Inspirerade av Ellas 6 veckorsutmaning på bloggen Äta träna kämpa så skapade jag och kollegan Emma vår egen utmaning. Om sju veckor jobbar vi våran bästa vecka  ihop igen och då jäklar är vi trimmade. Vi drog igång på en gång efter att vi skapat den.

Här kommer utmaningen i sin helhet.

På 7 veckor, 15 september-3 november, ska vi göra följande

 • 35 timmar i rörelse, promenad, jogging, cykla, simma mm
 • 1 timme 10 minuter i plankan, på knän OK
 • 550 armhävningar, på knän OK
 • 30 minuter i jägarvila/sittande stolen, inget mesande Emma, 90 grader!!
 • 1 stretchpass (30 minuter) i veckan
 • Personliga mål, minus 5kg

Det betyder i snitt så behöver jag röra mig i 43minuter om dagen, plankan i 1,5minut om dagen, 11 armhävningar om dagen och jägarvila i 36sek om dagen. Jägarvilan är inte att leka med.

The game is on!

23 Thoughts on “En utmaning antagen

 1. Häftig utmaning!
  Min utmaning är att ´motionera 300 min per vecka. Det går bra och jag blir bara piggare och piggare! Till våren kan jag nog börja springa.
  Kram och lycka till

 2. Krispinsson on September 16, 2010 at 23:42 said:

  Är sjukt sugen på 6-veckors men ska fundera ett varv till. Vill inte sabba friskisträningen för att prioritera annat men de borde kanske kunna kombineras?
  Lycka till på er 7-veckors!

 3. Vilken bra idé. Plankan är apjobbig 🙂 Men 1 1/2 minut om dagen lät plöstligt inte så farligt. det kan även jag klara av 🙂

  Banne mig kanske det är precis just så man ska tänka.

  Kämpa på Elin, du är superduktig!

 4. Kul att se att du gjorde en egen variant. Vi får se om jag fixar 6veckors. Tar det så långt det går. Livet måste ju fungera också.

  Ja det är otroligt skönt att vara så peppad nu. Kul att höra att du slog på med fler timmar med PT. Då blir det ett par tighta byxor nu då? 😉 Du tycker alltså att det är ok med var tredje till var fjärde vecka? Jag är inne på det med, men undrar om det kommer fungera, eller om det är för sällan. Vad kostar en PT hos dig? Får en känsla av att min är billig men jag kanske har fel. 750 kr för tre tillfällen, eller 8 tillfällen för 2500 (alltså dyrare än det lilla..??)

  Lycka till med din utmaning. Nu är vi så på gång!!!

  • Njae, inga tajta byxor riktigt än, hittade ett par shorts i garderoben så hon kan se knäna ändå. =)

   Har ju inte forskat så mycket i kostnaden på PTn. Men jag tycker det är sjukt dyrt, jag betalade först 1200 för tre gånger (prova på pris) och nu köpte jag 12 gånger plus 2 på köpet för 6000. Jag försöker inte tänka så mycket på vad det kostar utan fokusera på vad det ger mig. Det känns bra och det är huvudsaken.

 5. Och nu är jag med också ju! Vad har jag gett mig in på! Jag startar imorgon, eller ja, idag, inte med promenaden då kanske, men resten, så jag ligger 2 dagar efter er! 🙂

  Kraaam

  • Härligt Malin!!! Nu blir det planka och jägarvila för hela slanten!!! Jag visste vi kunde lita p dig.

   • Haha.. Skoja inte. Jag gjorde den där jägarmördarintevila-grejen precis, i 2 minuter! Jag var tvungen att kräkas lite efter. Nästan iaf! Dra mig baklänges vilken smärta! 😛 In a good way såklart. Imorgon ska jag gå upp tidigt och dra på mig mina sprillans NYA löparskor och ta mig en vända! 🙂

    • 2 MINUTER I STRECK?!?!

     Jag pallar 30 sekunder sen dör jag. =)

     • Vaa?! Jaha.. Men man skulle väl stå raklång mot väggen va? Eller skulle man böja på benen också? 😛 Haha.. Nädå, 90 graders böjning och blodsmak i munnen! Då har man gjort rätt va?

      • Japp, blodsmak och du är i helt rätt position. Själv mår jag illa av trötthet och ska gå och lägga mig redan. Hoppas jag är tipptopp i morgon igen. Orkar inte vara trött. Hoppas sista timmarna går fort som blixten. Kram!

    • wtf? 2min på raken det är ju helt galet. Vad duktig du är 😀
     Du ska se mig och Elin i action med våra 30sek åt gången 😉 Mina ben stuttsar ju tillslut av mjölksyran haha.. Kämpa på brudar nu ska jag ut och röra på mig.. Sen blir det plankan som bara den då jag hade vilodag igår så rätt mycket att ta igen;)

 6. Wow, vilken bra grej! Lycka till!

 7. Låter asgrymt! 🙂
  Jag är hemma igen (har inte orkat blogga än bara:) ) och blev så trött på saker som var tvungna att slängas från kylen, så jag gjorde mig en helt annan utmaning. Att planera så att inget behöver kastas från min kyl för att det blivit dåligt. Idag ska jag använda gamla bananer och vad passar då bättre än att prova ditt bananbröd?!
  Kram /Anna

 8. Heja heja, alltid kul med utmaningar. Lite inspiration och peppning behöver man ibland…

 9. vad är plankan?

  *obildad* hehe

 10. Sv: Visst är det roligt att gå genom stan. Glo in i andras stugor är aldrig fel 😉

 11. åh jaha den!
  Den är ju fantastiskt!
  Kanske på knäna först o sen tårna? 😀
  *en utmaning i sig!*

 12. Hej!
  Har rätt så nyss hittat hit till din blogg och jag måste säga,,,,WOW vad duktig du är som har gått ner så mycket!
  Själv funderar jag på att ge propoints systemet en chans till (blir min tredje) :/ Jag funderar över veckobonusen och om du brukar äta upp den varje vecka? Du har ju fått så stora minus hela tiden!

  /Jenny

  • Jag kan ju inte annat än att lovorda det nya programmet så här 21,6 kilo lättare. =)

   Jag har gjort både och, ibland har jag ätit upp den och ibland har jag ätit lite av den. Har inte forskat så mycket i hur det ändrar minuset på vågen, utan jag har mest bara tutat och kört vidare.

   Hoppas du ger det en chans till, gå ut hårt och var noggrann så du får fina resultat i början så du ser att det funkar.

   Lycka till i din viktminskning!

 13. Awesome read, well done

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation