Vem är jag?

Jag är verkligen en helt vanlig tjej.

Jag är inte den som står ut i en folkmassa. Jag har gått från att vara en väldigt tyst och ganska osynlig person till att försöka ta lite mer plats. Jag är värd att ta lite mer plats. Det är alla människor. Jag är värd att lyssna på och synas, precis som alla andra. Men det här är något som jag jobbar ganska mycket med. Det går trögt och tar ganska mycket energi. När man tar plats så måste man ibland säga ifrån och säga emot. Det är inte min starkaste sida. Men jag jobbar på det.

Jag är troligtvis den mest nyfikna person som finns. När jag är hemma hos dig så ska du veta att jag vill öppna alla skåp, lådor och garderober för att se vad du har inuti dem. Jag gör det inte men jag vill. Det är inte helt socialt accepterat att göra det. När min bror för många år sen flyttade hemifrån och ihop med sin tjej (som nu är hans fru) så hade jag inte riktigt den där spärren. Avundsjukan på att han flyttat hemifrån och in till stan och en längtan efter att själv få ha något eget gjorde att den där spärren försvann. Jag tror jag öppnade och tittade i alla skåp i den lilla ettan. Tack Anna för att du fortfarande är min vän, det var ett ganska hysteriskt första möte vi hade där på Väderkvarnsgatan.

Samma nyfikenhet ger mig också mycket annat. Jag förstår inte meningen att gå omkring och undra saker. Har gått fram till många olika arbetare på min arbetsplats (Arlanda) och frågat vad de håller på med. Men jag får ju många trevliga samtal med människor av alla dess slag. På jobbet visar sig min nyfikenhet med att folk säger “Fråga Elin, hon vet säkert”. =)

Jag har några bloggar jag följer som är mina absoluta favoriter. Den bästa är Chez Larsson, hon visar verkligen ut hur det ser ut i alla hennes skrymslen och vrår i sitt hem i Stockholm. Men bäst är nog hur hon visar hur hon tänkt och tänkt om när det gäller att organisera sitt hem. Böckerkökslådorkryddor och mycket mycket mer. Hennes blogg gör vardagarna lite roligare. En annan favorit som delar med sig av sitt liv, och vilket liv det är, är The Pioneer Woman. Även där får man se verkligheten i hennes liv, allt från ormar, husdjur, kokkonst, Wranglers, vilda mustanger, prärieeldar och massor med annat. Sen att alla recepten gör att jag vill gå ner till ICA och bara köpa grädde och smör och allt annat gott hon lagar till sina godsaker av.

Här kommer några korta fakta om mig i punktform

  • Jag har seriösa problem att ha folk hemma om det inte är nydammsuget.
  • Jag vet hur man får en kossa att slicka sig i näsborren för att få ett roligt kort.
  • Jag är totalt ointresserad av politik.
  • Jag har jobbat på en parkering i 7½år och jag kan knappt se skillnad på en Volvo och en Saab.
  • Jag har aldrig fryst så mycket som när jag bodde på Irland.
  • Jag har tagit guldmedalj i DM i kulstötning.

Det var allt jag kom på. Passa er när ni går på toa nästa gång jag är hemma hos dig, vem vet vilken låda jag kanske smygkikar i. =)

3 Thoughts on “Dag 1 – Om mig

  1. Åh! Badrumsskåp… jag brukar faktiskt titta ibland. Jag KAN inte låta bli.. 😀

  2. Vad kul att få veta lite mer om dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation