Tänkte att om jag nu ska registrera maten jag ska äta idag så får jag åtminstone skärpa till mig lite. =) Det höll fram till middagen…

Den ständiga frukosten. Älskar den. Håller mig mätt länge och är god och varm.

Denna går i ett nafs att göra i ordning. Väger upp allt för att minimera disk av mätgrejer. 1dl (=40g) rågflingor, lite salt, 2dl (200g) vatten. Rör runt, micra i 2 minut, rör runt, micra ½-1minut till. Ta ut hallon från frysen, rör i hallon så mycket du vill ha. Rör runt så de frysta hallonen får varm gröt på sig, mosa dem med skeden så allt blandas. Sen i med 3tsk psylliumfrön, blanda runt. Servera med 2dl (=200g) mjölk. Varje morgon. Alla dagar. När jag jobbar tidigt så kan jag inte riktigt äta när jag går upp så då gör jag den på jobbet och äter där.

Godaste salladen just nu åts till lunch. David blev bjuden på denna hos en kompis och sen dess är den en favorit hos oss.

 • Durumvete på konserv, skölj av
 • Valfri sallad
 • Soltorkade tomater
 • ½ finhackad rödlök
 • Körsbärstomater delade på 4 och marinerade i balsamvinäger ett litet tag
 • Stekt halloumi
 • Hacka 1-2 vitlöksklyftor och blanda med olja, salt och peppar

Blanda allt i en skål och servera med keso smaksatt med fetaost och oliver. Klart!

Lunchen åts rätt sent och vi glömde bort middagen lite grann… så idag serverades frökusar med skivat kokt ägg, lite majonäs och örtsalt på. En riktigt lyxmiddag så här på lördagskvällen. Det har också slunkit ner en lussekatt och några Marianne, det är ju ändå lördag. =)

Ha en skön helg!

4 Thoughts on “Dag 4 – Det här åt jag i dag

 1. lät som en jäkla god sallad, måste prova 😀

 2. PtTess on December 5, 2010 at 12:40 said:

  Hej

  Testa matvete nästa gång! Gärna varm i salladen, känns mer matigt då.

  • Testade att koka kamutvete en gång, det funkade lika bra. Denna med konserven är snabbvarianten när man inte behöver koka något. =)

 3. lusskatt. gud så gött. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation