Jag var lite lätt orolig när jag gick ner till gymmet igår. Så jag ringde mamma på vägen dit, hon babblade på om sommarstugan, mormor och allt mellan himmel och jord och det tog bort lite oro. Tack mamma! Inte för att hon är här inne och tittar… hon är inte så bevandrad i internetvärlden. Väl där så lugnade jag ner mig, stod och spanade in i spinningsalen och inser att det är ju bara cyklar. Inget värre. Tänk vad man kan jaga upp sig. Men det har nog lite med den där perfektionismen att göra. Jag vill gärna redan kunna allt om saker som jag inte har någon aning om. Jag gillar inte nybörjarkurser för jag vill veta saker innan jag lärt mig dem. Samma på gymmet, jag vill gärna redan vara den där personen som folk frågar om hur saker och ting funkar, förklara och ge råd. Jag är ju lååångt från det stadiet nu, när jag knappt vågar gå dit, men förstås tvingar dit mig ändå.

Spinningen var jobbig. Har inte cyklat sen 2006 och det kändes lite. Ledaren frågade om det var några nya där och jag viftade som vanligt med handen. Hon kom fram till mig under uppvärmningen och visade hur jag skulle ställa in cykeln. Sen började uppförsbackarna komma. Jag hängde inte med hela tiden. Hon sa åt oss att öka motståndet ett halvt varv och när jag testade det så stannade cykeln för jag orkade inte trampa. =) Så när hon sa ett halvt varv så drog jag på kanske 1/8 varv. Kära nån, var är min benstyrka? Hon hojtade Upp! Upp! och någon gång så pallade jag inte det heller utan satt kvar nere och trampade på. Men jag är nöjd över mittt första spinningpass och kommer helt klart testa igen.

Efter spinningen så bar det iväg till Corepasset som leddes av samma käcka tant. Som senare visade enorm styrka och vighet. Hoppas jag är likadan när jag är 50+. Ett skönt pass som jag kommer gå på flera gånger. Sköna övningar och jag behövde nog den lite lugnare strechingen efter, efter spinningen så gick det undan på stretchingdelen. Plankorna gjordes på knä och jag känner att här finns mycket att lära. Har en otroligt skön träningvärk från under tuttarna och ner genom hela magen. Inte så mycket i benen. Jag borde ha kunnat gett mer på spinningen men det får komma nästa gång, igår var ju bara mjukstarten. Kombinationen spinning och sen core var skön, först få upp pulsen och kämpa på som bara den och sen gå på ett pass där man kan ta av sig skorna för att det är så pass lugna och kontrollerade rörelser var perfekt.

Denna veckan så är det följande träningar inbokade: i morgon träningsvägledning och sen blir det väl lite test på diverse maskiner efteråt och på fredag bodypump. Om jag inte har lika ont som förra veckan efter bodypumpen så bokar jag nog in ett spinning/core på söndagen med. Veckan efter det så står det AfroDans på schemat på torsdagen. Ojojoj, spännande och roligt! Och så lite oroligt förstås.

Undrar när buggen drar igång? Borde vara nu snart. David fick i present av sin mamma en buggkurs i januari, eller vi fick ju båda gå. Sen kom fortsättningskursen. Sen kom det en till fortsättningskurs och vi bokade in oss på den med. Det är verkligen superroligt att bugga. Svärmor är överlycklig att vi blev så nöjda med presenten.

Tänk vad jag kommer träna i höst! Buggkursen är 1½ timme på söndagkvällarna och man kör nästintill hela tiden minus en kort paus. Brukar vara helt slut efter. Det är bra kondition det.

One Thought on “Spinning och Core

  1. Jag har tävlingsdansat bugg när jag var yngre så kom hit så ska vi bugga loss =)
    Vad kul att du gillade spinningen, du måste lova att titta in nån söndagkväll på friskis här i Örebro om du har vägarna förbi, jag lovar att jag har ett riktigt härligt pass som du kommer vara lika slut efter som du fått ny energi. Jag spann idagoch längtar redan till nästa gång även om det är nästan två veckor dit!
    Core har jag bara testat en gång, men det ska jag absolut köra igen. Favoriten bland styrkepass för mig är annars skivstång (pump)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation