Vid Arlanda finns en sjö som heter Halmsjön. Häromdagen ritade jag upp en 5kilometersrunda runt den på Funbeat och skickade till brudarna på jobbet och sa att snart så ska denna runda joggas av oss tre. Jag har jobbat idag och efter att ha återigen sovit lite för lite och sen jobbat i 10 timmar så ser jag så här glad ut när jag snart ska få testköra mina nya joggingbyxor.

Ibland men bara ibland så önskar jag att jag jobbade på ett jobb där man fick känna sig lite fin när man var på jobbet. Tänk att få ha kjol på sig eller något. Känna sig lite kvinnlig. Man känner sig otroligt osexig i dessa arbetskläder. Alla eventuella former försvinner. Men samtidigt så är det så skönt att aldrig behöva tänka “vad ska jag ha på mig idag?” När jag jobbar så jobbar jag ju så långa pass, så att göra något innan eller efter är inte riktigt aktuellt för mig. Så man drar på sig det första men ser hemma och väl på jobbet så byter man ut det mot detta. Träningsbyxorna ser ut att vara av barnstorlek när jag håller upp dem så där. =)

5 minuter senare är jag redo för Halmsjön runt.

Spana in att jag har matchande nagellack! Reflexer runt benen ifall det skulle hinna mörkna innan jag var tillbaka. Kanske jag skulle springa vilse runt sjön. Har aldrig gått runt den innan, bara åkt med bil så långt man kan men efter ett tag så stöter man på en vägbom och då är det bara att vända.

Byxorna var PERFEKTA, trodde i början att jag skulle frysa i dem men det var lite kallt precis när jag kom ut och stod och pratade med en kollega lite men när jag väl satt fart så tänkte jag inte mer på det.

Bortsett från att GPSen i Runkeeper-appen till iPhonen inte ville starta så jag inte kunde få någon rolig statistik på joggingturen så gick den över förväntan. Planen var att jogga 2,5km och sen se om jag orkade mer annars skulle jag gå sista biten. Men det kändes så annorlunda och roligt att springa på Arlanda att jag tänkte liksom aldrig på att det var jobbigt. Det var roligt att springa när jag inte riktigt hittade vägen. Man fick vara på alerten och spana efter vart man kunde tänkas jogga för att komma fram på den planerade rutten. Vid ett tillfälle så kom jag till ett litet vägskäl och den ena vägen kändes som om den ledde till tomten vid ett hus, kikade bort åt andra hållet och såg en liten laminerad lapp där det stod Halmsjön runt på. Perfekt! Gissar att Arlanda Sportklubb satt upp dessa lappar. Tack! Trodde faktiskt inte att jag skulle klara att springa hela rundan som jag faktiskt sprang på cirka 40 minuter. Förutom förra veckans 2,5km så har jag ju inte joggat sen i augusti tror jag. Trodde jag hade tappat all kondition. Men jag är ju lite dum som tror att det bara är via joggingen jag bygger upp konditionen. Passen på SATS är ju också kondition, Afro, Combat, Spinning mm. Plus att styrketräningen i gymmet också ger mer styrka i benen att springa med.

Hur som helst så är jag toktrött nu men känner mig så nöjd med mig själv med den senaste tidens träning. I morgon blir det den stora finalen med ett dubbelpass inbokat. Först Afro och sen lite BodyPump direkt efter. Får se om jag pallar detta. =) Nu är klockan 21 och jag ska gå och lägga mig, ska bara…. packa träningsväskan till i morgon först. =)

16 Thoughts on “Halmsjön runt

 1. Reflexer runt benen var smart. Jag är urful klädmässigt på jobbet jag med 🙂

 2. Jag vill också ha såna byxor! 🙂
  Du ser urtjusig ut!
  Och jag håller med föregående talare om att reflexer var smart!
  Jag har precis rotat fram en gammal reflexväst som jag tänkte ha när jag cyklar till jobbet framöver! 🙂

 3. *LER* Härligt Elin! Du ser… det går att ha tighta byxor! Hur var det att ha dem på under turen? Skönt att slippa sladdret? Bra tid du fick tycker jag. Skit snygga kläder du har på turen måste jag säga. Rött har jag inte lyckats hitta.

  Förstår att du skulle vilja ha lite snyggare kläder på jobbet. Skulle jag med vilja. På mitt jobb har de flesta jeans och tröja bara, men jag älskar numera att klä mig i lite annat. Tights och blusar och kjolar och ja.. jo mitt klädkonto är stort nu mera.

  Spinning är kanon bra för kondisen. Märker det nu när jag testat att springa att jag faktiskt har mer ork och att ett tempo på 6 min /km inte känns så fruktansvärt jobbigt längre. Nu är det bara foten kvar.

  Det här inlägget gillar jag massor! Stört skönt!

  • De var himla sköna under springturen, har inte stört mig så mycket på fladdret men jag antar att om jag springer ett tag med dessa och sen tar mina vanliga så kommer jag irritera mig på dem. =) Den röda tunna jackan är den jag fick som premie när jag började prenumerera på iForm. Snygg! Älskar rött och väljer alltid det om det finns att välja på.

 4. Härligt!
  Vilken skön känsla att ha klarat av det.

  När det gäller dubbla pass så tänk på att det oftast är bättre att träna ett pass och verkligen ta ut sig än två efter varandra. Det blir helt enkelt inte effektiv träning på slutet.
  Nu tycker jag som oxå tränar på Sats att det går ganska bra att kombinera med just danspassen och ha Afro eller Zumba före ett annat pass men det är egentligen inte helt optimalt.

  Ett litet tips från min coach 🙂

  • Det var visst lite enklare att boka in två pass på rad efter tre jobbpass som alla startat vid 4 på morgonen än vad det faktiskt var att göra passen… Så jag bokade av bodypumpen och gjorde bara afron. Mest för att då kunde jag gå direkt från jobbet och träna och sen hem och däcka. Sov i 13 timmar i natt så jag var nog ganska slut. =)

 5. Zandra on October 29, 2010 at 08:07 said:

  Du är jättefin med dina nya byxor! Du ser onerkligen normalviktig ut 🙂 Måste kännas toppen!

  Får man fråga en sak..? Vad jobbar du men på Arlanda?

  Kör hårt på dagens pass!!

  • Jag jobbar på Swedavias tekniska avdelning, just vår avdelning lagar och underhåller parkeringsutrustningen på Arlanda. Alla de parkeringarna med gula bommar. =)

 6. Du ser ju toppenfräsch ut. Vill också ha en röd jacka, blir så trött på allt rosa. 🙂 Kämpa på!

  • Denna jacka fick jag när jag började prenumerera på iForm, den är ganska tunn och lagom att ha på sig med ett underställ under. Just denna joggingtur hade jag även en fleecetröja under men det blev lite för varmt.

 7. Kristina Z on November 1, 2010 at 11:22 said:

  Visste att din rumpa skulle komma till sin rätt i sånna tajta läckra byxor! Du är skitsnygg och uberduktig kompis!!
  Kramis!

 8. härligt!!! Bra jobbat. 😀

 9. Giggi on November 2, 2010 at 14:53 said:

  Tjena smalis, fasen vilka schyssta kort på en schysst tjej… ! Du är så himla bra!!!

 10. Det var verkligen grymt bra gjort av dig 😀 Och skitsnygg är du i dina träningskläder!
  Det som är skönt med mitt jobb är att jag har möjlighet att klä upp mig om jag vill men kan även ta på mig slappare kläder också eftersom enbart mina kollegor ska se mig, hehe. KRAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation