Idag var andra passet inbokat med min PT Tess. Min PT Tess. Det låter ju onekligen väldigt proffsigt och lyxigt. Hur som helst så var det ett galet pass. Axlar och rygg var det som gällde. Uppvärmning på cykel i 10 minuter och sen var det dags. Breda rodd och smala rodd med endast stången. Här fick jag beröm för min naturliga svank och kunde visst bli porrstjärna. =) Woho! Hon märkte här ytterligare en svaghet. Jag är inte stark i axlarna. Kämpiga 3 set x 10 i båda varianterna. Sen tillbaka till samma maskin som jag gjorde dips i förra veckan men nu var det chins som gällde. Himla smidig övning och den kommer jag nog inte ha några problem med att komma ihåg vad man ska tänka på när det gäller tekniken. Sen en annan maskin där det hängde en stång upptill som jag liksom drog ner, fäktade lite väl mycket med armbågarna när jag blev trött på denna… Här gjorde det också väldigt ont i händerna, värst på fingret där ringarna sitter. Mina älskade ringar. Så nu gäller det att försöka komma ihåg att ta av dem när jag ska träna… Trist men det gjorde så ont att det är det värt. Hon sa att hon aldrig hade sina ringar på när hon tränade, delvis på grund av att de nöts så mycket. Jag har alltid mina på, förutom när jag bakar eller flyger flygplan. Det gör mig inget att de blir nötta, de ska ju användas eller hur?! Mina är med mig när jag kryper omkring på asfalt eller bär skrot, när jag släpar plastkonor och skruvar skyltar.

Sen bar det av in till rummet där man stretchar, där finns även lite andra redskap. Det var där hon plågade mig med situps förra gången. Här hade hon köpt någon slags lina med handtag som man satte fast i ribbstolen och sen skulle jag liksom luta mig bakåt med rak kropp och göra såna roddövningar igen fast då med min egen kroppsvikt som belastning. Himla jobbiga och axlarna började kännas möra så det räckte och blev över. Sen var den en övning på en stepbräda, där jag låg ner på den och gjorde någon övning som tog på magen, kan inte ens förklara den för jag har förträngt den så jobbig var den. =) Det var säkert 5 andra där i rummet och när hon sen skulle köra situps med mig så satt hon liksom bakom mitt huvud och hjälpte mig upp för att jag sen skulle hålla emot på vägen ner. Lite pinsamt att jag inte ens kunde komma upp på egen hand… Jag trodde jag skulle dö. Men det gjorde jag inte. Det gjorde jag däremot på den sista övningen. Samma band som jag tidigare gjort övningar med på ribbstolen ändrades nu så att jag skulle ligga som i planka på golvet och fötterna sattes fast i dessa band så jag låg med underarmarna på golvet i klassisk plankmanér och fötterna hängde liksom 30cm upp i dessa band. Sen skulle jag dra upp knäna upp under min kropp. Jag dog, där och då. Hon körde totalt slut på mig. Denna gång så visade hon mer hur jag skulle stretcha rygg och axlar och då märkte hon hur otroligt hård och stel jag var i sätesmuskeln. Måste blir bättre på att stretcha den.

Nu efteråt känns det otroligt skönt och bra. När jag kom hem så sken äntligen solen efter att regnet fallit precis hela dagen så efter duschen så begav vi oss ut på promenad i 50 min. I morgon kommer jag nog vara stel som en pinne i axlar och rygg, men det är bara skönt.

Jag är glad.

6 Thoughts on “Andra passet med PTn

 1. Vad duktig man känner sig efter ett sånt mördarpass. Bra att ha en PT så att man lär sig rätt från början. Bra jobbat!

 2. Zandra on September 14, 2010 at 10:56 said:

  Men hon kör ganska hårt med dig med tanke på att du är nybörjare! 🙂 dessutom är det ganska komplexa övningar för en som inte har gymmat förut i princip. Du är duktig som fixar det, inte alla som har den kroppsuppfattningen.

 3. Bra jobbat, förstår att det känns bra. Ingenting gör mig så lycklig som efter ett träningspass. Känslan som det ger. Wohoo.
  Kram!

 4. Du är så duktig Elin, känns som jag säger den meningen hela tiden till dig. Men du är verkligen duktig! Och tack för peppen. Vatten är absolut viktigt, och jag ska testa vatten innan frukost 😉

  Krams

 5. Vad kul, bra jobbat! 🙂

 6. Det är så värt det, att vara stark i vardagen. Utan att som du säger behöver svettas för minsta lilla.

  Krams

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation