Igår var det ju träningen med PT Therese igen. Ben stod på agendan. Kanske inte skulle ha varit ute och promenerat  i 1½ timme innan men nu blev det så och dem klarade sig ändå ganska bra även om jag var lite trött i dem i början. Hann inte med allt hon hade tänkt för att jag ville att hon skulle visa mig roddmaskinen först. Tyckte inte om att den var så svår… mycket teknik, så fort jag tänkte på något så glömde jag något annat. Den raka ryggen glömdes bort allra mest. Programmet för benen såg sedan ut som följer, ber om ursäkt för att jag inte har någon koll på vad maskinerna heter. =)

  • Smith-maskinen, stången bakom nacken, står med fötterna höftbrett och ganska långt fram, böja benen och rumpan ska vara långt bak. Har dålig koll på hur mycket vikter hon lägger på. Ska be om att få det så jag kan köra själv. Om jag vågar mig in i denna delen av gymmet utan henne, det är här alla läskiga gymkillar med badtofflor håller till…
  • Traditionella marklyft 20-25kg 12upprepningar x 3 set
  • Raka marklyft 25kg 12upprepningar x 3 set, är så kort i baksida lår, jag är urusel på dessa.
  • Kettle bell swing med 12kilos kettle bell. Denna var svår, första gången jag gjorde något med dessa vikter. Har försökt hitta någon bra video på youtube men alla jag hittade var så skumma. =)
  • Benpress? En maskin där man sitter ner, viker in fötterna bakom såna kuddar och sen pressar smalbenen uppåt tills benen är raka. Har ingen aning om vad denna heter. Här körde jag superset, började med ruskigt tungt och gjorde så många jag orkade, minskade vikten och direkt fortsätta med övningen, ingen vila emellan, minskar sen vikten i omgångar tills jag är på lättaste. BRÄNDE i låren mot slutet, vill jag lova. Kunde knappt gå efter denna, benen liksom bara vek sig. Då var det dags för mina favoriter…
  • Utfall. Med främre benet på en stepbräda. 12 på varje ben gånger 3 set.

Låren är något möra idag. Det spelar ingen roll hur mycket jag stretchar, jag blir så stel i fram- och baksida lår. Men det går ju över. Tänk så snygga ben och rumpa jag kommer få!

2 Thoughts on “Benträningen med PTn i måndags

  1. Jisses vilket benpass. Imponerad av att du har så mycket i trad. marklyft, så många rep. Jag har 30 men kör bara 2×8 men funderar ´på att köra 3×8 nästa gång.

    Visst får du låna bilden… helt ok.

  2. Jisses! Är förvånad att du ens kunde gå efteråt, och inte bara dagen efter…värst träningsvärk brukar man ju få dag 2 eller 3 (jag iaf). Har tänkt prova kettlebells, verkar vara bra träning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation