Jag är lite sugen på att anmäla mig till något lopp under nästa år. Tjejmilen känns rolig och den ska jag springa men något mer kanske? Finns en hel del att välja mellan under året.

  • 27 mars, Premiärmilen 10km
  • 7 maj, SpringCross, 6/12km
  • 24-25 maj, Vårruset, 5km
  • 18 maj, Milspåret, 5/10km
  • 28 maj, Stockholm maraton, 42km
  • 8 juni, Blodomloppet, 5/10km
  • 9 juni, Parloppet, 5km
  • 23-25 sept, Lidingöloppet, 10/30km
  • ?? aug, iFormloppet, 5/10km
  • 13 aug, Midnattsloppet, 10km
  • 25+27 aug, Bellmanstagetten, 5km
  • 3 sept, Tjejmilen, 10km
  • 17 sept, Stockholm halvmaraton, 21km
  • 8 okt, Tjurruset, 10km
  • 16 okt, Hässelbyloppet, 10km

Tänk den dagen man springer ett maraton. Eller ens ett halvmaraton. Den dagen kommer kanske men än så länge så fokuserar jag på de lite kortare distanserna. Jag är intresserad av Vårruset för att testa 5km och Tjejmilen för att klara milen. Hade ju varit kul att testa  att springa milen lite i början av året  för att sen jämföra med ett lopp lite senare på året. Midnattsloppet är jag lite sugen på med, bara för att det säkert är en otrolig upplevelse. Tjurruset är säkert en höjdare med, beskrivningen av loppet på deras hemsida lyder så här “Vi letar upp de brantaste backarna och de blötaste kärren. Antar du denna utmaning?” Låter blött.  Sitter och kikar på träningsprogram inför att klara milen. Någon som redan gjort något såant och har något bra program på lut? Finns en 20veckors på Tjejmilens hemsida och sen hittade jag en 12veckors på iForms hemsida.

13 Thoughts on “Ska man springa något lopp 2011?

  1. Låter som ett spännande mål, tycker att du ska satsa på det. Innan jag blev sjuk hade jag som ett mål 2 mil (eller halvmara). En av de sista långturerna jag gjorde hamna på 1,55 mil… Så när jag får börja träna igen kommer vi kanske att mötas på en lopp i framtiden 🙂
    Kramar

    • Jag bara drömmer om att klara springa så länge… jag har ju lite att öva på, jag springer ju bara 5km än så länge… Men det är ju bra att ha något att träna till. Så det hela blir lite roligare.

      Ja, vad roligt att mötas upp på tävling! Eller bara för en fika för den delen. =)
      Kram kram!

  2. Om du funderar på Sthlm maraton så finns det färdiga träningsupplägg beroende på vilken nivå du vill ligga på. Kolla in: http://beta.marathon.se/traningsprogram. Även om du inte tänker springa maran så kanske du kan få tips om upplägg inför andra lopp. Kostar dock lite. Du kan säkert få tag på gratis träningsprogram ngn stans.

    Jag har en kompis som fick för sig att springa maraton och har nu gjort 2 i Stockholm och nu nyligen New York! Och hon som aldrig sprungit förut!! Hon har skrivit upp sig för maran i Berlin också…det verkar som att man blir biten.

    Jag önskar jag tyckte löpning var kul, det är gratis och bra träning men fick en överdos från ungdomstiden då jag höll på med friidrott…men ska försöka ta tag i det. Nu har jag ju ngn att springa med. :=)

    • Oh lord! Några maraton vågar jag inte ens tänka på ännu, milen är tillräckligt än så länge. =) Men någon gång ska det bli av.

      Testa igen, nu är ju inte riktigt rätt årstid att bli träffad av löpargnistan. Men när våren kommer så får du ge löpningen den chansen den förtjänar.

  3. Vad roligt Elin! Funderar jag med just nu för fullt. Premiärmilen ska tydligen vara mycket mycket tråkig att springa av vad jag har hört. Funderar därför på milspåret, men … det är ju mitt i veckan … eller tittar jag så fel.

    Tjejmilen är ett måste för mig. Vill se hur det blir ett år senare. Hässelbyloppet funderar jag på med… för det ska vara en snabb bana.

    Jag följde det program som fanns via Tjejmilens hemsida. Valde då programmet som skulle ta mig milen på 1 timme. Men… mitt mål var inte det direkt, men jag vill ha lite tuffare träning, de som var under en timme kändes lite för lätta. Det var skönt att ha ett program att följa tycker jag. Då slapp jag tänka själv, speciellt som jag inte kunde något.

    • Åh, ska läsa lite mer om loppen så jag vet mer. Synd på Premiärmilen, den var ju tidigt och bra för att ha något att jämföra Tjejmilen med senare på året. På Milspårets hemsida står det, trist nog, Onsdag 18 maj 2011… Förstår att du vill köra Tjejmilen igen och jämföra. Så kul! Ah, ska kolla in deras lite hårdare program, behöver också ett program för att få det att funka. Om jag vore rik så skulle jag skaffa mig en löpar PT. =) Haha! Who is this person and where is the old Elin?! =)

      • Titta på träningsprogrammen och jämför med hur mycket du vill träna och hur mycket du har sprungit är mitt råd. Programmen börjar ju rätt lågt och ökar sedan lite, tro att du fixar lite mer än vad du tror. Till våren lägger jag mig nog på ett program för att klara milen på 50 minuter.

        • Absolut, längtar tills joggingsäsongen sätter igång ute igen. Snön kan få stanna tills efter nyår sen kan det bli lite blidväder. =)

  4. Kom till karlstad och kör tjurruset.
    Lite mer än att bara “springa rakt fram o runt ett krön”.. 😉

    • Ja, det vore något. När jag väl lärt mig springa milen så kanske jag vågar mig på något sådant lopp. Någon gång ska jag göra det!

  5. Jag önskar att jag kommit så långt med löpningen. Så pass långt att tänka tanken om att springa ett lopp 🙂

    Tidningen Topphälsa brukar ha roliga lopp.

    Ha det gott i snöyran.

  6. Tjejmilen ska jag helt klart jogga. Men jag vill köra några fler pass.
    De pass som låter intressant för mig är Midnattsloppet, Lidingöloppet, Stockholm halvmaraton, Tjurruset.
    Jag hade velat jogga göteborgsvarvet men det är ju redan fullt! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation