Ibland har jag svårt att fatta att jag faktiskt gått ner i vikt. I morse rapporterade jag dagens vikt till maken och tänkte inte mer på det, han svarade att snart är det dags att fira. Fira vaddå? Ja, men snart har du gått ner 20kilo. Jag fattar det verkligen inte. Inte har väl jag tappat nästan 20 kilo?! Det är ju helt sjukt mycket. Nästa mål har alltså blivit ändrat från 85 till 85,4. Då jag gått ner 20 kilo. Jag kan knappt förstå hur det kan ha gått så snabbt och att det varit så enkelt. Känner inte att jag tappat motivationen en endaste gång. Jag kan inte annat än lovorda Viktväktarnas propointsprogram. Visst att motionen gjort att det gått extra snabbt neråt i vikt men programmet är guld värt för mig. Viktigast har varit att få kontroll på portionsstorlekarna. Otroligt vad jag kunde äta innan. Mängden ris jag kokade till mig och David tidigare skulle idag vara för 4 portioner. Ändå känner vi oss mätta nu.

I morse var jag alltså 5 ynka hekto från att ha gått ner 20kilo. På måndag jobbar jag tidigt och eventuellt så tar jag söndagsvikten och registrerar den. Ingen mår bra av att väga sig strax efter fyra på morgonen. Ingenting står rätt till vid den tidpunkten. Så då blir denna vecka kanske 6 dagar och nästa vecka blir 8 dagar. Men tänk om vågen visar 85,4 då. Eller så gör den inte det. Men det kommer komma, kanske på måndag, eller veckan efter, eller veckan efter den veckan. Minus 20kilo. Otroligt vilken resa jag har gjort och kommer fortsätta.

Idag på jobbet så kom jag på att jag måste kolla om vi har något friskvårdsbidrag, hade det på förra företaget men vi gick från statligt verk till bolag i våras och mycket bra förmåner har försvunnit. Kollade med chefen som ringde HR. Ingen höjdardeal, men man får tillbaka 50%, max 2000:- om året. Bättre än inget. Det enda jobbiga är att jag tog det på autogiro månadsvis och då måste jag vänta tills årsskiftet och skicka in papper som jag troligtvis måste be SATS om, någon sammanställning på hur mycket jag betalat till dem under året. Sen måste jag komma ihåg att jag ska göra samma sak nästa år… Jaja, tur man är en kontrollmänniska så det borde inte vara några problem. Månadskostnaden för gymmet sjönk då från 470:- till 303:- i månaden. Trevligt!

20 Thoughts on “Svårt att fatta och lite bidrag

 1. Vilken resa du har gjort, och fortfarande gör! Jag längtar efter att komma igång med motionen och se kilona försvinna lite fortare.

 2. WOW Elin!!! 20kg!! Det är helt otroligt!! Jag ryser i hela kroppen för det är så himla coolt!! Ang friskvårdsbiraget så kan du nog göra det månadsvis. Jag vet att SATS kan skriva ut kvitton på vad som dragits från ditt konto när som helst så du kan ju ha som vana att hämta ut ett sånt kvitto den 3:e varje månad och skicka in till ditt lönekontor så drar dom det från lönen 😉

  Kramilikram

  • Elin on August 21, 2010 at 23:46 said:

   Ah, det låter bra. Tror du man kan få en sammanställning på flera månader också? Tror det var jobbet som ville ha in det i en klumpsumma en gång per år i stället för varje månad.

   • Självklart kan du få en sammanställning oxå 😉 Den dag du ber om ett kvitto så drar SATS ut en sammanställning av vad som fram till det datumet har dragits från ditt konto 😉

    Kram

 3. Jag menar såklart lägger på det på lönen 😉 Ha ha skulle vara jobbigt om dom drog av det he he …

 4. Zandra on August 20, 2010 at 21:29 said:

  Jadu, själv har man 1600 kr i friskvårdsbidrag. Inte mycket att hurra för det heller 🙁 Inte vill dom höjda det heller då det är för FÅ som utnyttjar bidraget. Tack för att ni straffar oss som faktiskt rör på fläsket liksom!

  Grattis till snart 20 kg, det är ju helt otroligt bra jobbat!!
  Trevlig helg!

  • Elin on August 22, 2010 at 18:34 said:

   Det där går ju verkligen inte ihop, förstår att det är irriterande. Det måste ju ligga i varje arbetsgivares intresse att deras personal tränar, orkar och mår bra. Otroligt. Vet någon som till och med får gå och träna en timme i veckan på arbetstid, hur underbart vore inte det?!

 5. Kontrollfreak verkar vara en gemensamn faktor för oss som lyckas bra med viktväktarna. 20 kg är så grymt, 20000 gram, det är många propoints det =) jag gör samma reflektion, har ju ännu inte nått tio men tycker tiden flyger iväg, jag blir så glad när jag läser ditt inlägg. Det betyder att tiden kan fortsätta flyga medan kilona rasar. Grymt!!!

  • Elin on August 22, 2010 at 18:38 said:

   Ja så kan det nog vara. Kontrollen hjälper oss nog mycket, både med mat och motion. Man vill ju inte sabba någon bra statistik. =)

   Jag fattar det fortfarande inte, -20kilo. Otroligt.

   Visst är det underbart att det kan kännas så lätt, jag bävar inför någon eventuell svacka som kanske kommer framöver. Men den dagen den sorgen. Nu är det bara att glida med medan man har medvind. =)

 6. Grattis! Så när du är nu! Det måste kännas underbart!

 7. Grattis, bra kämpat
  Kramar

 8. Tack så mycket! Helgen har varit lugn. Lite föör lugn, händer inte så mycket. Hur har du det?

 9. Hej tjejen,

  Icas minibaugetter är såna i vaccumförpackning (inte frysta). Såklart du ska ha receptet innan jag hinner prova 😉 Här är receptet jag fick av Sandra.

  Grekiska Plättar

  Cirka: 15st
  Fick ut det till 1,2 PP st

  450G Squash
  1 Ägg
  100G Fetaost 10%
  1dl Vetemjöl
  1/2 tsk Svartpeppar
  1/2 tsk Salt
  1dl Dill
  1 1/2 msk Olivolja

  Till Servering:
  Pitabröd
  Tzatziki ( Gjorde egen på Turkisk yoghurt, gurka och vitlök )
  Gul Lök
  Isbergssallad
  Tomat

  Riv squashen och pressa ur så mycket vätska som det går.
  Blanda alla ingredienser utom Olivoljan. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
  Klicka ner lite mer än en matsked smet i stekpannan och platta till.
  Stek på medelstark värme, 2 – 3 min på varje sida.
  Servera i pitabröd med tzatziki.

  Kramilikram

  • Elin on August 22, 2010 at 00:01 said:

   TACK! Detta ska testas snart, kanske redan i morgon? I morgon blir det matlåderace i köket. Måste bli bättre på att ha med mig matlåda, fixade det galant denna veckan och vill att det ska hänga kvar.

   KRAM

 10. Jag tycker det är mycket bättre att få ut Friskvårdspengen årsvis då syns det mer på kontot än om man får nån hundralapp eller två i månaden.

 11. jag bad om att få kvitt o på sats, då delade hon upp summan på två, även om jag inte hade betalat allt än, för som hon sa, de går på autogiro, och du kan inte äsga upp det så vi VET att vi får in pengarna. så vi skriver gärna kvitto.

  de kanske e olika från ställe till ställe, men jag fick i oktober förra året två kvitton från sats, halva för 2009 o halva för 2010s friksvårdsbidrag från jobbet.
  usch, blev de rörigt? ÄH. man kan väl iaf säga att friskvårsbidrag är bra..

 12. 20kg är galet mycket! Du är grym 😀 Jag blir själv så jäkla peppad 🙂

 13. Och du, vad skönt med allt ditt stöd från din sambo 🙂 Jag önskar jag hade lika tur som dig!

  • Elin on August 28, 2010 at 22:27 said:

   Ja, det underlättar verkligen. Önskar desamma, inget som går att ändra på?! Säga åt honom att du behöver stöd och peppning? Kanske han kan ändra sig?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation