Startvikt 105,4
Start BMI 33,1

Nuvarande vikt 80,0
Nuvarande BMI 25,2
Veckans resultat -0,9
Totalt -25,4
Kvar till mål 0

Målvikt 80
Mål BMI 25,2

Då var man här!!! I mål. Tänk att det gått så fort ändå. Det är helt sjukt. 35 veckor har det tagit och snittet ligger på minus 7 hekto i veckan. Ett mycket bra snitt, hade jag inte tappat inspirationen där i november så hade det gått fortare men november var det knappt jag tog mig ur sängen så att tänka på viktminskning då gick bara inte.

Så här ser viktkurvan ut för mig.

Den flackar ut lite på slutet men det är ju bara naturligt, klart det är svårare att tappa vikt ju närmre sin målvikt man kommer plus att jag tappade motivationen där ett tag. Jag tycker det är svårt att fatta att jag faktiskt tappat 25,4 kilo. Jag förstår liksom inte hur mycket det är.

Det här meddelandet fick jag när jag registrerade vikten hos Viktväktarna idag.

Tack för stjärnor och gratulationer men de tycker ju ändå inte att jag nått en hälsosam vikt. Det vet jag ju om. Deras målvikter baseras på BMI och mitt viktspann som jag bör ligga mellan med mina 178cm är 63-79kilo för att få ett BMI mellan 20-25. Det är ett kilo som de stör sig på. Min målvikt när jag vägde 105,4kg var 80kg, jag tyckte det var en snygg siffra och jag såg liksom inte att det var möjligt att väga mycket mindre, redan det var ju en jätteresa jag skulle göra. Nu när jag är på 80 så känner jag annorlunda. Klart jag är nöjd att jag gått ner 25 kilo men jag är inte riktigt nöjd med kroppen. Jag känner att jag kan gå längre. Men 80 har funnits i mitt huvud i åratal och det passar ju perfekt att jag hamnade här så här innan jul. Min plan nu är att landa lite på 80 i resten av december, både njuta av julen med allt som hör till och försöka komma ikapp mentalt. Handla lite nya kläder och få känna mig fin. Sen är planen att i januari lägga en sista spurt och gå ner några kilon till, 3kilo till är jag inne på. Så att jag kan få en liten marginal till att aldrig nånsin igen komma över 80.

Hur som helst så känns det helt overkligt, galet och alldeles alldeles underbart. Jag önskar alla fick känna en sån här känsla av att ha gett sig in i ett liknande projekt och sen klara av det.

Allt detta landande på 80 och sen spurten i januari ska förstås blandas upp med en herrans massa motion. Jag ska våga mig på lite nya klasser på gymmet och sen ska jag våga mig in i gymmet utan PTn också. Shit vad det sista tar emot… får gå dit när de öppnar på morgnarna, då är det som minst läskiga människor där.

37 Thoughts on “Vägning vecka 49

 1. STORT GRATTIS ELIN!!!!!! HUURRA HURRA!!!!

  Bra jobbat verkligen. Så glad jag är att du också har kommit i mål. Visst är det en härlig känsla! Är så glad för din skull just nu!

 2. Vad är det för en dag?! Är det en vanlig dag?! Nej det är ingen vanlig dag för det är Elin nått sin målvikts dag hurra hurra hurra. Fan va grymt bruden. Så stolt! Tänk vad långt borta det kändes där i våras men nu är du där och jag tror på dig att du kan hålla det här. Vägde 80.1 i morse…. Vi får kämpa tillsammans Aldrig mer över 80! PussPuss

  • Haha! Tack för sången, den värmer hjärtat! Du, det kändes galet långt borta. Hur har jag lyckats med detta?! Aldrig mer, bruden, aldrig mer över 80.

   KRAM

 3. Grattis Elin.
  Det är verkligen otroligt bra jobbat! Så himla skönt att komma i mål!
  Låter som du stör dig på ungefär samma saker med Viktväktarna som jag, men jag kan ändå inte låta bli att behöva konceptet på något vis. Att skriva upp vad jag äter (och utan att behöva räkna kalorier) och ha koll på det. Det är vad jag gillar. Jag gillar också på något vis att gå till Viktväktarna och väga mig. Det känns liksom mer på riktigt då. Fast på sätt och vis så är det ju mindre “på riktigt” iom att man väger sig med kläder på och mitt på dan. Jag kanske kommer över det där och bara väger mig hemma vad det lider.

  Jag tror du gör helrätt i att stanna på din målvikt ett tag och känna efter. Jag har börjat få lite kommentarer nu som, men snart ska du väl sluta att gå ner. Jag vet att de menar väl och inte vill att jag ska hamna i dåliga mönster, men det känns lite jobbigt att behöva motivera att mitt mål inte är nått än. Personligen vill jag komma under 70 kg och precis som du ha en liten marginal så att jag kan ha 70 som den stora gränsen som jag aldrig aldrig vill gå över mer.

  Återigen stort grattis. Du är verkligen grym. Sug i dig det och klappa dig själv på axeln för du gjorde något som du bestämde dig för att göra!
  /Anna

  • Ja, det har varit en resa utan dess like. Lätt och samtidigt svårt. Motivation och lite jävlaranamma kan ta dig långt.

   Klart jag önskar att jag hade klarat detta på egen hand, utan VV, men det har givit mig det jag behövde för att klara av det och jag kommer fortsätta lovorda VV. Jag har ju bara använt mig av onlinedelen och det passar mig ypperligt. Men hade jag hittat en ledare på mötena som jag gillar (gick på möten ett tag i början, 2 månader tror jag) så hade jag säkert fortsatt, är det någon bra så ger det ju så mycket inspiration.

   Känns faktiskt otroligt bra att ha bestämt sig för något och kämpat och nu vara vi slutlinjen.

   Tack för peppen!

 4. Stort grattis! Du är helt fantstisk! Jag, och säkert många med mig, har blivit väldigt inspirerad av dig. Var riktigt stolt över dig själv och vad du har åstadkommit. Att nå sina mål, oavsett om det har med vikt att göra eller inte, är en underbar känsla. Njut! Kram

  • Det har du verkligen rätt i, alla mål man sätter ger en otrolig känsla av att man presterat något. Känns otroligt bra. Sen alla bonusar som jag får av att ha gått ner i vikt, de gör mig så lycklig. Att kunna handla vanliga kläder, att orka leka med syskonbarnen, att känna mig vacker, att inte behöva oroa mig lika mycket för hjärt och kärlsjukdomar. Det är otroligt vilken tjänst man gör sig själv genom att gå ner i vikt.
   Kram kram och tack för all pepp!

 5. Men vad roligt, grattis!!

 6. Åh så underbart!!! GRATTIS till målvikten!!! <3

 7. Hurra, hurra, hurra, hurra – fy fan vad du är bra 🙂

  Unna dig både fina kläder och god mat, med måtta, i julhelgen! Det är du värd tusen gånger om.

  mvh//pernilla be

 8. MASSOR MED GRATTIS ELIN! Du är så grym gumman och jag är så stolt över dig!! Nu är det dags för dig att smälta alltihopa och faktiskt fatta hur snygg du är, du ska aldrig tänka dåliga tankar om dig själv och din kropp igen! 🙂
  PUSS & KRAM

  • Tack Malin!!! Förstår inte varför det är så svårt att inse när man själv gjort något bra. Jag behöver en dos kaxighet injicerad rakt in i ryggmärgen. =)

   Nu landar vi lite i december och sen när snöblasket är borta så blir det jogging för hela slanten!

   KRAM

 9. Stort grattis!! Håller med ovanstående kommentarer: njut! 🙂 Kommer du fortsätta med bloggen?

 10. Wow Elin! Vilken prestation! Jag är verkligen imponerad över dig hur du vecka efter vecka varit så motiverad och visat så fina resultat! Hoppas du kommer att skriva om jämnvikten nu så vi andra kan få lite tips om det när vi hamnar där ;=)!!! GRATTIS!

  • Jag har inga planer att sluta skriva nu så först blir det lite stå still taktik och sen ska det bli lite mer minus i nästa år. =)

 11. Grattis. 😀

 12. Jätte-, jättestort GRATTIS!

  Tycker du har väldigt sunda tankar och funderingar kring vikten.

  Kram T

 13. Stort GRATTIS, bra kämpat. Hur har du lyckats komma ner, någon speciell kost?

  • Jag har ändrat kosten med hjälp av Viktväktarna, eller nej, det är nog portionsstorlekarna jag ändrat med hjälp av dem. Kosten är i princip desamma som innan, några mindre ändringar. Annars är det VV och motion som gjort mig 25kg lättare. =)

 14. Varmt grattis!

 15. Kristina Z on December 6, 2010 at 20:16 said:

  Grattis underbaraste till denna fantastiska bedrift!! Vilken otrolig kämpe du är!
  Massor av kramar!!

  • Tack vännen! Det känns underbart! Ringer dig i morgon och bokar en date under min ledighet. Kanske simma och lära mig crawla?! KRAM

 16. Krispinsson on December 6, 2010 at 20:17 said:

  Grymt mycket grattis!!! Fy faaaaan vad du är bra, och vilken spurt.

  • Tack! Ja det gick undan på slutet. Men fasiken vad skönt det känns! Vänta du bara, du är snart där du med. =)

 17. Giggi on December 6, 2010 at 20:52 said:

  Helt otroligt, det sjuka är att det har verkat så lätt när du har gjort detta, vilket jag såklart fattar att det inte bara har varit. Har du lust att skriva mentor på visitkortet? Kram vad du har gjort ett strålande jobb, kram igen..!

  • Tack kära du, det är så härligt. När jag tänker tillbaka på den här tiden så tänker jag faktiskt inte att det varit jobbigt. Det har liksom varit så värt det, att alla val har känts värda det och då blir det ju lättare. Hoppas vi ses snart! KRAM kram

 18. Anonymous on December 7, 2010 at 06:33 said:

  Wow grattis! Äntligen! Vad jag är glad för din skull och åh vad bra det har gått! Är så imponerad av dina resultat! Vilken vilja och vilken fart! Tycker du resonerar helt sunt. Vad spelar ett kilo för roll?? Och nu kan du ju som sagt vara nöjd och stå still under december och klämma de sista kilona efter alla högtider!
  Vilken julklapp!
  Kram på dig och god jul!!

 19. Jenny_N79 on December 7, 2010 at 06:33 said:

  Hej! Det var jag som skreve inlägget innan. Är lite trött så jag glömde skriva ut mitt namn 😉

 20. Åh, så fantastiskt! Du har varit – och är – helt otroligt duktig! Jag skickar en stor fanfar och ett enormt konfettiregn över dig, duktiga duktiga du!

  kram!

 21. Du om någon är värd detta! grattis. Jag är så glad för din skull! 🙂

 22. Fy fasen vad du är bra Elin! Jag är sååå sjukt jäkla imponerad. YOU DID IT! Fatta??? Du är så himla snygg i videon där nere. Greg blev jätteimpad också, och hälsar så varmt.

  Åhhh, tänk om jag bara kunde också. =)

  Har du bytt MSN eller? Ser dig aldrig.

  Kram!

 23. Hej! Stort grattis! Vilken prestation! Du ska vara så stolt över dig själv! Du är sann inspiration! Tack! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation