Har just registrerat min träning på Funbeat och kikade in i forumet, där jag vanligtvis inte läser så ofta. Använder sidan mer till översikt av träning och utmaningar. Hittade en tråd där en tjej bett om tips på hur hon skulle komma från att vara en soffpotatis till att börja träna, promenader till att börja med och sedan gå över till jogging och löpning. Fick en sån otroligt flashback av hur mitt liv var innan april i år. Hur oaktiv jag var och hur dåligt jag mådde på grund av det. Forumet verkar otroligt peppande och hon fick hur många svar som helst men ett som fastnade var ett inlägg från en Danne TH.  Citerat från forumet:

Att komma igång och därefter fortsätta handlar i slutet om motivation! Alla kan träna (ett tag) men alla klarar inte att upprätthålla kontinuitet vilket är viktigast av allt. Tider, sträckor och hastigheter är helt oviktigt.

För att lyckas med en förändring måste man ha ett mål. Att bara tänka att man skall börja träna (nyårslöfte) håller i ca 2 månader sen är man uttråkad och slutar, varför?

En tanke ger dig ingen energi – men ett mål tar varje år idrottsutövare till OS. 1000-tals timmars träning för en enda sak, här behövs massor med målmedveten motivation. Så i ditt fall är det första 6 månaderna absolut viktigast – därefter kommer du att fortsätta av dig själv och vilja utvecklas. Så mitt lilla tips. Skapa en mental bild av hur du vill att du skall se, känna, må, gärna så detaljerad som möjligt i starka färger i ditt medvetande. Ta fram denna bild minst en gång per dag och känn hur det känns. Du har nu skapat en målbild som kommer ge upphov till en känsla. Känslor ger dig energi och ur energi skapas motivation och målmedvetenhet. Utan känslor inget resultat!

Såna viktiga saker han skriver.

Mitt mål är att vakna varje dag och känna mig stark och frisk. Att känna att min kropp orkar. Jag vill känna mig nöjd med hur jag ser ut. Jag vill ta hand om mig och min kropp. Vårda den och se till att den håller. Det är många år tills den får kasta in handduken. Jag vill titta i spegeln och gilla vad jag ser. I min släkt har vi massor med hjärt- och kärlsjukdomar plus att alldeles för många har dött av cancer. Jag vill veta varje dag att jag gör mitt yttersta för att minimera risken för dessa sjukdomar. Jag vill gå och köpa kläder bland de vanliga storlekarna i klädaffärerna. Jag vill att mina syskonbarn ska tänka på mig som den roliga fastern som orkar leka och busa. Jag vill vara den där hälsosamma tjejen, full av energi och glöd.

Jag är på god väg, men har en bit kvar. Men jag kommer komma dit. Hur många timmar, dagar, veckor, år det än tar.

4 Thoughts on “Målbild

  1. Visst är det så. För mig har det varit en stor del av framgången att jag satt ord på vad jag vill, hur det ska gå till, hur lång tid det kommer att ta osv. … Utan det tror jag inte att jag varit där jag är idag.

    Gillar det du skriver om ditt mål, även om det kan kännas som självklart att det är det vi vill i livet, så är det ju inte det alla gånger.

    För mig är du den hälsosamma tjejen, full av energi och glöd.

  2. Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, jag vill inte vara den som gömmer mig i stora kläder, som knappt orkar gå upp för en trappa och den som absolut inte badar om somrarna då jag hatar vad jag ser. Men förhoppningsvis är jag redo för bikini nästa sommar! 🙂 Det får ta den tid det tar, men dit ska jag!
    Jag är så glad att jag har er, både i utmaningen, och här i livet! 🙂

    Kraaam

  3. Riktigt bra skrivet!

  4. Kloka tankar! Detta ska jag bära med mig när det känns tungt att ta på sig träningsskorna. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation