På väg ner för backen till gymmet så skickade jag ett sms till David. “Jag är nervös. Puss” Förstår inte varför jag var så nervös för. Det var verkligen inga konstigheter. Innan min timme startade så satte jag mig på en cykel och trampade på så jag skulle vara uppvärmd när klockan slog fyra.

Hade ju träffat PTn för några dagar sen och vi satte direkt igång med lite benövningar. Rakt in i den värsta avdelningen på gymmet, där jag inte känner mig hemma alls. Den med fria vikter. Kommer inte ihåg vad det var för övning, med en sång som sitter fast i sidorna, som man liksom hakar loss, sen böjer man knäna och går ner tills de är i 90 grader, sen upp igen. Hon lade stor vikt på att jag ska göra övningarna rätt från början, hon visade och jag försökte göra om det. Hon blev imponerad av den styrkan jag faktiskt har i både ben och armar. Hon hittade svagheter som jag behöver jobba med. Utfall. Kära nån, mina ben skakade, vänster ben var värst. Oj oj oj. Och vad svårt det var att göra denna övning bra. Detta kommer jag ha nytta av på bodypumpen. Gör hellre några bra övningar än hastar igenom fler utan att vara noggrann. Många bra tips fick jag. Har en tendens att vrida knäna lite inåt. Mycket att komma ihåg. Sen var det en övning med en fri stång, där jag skulle stå med benen ihop, hålla stången precis vid kroppen, svanka lite och sen liksom fälla fram ryggen utan att tappa svanken. Där hade jag en hel del att jobba med. Hon sa att det inte skulle bli någon porrstjärna av mig inte, om jag inte övade på denna. Haha!!! Jag sa att jag skulle ta med den informationen hem till David. Han blev genast orolig och frågade om det inte gick att öva upp detta?! Haha!!

Sen lite armar på detta, fick testa en maskin som man gör dips med, men man stod liksom men knäna böjda på en platta så man hade inte hela kroppstyngden att jobba med. Sista övningen var situps på en sån stor boll. Oh kära nån. Då hade jag inte mycket ork kvar inte. Pallade inte med sista 15 situpsen. De flesta övningarna gjorde jag i 3 set om 15. Sen visade hon inne i stretchingavdelningen vilka övningar hon ville jag skulle göra så att jag skulle kunna gå i morgon. =) Hon skulle även höra av sig i morgon och se hur jag kände mig. Härligt med återkoppling. Stannade länge i stretchingrummet. Baksida lår var lite stela redan innan så de kommer jag verkligen känna av i morgon.

Oh… hon ville att jag skulle ha tajtare byxor på mig så att hon såg bättre hur mina knän var vinklade…. Äh…. Öh… Såna där supertajta? Jag? Jag tror inte det. Får svänga förbi Intersport i morgon och testa ett par… Om jag tror att jag överlever i ett par såna så kanske de får följa med hem annars får jag väl vika upp byxorna. =)

Så totalt så är jag supernöjd med träningen. Känns skönt att ha någon som visar exakt hur övningarna ska göras. Vi kom överens på en gång, klickade eller vad man ska säga. Kändes inte stressigt även om hon hade en kund direkt efteråt. Jag har bokat in mig på 3 tillfällen. Och jag kommer försöka göra det bästa och mesta av dessa tillfällen. Men jag tvivlar på att jag kommer ta några fler. Inte det att jag inte skulle vilja göra det. Om jag hade haft pengar så skulle jag göra det en gång i veckan. Men som det är nu så känner jag att jag inte har pengarna att satsa på det riktigt. Synd, tror man kan få ut väldigt mycket av det.

Jag var h e l t färdig efteråt. Skulle ringa David när jag kom ut från SATS och höra om jag skulle handla hem något. Jag var tvungen att sätta mig ner så jag kunde stödja armbågen mot låret. Jag orkade inte hålla upp armen för att tala i telefonen! Haha! Sa jag att jag är lite otränad. Men det ska det bli ändring på.

16 Thoughts on “Jag överlevde

  1. Kondition har du byggt upp genom din löpning. Nu tränar du andra muskelgrupper 🙂

    Åh, vad jag önskar att jag var lika duktig som du. Jag vill också komma igång ordentligt med att motionera. Det var himla mycket enklare under semestern 🙁

    • Allt är mycket enklare under semestern, nu gäller det verkligen att planera så man får till träningstillfällen och annat. Då hade man ju all tid i världen. Jag vill ha mer semester. =) La in om två veckors semester i december, vi ska försöka komma iväg på någon sista minuten då. Längtar redan!

  2. Låter hårt, men skoj!
    Jag har också funderat på det där med en PT. Men det är på tok för dyrt..
    Jobbar man inom vården är man inte rik direkt.. 🙂

    Men härligt vad du jobbar på! Du är inspirerande 🙂

    • Önska dig det i julklapp eller present. De hade ett prova på erbjudande nu och jag betalade 1200:- för tre entimmesträningar. Det kan vara en bra start så man inte gör illa sig. Hon rekommenderade också att jag skulle gå på bindvävsmassage, bra när man gått ner i vikt, man kände sig tajtare men hon varnade för att det var ganska smärtsamt. Funderar på att testa. =)

  3. Jag tycker det låter sjukt kul. Jag kanske ska ta ett par gyminstruktioner jag med, kanske som en belöning vid något satt delmål? Härligt kämpat igår och hoppas du kan gå idag men att du har liiite träningsvärk ändå.

    • Det tycker jag låter som en utmärkt belöning! Vid -15kilo röstar jag för, halvvägs. Det låter väl bra?! Jag kan gå men det är lite ryckigt. Magen, låren, baken och armarna…. ojojoj… gjorde ont vig varje sked av frukostgröten. Aj aj. Men skönt och roligt! Bokade just in nästa pass om en vecka. Wii!

  4. Zandra on September 7, 2010 at 08:11 said:

    Bra jobbat! Låter som en ordentlig genomkörare! 🙂

  5. Svar: Du har verkligen rätt. Det är ett skitdåligt schema vi har. Jag hade gärna haft att varannan vecka jobbar vi kväll och varannan dag eller liknande. Så man åtminstone får Någon regelbundenhet. Kroppen mår ju inte heller helt OK med sömnrutiner, träningsrutiner och matrutiner går inte att ha. Sen jobbar vi var tredje helg också. Ibland en hel helg så vi är lediga två vardagar men ibland en halv helg som helgen som var. Ibland slutar man 18.30 på helgen och ibland 20.15.
    Jag hade gärna börjat gå en kurs! Jag vill börja plugga men börja lite lugnt, men det är ju omöjligt här…

    Var roligt med bugg! Var sjunde vecka helg vore rena drömmen! 🙂 Kundtjänst här jobbar var sjätte helg, stänger kl 18 på helger och kl 21 på vardagar. Dom har det mycket bättre.
    Ja, verkligen tur att du har en som du kan byta med! 🙂 Här är det aldrig någon som vill byta bort sina dags-pass, haha.
    Kram!

  6. Gud vad härligt att det gick bra! 🙂 hur ofta ska du dit? Jag ska unna mig en PT när jag väger under 90. Och mest för att jag är rädd för att få lös hud så ska jag börja styrketräna.

    • Jag har bara köpt tre gånger än så länge. Hade gärna gått en gång i månaden eller så men det är lite av en kostnadsfråga. Har bokat in nästa pass nästa måndag. Sen tar jag och avvaktar några veckor och kör sen det sista passet. Måste ju hinna träna och komma ihåg grejerna hon lär mig också. =)

  7. Vad roligt att det gick så bra! Är lite sugen att testa en själv. Men ja det är ju rätt dyrt. Men en gång i månaden kanske vore något, för att följa upp att jag faktiskt kommer framåt.

    Och du ska se det är inte så farligt med byxorna. Man vänjer sig och nu vill jag inte alls ha något annat. Inget som är i vägen vid träning.

    Fasiken vad du är bra Elin! You go GIRL!!!

    Du funderar inte på att vara med i topploppet??

  8. Haha, var och kikade på byxor nyss… Men nej. Inte än. Och vad dyra dem var… det är ju en timme med PTn! Så jag viker upp dem. Julen är snart här, får önska mig ett par då kanske. Och då hoppas jag att jag är i mål så jag får rätt storlek på en gång.

    Jag läste om det någonstans. Visst är det den 2 oktober? Jag vet att jag kollade kalendern och att jag jobbade den helgen. =( Annars hade det definitivt varit något. Är sugen på Tjejmilen nästa år. =) Plus Midnattsloppet. Och Vårruset. Och iFormloppet. och…. =) jaaa, kanske inte alla men några ska jag hinna med nästa år. Tjejmilen och Midnattsloppet står högst upp på listan.

  9. du är så jäkla BRA! 🙂

  10. Duktig du är Elin, keep on going!

    Och du, jag förstår dig med dem där byxorna alltså. Jag gillar inte de tajta heller 😉
    Krams

  11. Nästa gång jag inte har någon motivation så ska jag ringa
    någon som piggar upp mig.. Tack för tipset! 🙂

  12. Hur ont du än har idag så kan jag inte bli annat än avundsjuk.. Jag vill också… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation