Igår vaknade jag 09:00. Var vaken hela dagen, var ner en sväng till gymmet och tränade lite löpning, mötte en kompis på stan och sen när jag var som tröttast då var det ju dags att åka iväg till Arlanda och jobba hela natten. Natten gick över förväntan men ändå är jag så otroligt glad att vi inte jobbar nätter längre. Att det gick så bra i natt har att göra med att det är en engångsföreteelse samt att jag jobbade ihop med Emma. Vilken lyx att vara två som jobbar! Timmarna flög fram och helt plötsligt var klockan 06:00 och vi fick gå hem. Var hemma 07:15 och somnade direkt. Hade ställt klockan på 12:30 för att vända tillbaka dygnet på en gång. Mådde lite illa på eftermiddagen och låg och vilade lite. Men att jag sen vid 17:30 styrde stegen mot SATS och gick på mitt första BodyCombat-pass gör mig så himla stolt över mig själv. Hur enkelt hade det inte varit att säga att jag mådde illa och inte kunde träna? Att jag jobbat natt och var för trött? Att jag förtjänade en vilodag? Jag är så stolt över mig själv.

Passet var fullbokat och det var massor med folk där, endast en kille dock, trodde dessa lite kampsportsinspirerande klasserna skulle locka fler killar. Jag försökte hänga med så bra som jag kunde men koordinationen och kroppskontrollen efter nattens jobb, eller kanske överhuvudtaget, var inte den bästa så jag blev lite rädd för mig själv ibland, sparkar och slag i en så full sal… Men det gick bra. Massor av nytt men ledaren visade det mesta och det funkade otroligt bra för att vara min första gång. Det är alltså en gruppträning men man slår och sparkar i luften, inte på någon annan, till skillnad mot Box, där man jobbar parvis med vantar och mitsar och allt vad det heter. Jag hade pratat med en kompis innan och hon hade förklarat detta för mig, att man slog i luften, hon gav mig också tipset att verkligen slå ordentligt, inte stå och mesa. Så jag tog i för att vad jag var värd och svetten rann om mig. Absolut helt färdig efteråt. Men så roligt det var! Kan tänka mig att Box är ännu roligare, speciellt om man har någon man känner som man kan puckla på. =)

Nu är jag så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna så nu väntar sängen, kommer med största sannolikhet sova inom 5 minuter.

5 Thoughts on “BodyCombat

  1. Du ska vara stolt över dig själv. Mycket starkt att gå dit trots att du mådde illa!

  2. Men så bra jobbat Elin! Jag är stolt över dig och hoppas du också är det. För visst hade det varit lättare att säga att du behvöde vilan.

    Så jag hade fel om passet – ursäkta om jag villseledde dig. Har ju inte lyxen att ha SATS här hemma. På friskis döper man om alla pass till svenska namn- BodyPump heter ju Skivstång tex. För många år sedan gick jag på ett sådant pass som du beskriver och det var skitkul och svettigt. Det blir bättre och bättre ju mer man går och lär sig ta i på rätt sätt.

    Ska inte deppa över pluset jag fick igår – lovar. Imorse rörde sig vågen lite ner igen. Men nu är deppet foten. Kan man få byta ut fötterna mot ett par nya tro?

  3. Åh ja! Både box och bodycombat är ju jätteroligt! Men såååå jobbigt! Härligt kämpat!!

  4. Tufft!!!

    Men det låter nästan som något en tant som jag skulle både sträcka sig och skada sig på…. 😮

  5. Åh, BodyCombat verkar ju jätteroligt! Ska absolut testa på det då 🙂 Box på Hornstull 17.30 på fredagar, ojojoj. Det är ett så sjukt roligt pass! Var helt lyrisk efteråt! Box i Bålsta var inte alls lika kul… Nästa fredag har jag tvingat på min sambo att följa med och då kommer det bli ännu roligare! Någon som jag verkligen vågar puckla på (förra gången blev det med en tjej som säkert bara vägde hälften av mig och hade glasögon på sig och då vågar jag inte ta i). Så testa på Box! Men alla ledare och ställen är ju olika 🙂 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation