

    Trevlig helg till dig också!

  2. Härligt! Bra jobbat!

  3. Jag vill också ha en galen PT. 🙂

    Plankan låter ju helt grymt. Lite roligare med variation.
    Bra jobbat Elin!

  4. härligt!! du är grym! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation