Vad roligt att just den dagen så jag ska berätta om min dag så är det dagen då jag, efter åratal av att ha varit överviktig, ställer mig på vågen inser att jag nått min målvikt. Ett mål jag var 10kilo från för tre år sen men sen vände det uppåt igen. Men nu är jag där och det känns fantastiskt. Denna gången är det på ett helt annat sätt. Den gången gick jag ner för mitt bröllop, en klassiker. Denna gången har jag gått ner för att jag vill leva ett fullgott liv, göra de sakerna jag vill och inte begränsas av min vikt, inte bli sjuk på grund av övervikten, känna mig sexig och snygg, se mig i spegeln och gilla och vara stolt över vad jag ser. Det är på ett annat vis denna gången.

Så första timmen satt jag vid datorn och skrev några inlägg, kollade på VVs hemsida, försökte fatta att jag faktiskt nått ett mål som jag kämpat för i stort sett hela mitt vuxna liv. Det är lite för stort för att komma på nyvaken och i morgonrock utan frukost.

David inser när han sätter på sig sina sista strumpor i byrålådan att det är dags att tvätta, så de följande 3 timmarna kilas det upp och ner till tvättstugan. I en av pauserna så går vi ner och handlar lite mat. Det äts lunch alldeles för sent. Dagens mellanmål var lite pepparkakor. =) Jag köpte en förpackning färdig pepparkaksdeg häromdagen och skar skivor med osthyveln och gräddade. Mmmm…. Inte så snygga men de var goda.

Vi köpte ett nytt te med glöggsmak häromdagen, föll oss inte så jättemycket i smaken men det kommer slinka ner under julen.

Davids mamma bad honom komma förbi för några dagar sen för att hon höll på att rensa ur sitt förråd och där hade hon funnit en del saker från Davids barndom. Lite teckningar och böcker och diverse annat. David är inte den som har någon behållning av att ha såna saker kvar så han sa åt henne att kasta allt men däremot blev hon av med några ramar som vi nu har fyllt med bilder från vårt bröllop och satt upp i vardagsrummet. Med oss från henne kom också ett pussel. Jag har länge gått och smygkikat på pussel när jag varit på sekondhandaffärer och velat köpa ett men det har inte blivit av. David gillar inte att lägga pussel och det tar ju ganska stor plats medan man lägger det. Men för några kvällar sen så startade jag på pusslet vi fick och vi har kommit ganska långt. Nu är det bara det värsta kvar. Ett gytter av skog som känns omöjligt. Men bit för bit kommer vi nog kanske klara detta.


Annars har vi tittat på ett avsnitt av Dexter och ett avsnitt av Desperate housewives. Vi följer en hel del serier och snart kommer en trist period med uppehåll över jul och nyår.

2 Thoughts on “Dag 6 – Min dag

  1. Vilken fin bild på koppen och kakorna.

    Vi har en teckning som min sambo gjorde när han var en liten pojk. Den har jag valt att rama in. Ett tips bara 🙂

    Jag har stora pussel som ligger och väntar på mig. Blir lite sugen på att ta fram något av dem nu 🙂

    Ha det bra och hälsa David så gott

  2. sv: Seriöst så vet jag inte ens fall det finns plats för ett löpband till i lokalen :/ Sjukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation