Det har inte hänt så mycket på vågen senaste tiden men jag känner ju att det händer saker med min kropp ändå. Så här kommer en liten bildkavalkad från 2010.

10 januari. ca 105,7kg. Jag kommer ihåg hur dåligt jag mådde över min vikt här men hade inte styrkan eller orken att ta tag i det. Det här kortet får mig verkligen att må dåligt. Mitt ansikte är alldeles runt.

********
7 februari. Den här jacken är SÅ STOR på mig nu, ser nästan fånig ut i den. =)

********
11 april. 103,3kg. Usch så stor jag känner mig här. Har viktväktat i en vecka och har ingen aning om att det kommer gå så ruskigt bra i flera månader. Hade jag vetat det hade jag nog sett gladare ut. =)

********
30 april. 101,8kg. Har gått ner 3,6kg på 3v och 5dagar. Ser ju faktiskt lite gladare ut här men så är det Valborg också och våren och sommaren ligger framför mig.

********
15 maj. 98,5kg. Under 100kg och är så glad över att ha klarat den gränsen.

********
19juni. 94,6kg.

********
4 juli. 91,3kg. Underbara kvällspromenader på sommaren.

********
19 juli. 90,6kg. Hade varit på konsert på Gröna lund och hört Michael Wiehe. Gick hem från konserten och förundrades över att mina lår inte skavde in i varandra under kjolen så att jag fick ont. Tjocka lår och kjolar går inte så bra ihop.

********
17 augusti. 86,5kg. Denna dag har jag på förmiddagen varit på SATS för första gången och debuterade med ett BodyPump pass, förvirringen var total. =)

********
9 oktober. 82,1kg. Har gått ner 23,3kg. Det är en minskning på 22% sen 5 april. Det är lite mer än en femtedel. En femtedel. Jag har svårt att fatta detta.

********
1 november. 82,1kg. Det står lite stilla på vågen men känns bra på andra vis. David visar lillasyster lite funktioner på kameran och ibland kommer det fram lite extra snygga moves. =)

Så fram till idag har jag gått ner 23,5kg. På 31 veckor. I snitt minskat 7,5hekto i veckan. Inte fy skam. 31 veckor är ganska länge också så att man behöver en liten paus från viktminskningen och kanske bara stå still ett tag kanske inte är så konstigt. Sen alla dessa muskler som jag får av all träning. Det borde ju vara skillnad på att gå ner genom att bara ändra kosten och att gå ner genom att ändra kosten och starta träna.

********
21 januari 2011 – vågen står lite stilla men jag känner mig mer vältränad, 80,4kilo.

 

************

29 januari 2014 93,2 kilo. Upp cirka 13 kilo på 1,5 år… Taggad för att gå ner igen.

Elinvintage

37 Thoughts on “När vågen står stilla

 1. Michaela on November 6, 2010 at 18:10 said:

  Vilken härlig resa du gjort, vilken skillnad, vilka resultat….följer din blogg för att få inspiriation för min egna del, har lyckats gå ner 12 kg, kämpar vidare 🙂
  Ha det gott och lycka till i framtiden!

  • Tack ska du ha! Är så roligt att andra hittar inspiration av denna bloggen, den är till störst del för mig själv, för att minnas och påminnas om hur det varit men det är en enorm bonus att andra hittar motivation och pepp av den. Tack tack tack!

   Trevlig helg!

 2. Wow! Vilken skillnad på bilderna! Bra jobbat! De sista kilona kommer du gå ner snart! Kram Katariina

 3. Underbar resa, men härliga resultat!!! Vilken skillnad det är på bilderna!! Du är så duktig!!!

 4. Vilket underbart härligt inlägg Elin. Vilken resa du har gjort! Så kul att se det i bilder. Sista bilden är ju snudd på bäst. men ja… 98 kilos bilden är rätt skön den med.

 5. Tack ska ni ha brudar!!! Det är så enkelt att glömma bort det man faktiskt har lyckats med, att bara fokusera på att man just nu inte når de resultat man vill åt. Glömmer bort det man åstadkommit som egentligen är en enorm bedrift. Det blev så svart på vitt när vi igår kväll letade upp dessa kort. Jag har haft tur att David har haft så mycket att göra senaste tiden att han inte hunnit redigera så många av hans privata kort, några av dessa skulle troligtvis hamnat i papperskorgen annars.

  Tack för all peppning jag får av er här i bloggen. Det är många gånger jag klarar mig igenom situationer tack vare andra bloggare och era kommentarer. Kramar till er alla!

 6. Wao! Vilken resa du har gjort och vilken skillnad det är i dina ögon på första och sista bilden! Härlig inspiration du bjuder på! Tack!

  • Tack tack!!
   Vad roligt att du är här inne och kikar, en gammal scrapparbekant. =) Själv har jag knappt rört ett cardstock på ett år om man bortser från ett album till en möhippa i somras.

 7. Det är galet bra. Imponerande så att det inte är klokt! Duktig har du varit och det är bara förnamnet.

  • Tackar! Det är trist att man glömmer hela resan, man ser bara senaste tidens stillastående. Men jag blir bättre och bättre på att inse att jag faktiskt är mindre nu än för ett år sen.

 8. Ja gud vilken grej du har gjort Elin! Kommer knappt ihåg att du såg ut så där och ja vilken skillnad i ögonen! Man ser hur full du är av liv och galenheter mer nu.. Och alla dina moves som kommer fram lite här och där 😉 Underbart! På fredag är det vi dom dricker massa vin med gott samvete efter löparrunda på torsdag. Puss på dig

  • Jajamensan!!! Drickas vin med gott samvete på fredag, CHECK! Jag tar mig en runda i morgon efter jobbet om du vill hänga på. Nu när du har bilen så är det ju lätt att kila över till jobbet. =) Kram kram, SEE YOU!

 9. Vad roligt att se bilder på detta sätt. 🙂
  Vilken resa du har gjort och vad det måste kännas underbart.
  Jag tycker du är superduktig, inspirerar till tusen. Grymt bra jobbat! Heja, heja!

  • Visst är det otroligt hur man ändras över tiden, det är så lätt att bara snöa in sig på hur det är just nu men man måste se till hela förändringen för att se att det hänt så otroligt mycket. Tack ska du ha! Så roligt att höra att jag inspirerar, jag är inne på din sida dagligen men är urusel på att kommentera. Bätttring lovas!

 10. Kristina Z on November 7, 2010 at 17:03 said:

  Magiskt Elin!
  LOVE YOU!!

 11. Fyfan vad duktig du är! Heja heja!

 12. Tess (sim2fil) on November 9, 2010 at 09:51 said:

  Du är ju bara så grym!!!! Fortare än du anar är du målviktig men som du själv skrivit så kanske kroppen måste få hinna i kapp och anpassa sig till sitt nya liv… Snart är du framme!!!!
  Min egen motivation har varit lite sisådär sista veckorna men idag var jag äntligen 2-siffrig på vågen i morse, jag behövde den kicken just nu =)) Har också upptäckt tjusningen med träning, det är ju så härligt att få ta i ordentligt och känslan efteråt är inte heller fy skam så jag hoppas att jag ska lyckas gå ner lika mycket som dig men på lite längre sikt, har inte samma matdisciplin som dig 😉

 13. Guud vad härligt att se såna här bilder! Du är grym ju!

 14. Härligt! Det är bara att fortsätta träna och njuta av att du säkert känner du mycket starkare. Så duktig du har varit!

 15. Detta är fantasico! Hoppas jag gör som du dessa 18 sista kilon. Hur gör du? När du tränar. Äter du upp veckans veckobonus och veckans aktivitetspoints? Mvh Anna

  • Nu har jag ju lämnat VV lite men jag gjorde lite olika faktiskt. Ibland åt jag upp VB och ibland räckte de dagliga till. Oftast försökte jag inte äta fler än de dagliga plus AP, VB rörde jag vid speciella tillfällen. Lycka till!!!

 16. Så du åt aktivitetspointsen ändå de dagar du tränade?

  • Jag hade ingen linje jag följde men jag försökte inte äta fler PP än de dagliga plus de jag AP jag tjänat ihop på träning. Men ibland rök hela VB och ibland räckte de dagliga. Gjorde lite olika. =)

 17. Superbra kämpat, kul att läsa och se din förändring.
  Själv gick jag ner med Itrims hjälp från 83 kg – 68 kg på mindre än 6 månader och jag håller viken super bra efter alla helger och hård stress på jobbet. Just nu väger jag 71 kg och det känns bra men ska i vår ner till 68, där är jag perfekt.

  Ha det gott och lycka till med att hålla vikten nu=)
  MVH

  Personliga Persson

 18. Oj vilken superinspiration, vad otroligt duktig du har varit! Verkligen härligt att kunna följa din resa i så tydliga bilder. Kommer gärna förbi igen 🙂
  Mvh, Stina

 19. Hanna on January 22, 2012 at 23:15 said:

  Vad vacker du är! Både innan och efter viktminskningen, jättefina ögon!
  Vad duktig du har varit, starkt jobbat! Älskar din blogg 🙂

  • ÅH vad glad man blir över såna här kommentarer. TACK! Bloggen är ju inte superrolig nu när jag är lite dålig med både mat och träning men jag kommer tillbaka!
   Kram

 20. Sofia on January 27, 2012 at 20:14 said:

  Hittade hit från “Ett liv i husvagn”-bloggen 🙂

  Woah, vilken resa du har gjort. Håller på med en liknande resa själv och här kan man snacka om att du blir min inspiration :). Började, precis som du på lite över 100kilo 🙁 Har aldrig nöjd med min kropp så i oktober förra året fick jag nog. Började äta LCHF, och har snart gått ner 10kilo 🙂 Trodde aldrig det skulle gå. Tycker mig inte se så mycket på mig själv att jag har gått ner, men det märks på kläderna 🙂 Tränar tyvärr inte så mycket än, är mest ute och går med hunden, men jag snart ska jag ta tag i träningen.

  Tack för du delar med av din historia och för att du inspirerar.
  /Sofia

  • Hej!
   Såg att hon länkat hit, roligt att du kikade förbi mig! Tack för dina fina ord, det känns otroligt bra. LCHF funkar bra för väldigt många, en livsstil som verkar lätt att leva med. Vi äter ju oftast inte kött och då blir det så svårt tycker jag. Annars hade jag lätt testat det med. =) Kika på någon bild från när du startade bredvid en bild från nu så kommer du säkert se skillnaden. Det är svårt att se den i spegeln för där tittar man ju varje dag. Man blir lite hemmablind.

   Jag började ju med gymträningen sent med men jag startade med jogging direkt. Jag hade knappt sprungit 100 meter i sträck på åratal men hittade ett program för hur man skulle träna upp konditionen till att klara springa 5km på 6 veckor. Tre pass i veckan där man liksom ökade lite lite i taget med andelen jogg med andelen gång. Efter 6 veckor så sprang jag 5km. Trodde knappt det var sant. Säg till om du vill ha programmet, jag har det säkert någonstans på bloggen, kommer inte ihåg om jag lagt upp det. Tror säkert inte hunden har någon emot att följa med dig på detta program. =)

   Kram kram och välkommen tillbaka!
   Elin

 21. Klockren förvandling, bra och inspirerande blogg måste jag säga.. tummen upp

  • Elin on May 9, 2012 at 21:56 said:

   TACK!

   Ibland hjälper det att titta på dessa bilder då man tycker att man inte kommer någon vart. Man har liksom glömt bort var man startade någonstans. Tack för påminnelsen! =)

 22. Chris on May 26, 2012 at 14:14 said:

  Har följt din blogg snart i tre månader, tycker det du gör är väldigt imponerande. Har hjälp mig på traven en hel del, så TACK ELIN! Fortsätt med det du gör, kommer säkerligen inspirera fler än mig!

  • Elin on May 26, 2012 at 22:15 said:

   Jag blev så otroligt glad över din kommentar! Tack så jättemycket för att du skrev och talade om det. =) Det gör mig alldeles lycklig att jag hjälpt dig på traven, det är ju det man behöver ibland, en liten push åt rätt håll. Fortsätt så!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation