För länge sen var jag hemma hos bästa vännen Kristina och blev där bjuden på middag, en underbar tomatsoppa som senare blev en favorit här hemma hos oss. Billig i Propoints och god som bara den.

Detta recept räcker till 2 personer och då får man en tallrik soppa var och sen en skvätt påfyllning för att den är så god så man vill ha lite till. Annars kanske det är tre portioner. =)

Kristinas godaste tomatsoppa

 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • ½ paket Findus asiatiska kryddor
 • 1 msk curry
 • 2 tsk milda culinesse (2PP)
 • 2 burkar krossade tomater, ta Mutti för de är godast
 • 400 ml kokosmjölk, lätt (8,5PP)

Hacka lök och vitlök smått, stek i en kastrull tillsammans med kryddorna och margarinet. Häll i tomater och kokosmjölk och värm. Snabbt och lätt. Oklart varför jag här valt att räkna med margarinet… jag gör vanligtvis inte det.

3 portioner ger 3PP per portion. 2 portioner ger 5PP per portion. David tycker det är godare med vanlig kokosmjölk och jag håller nog med, den blir lite krämigare och smakar lite mer. 3 portioner blir då 7PP per portion och 2 portioner blir 11PP per portion. Där har ni anledningen till varför det oftast blir lättkokosmjölk nu för tiden. =)

13 Thoughts on “Godaste tomatsoppan

 1. Ser jättesmarrig ut!

 2. Å vad gott det lät. och jag som tänkte häromdagen på att det var länge sedan du tipsade om recept! (och i andra andetaget att det var längesedan som jag tipsade om recept… 🙂 ) Jag ska också bättra mig och det här ska testas så snart vi ska handla ny mat minsann!

  • Jag kände också att det var länge sen, har lite bilder på mat som togs för så länge sen att jag inte ens kommer ihåg hur jag lagade det…. illa illa. =)

 3. åh, så gott!! Denna ska göras ikväll minsann :0) Saknar dig på VV-bloggen ,men glad att kunna följa dig här!! Du är en inspirations källa, Elin!
  Kram o ha en bra dag!!!

  • Vad gulligt av dig att skriva så. Tack! Känner att det var rätt beslut ändå, hade blivit galen av att blogga där med då den verkar strula hela tiden.

   Ha en bra dag du med,
   KRAM

 4. Hej Elin! Nej… du har inte missat något inlägg.
  För jag har inte skrivit ut något datum ordentligt.
  Eller… ett datum har jag ju skrivit ut.. men inte vad det är som händer då.
  Men ja! JAG HAR FÅTT DATUM! Tokglad 🙂

  har några kilo att beta av snabbt som attan, men den 8 november ska det smälla! 🙂

 5. Låter som en god tomatsoppa, får jag se till att prova någon dag
  Det går bra med vindruvorna, har haft det i yoghurten på morgonen. Är riktigt mumsigt gott!
  Kramar

 6. Tack söta söta du! 🙂
  Jag kämpar på allt vad jag har.
  Allt pepp du orkar med mottages tacksamt 🙂

  ;Kram!

 7. Men åh så gott det ser ut!

  Och tack Elin för ditt stöd.
  Utan dig är jag tom.

 8. Det blev ingen tomat soppa för mig igår :0/ Skickade maken min o handla…… Var finns Findus orientaliska kryddor o hur ser de ut?? Han påstod att han och en personal hade letat.
  Ang vv´s blogg så, JA den strular ofta :0( Riktigt tråkigt, önskar att jag kunde göra en sån här fin som du har! Alltid kul att “titta in” hos dig.
  !!

  Ha en härlig dag / Kramar <3

  • Åh vad trist att han inte hittade dem, de var helt nya för mig med innan denna soppa, däremot är det konstigt att personalen inte visste… De ligger i alla fall i frysdisken, där andra små lådor med kryddor ligger, persilja, gräslök osv, så här ser de ut http://www.findus.se/produkter/gronsaker/vara-finaste/asiatiska-kryddor/ Hoppas ni hittar dem nästa gång. Lycka till!

   Det är superlätt att skapa en egen blogg, innan jag hade en egen hemsida så bloggade jag via blogger, där kan man hitta massor med snygga mallar och få en lika tjusig och tjusigare blogg än jag har. =)

   Kram kram

 9. Kristina Z on September 30, 2010 at 11:22 said:

  Åhå vilken ära att du publicerar min soppa!! Kul att den blivit en favorit hos er, måste ta och göra den själv snart, kanske imorgon med lite hembakt bröd:) Ska bli underbart att få träffas igen på tisdag, hatar att det går så långt mellan våra dejter, satans skiftarbete!!
  Skickar massor av extra tankar och kramar din väg imorgon.
  Pussis

 10. Det där ser riktigt gott ut, den måste jag pröva. Nyttig och bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation