… stelheten. Men så roligt det var. 11:30 kom jag till SATS i Liljeholmen och fick träffa henne jag pratade med igår. Pratade om vad jag ville med min träning och om jag ville provträna idag men jag hade ju siktet inställt på att bli medlem på en gång så sen blev det lite pappersskrivning och sånt. Hon hade ju redan när vi talades vid på telefonen igår bokat in mig på ett Body Pump pass klockan 12 men tiden hade rusat iväg och hon hade glömt det så 5 i tolv sprang hon ner till receptionen och hämtade en sån papperslapp åt mig. Jag rusade iväg till träningssalen och där kändes det som om det var FULLT med folk redan. Var skulle jag få plats? Hur mycket plats behöver man? Frågorna var många och jag var helt lost. =) Men så kilade ledaren förbi mig och jag hann kasta ur mig att jag var helt ny och undrade vad jag behövde plocka fram. Tur man inte har några problem att fråga om hjälp. Hon pekade på grejerna jag behövde och jag tog det jag kunde bära och vänder mig om mot den, enligt mig, helt fulla salen. Återigen, tur man vågar fråga och känna sig lite dum, frågar en tjej längst bak var hon tror jag skulle få plats. Hon flyttar bak sin bräda lite och säger att framför henne får jag nog plats. Alla springer omkring och hämtar hantlar, vikter, mattor och stepbrädor… Kära nån, vad har jag gett mig in på? Vad ska jag ha för vikter? Ledaren hade sagt åt mig att 2,5kilos vikterna kanske var bra att börja med. Men jag hörde alla kommentarer här i bloggen om att jag skulle börja med lätta vikter så jag tog de minsta på 1,25kg och sen 2,5kg. Tänkte att det får räcka för första gången på passet.

Det gick undan på passet och jag längtar tills jag är lite mer van så att byta vikter på stången går lite fortare, när jag vet vad hon pratar om när hon säger de olika övningarna och när jag inte behöver tänka så mycket. 50 minuter gick superfort men vad som sen gick ännu fortare var stretchingen. Hann knappt göra en övning när hon redan bytt till en annan.

På det stora hela så tror jag att jag klarade mig ganska bra. Någon övning gjorde ont i handen på mig, är svag i händerna, det vet jag sen innan men det var lite otäckt när jag inte orkade göra den övningen, det var inget med stången utan någon slags bakvänd armhävning när man har händerna på brädan och fötterna långt bort och liksom häver ner rumpan i golvet. Då gjorde det ont i högerhanden. Men annars gick det bra. Roligaste övningen var någon slags kombination när man tar upp tar upp stången upp över huvudet och sen ner och sen någon enkel rodd och sen om igen. Hörs det att jag kan alla termer? Jaså, inte?! Den var i alla fall coolast och jag kände mig stark.

I morgon börjar jag ju jobba igen efter semestern och jag startar tyvärr med 3 kvällar och de har inte kommit igång med så många pass på morgonen ännu men det kommer om någon vecka såg jag på schemat, hade hoppats på att kunna ha en sån träningsvägledning någon av förmiddagarna men de hade bara dem på eftermiddagarna så den bokade jag in på tisdag kväll nästa vecka. Får bli en joggingtur ute på torsdag eller fredag, beror på träningsvärken från idag. Men jag har bokat in 3 pass redan. På söndag blir det Cycling 30 minuter och sen direkt Core 30 minuter på det. Blir nog bra. Sen blir det Body Pump med samma tjej som idag senare i nästa vecka. Då ska jag däremot komma dit tidigare än 2 minuter innan, så jag kan ta det lite lugnt och slippa leta plats. =) Nästa vecka startar någon slags utmaning där man får en gåva om man tränar 2 gånger i veckan under 12 veckor. Den gåvan ska bli min!!! Tidigare har det varit någon slags väska, det skulle sitta fint, men vad som helst går bra. En sak jag lärde mig idag var att jag behöver en sån vattenflaska med sugpip, i stället för skruvkork som jag hade idag, där spar jag in några sekunder när jag vill dricka lite mellan övningarna på Body pumpen. Har en sån i skåpet på jobbet så den följer med hem i morgon. Kilade förbi gallerian på eftermiddagen och med mig hem kom två linnen från Intersport, så nu kommer jag vara lite mer tjusig när jag tränar nästa gång. =)

Hur som helst så är jag mer än nöjd med min debut på SATS. Känner mig härligt tränad och hoppas inte träningsvärken kommer ta knäcken på mig i morgon.

17 Thoughts on “Nu kommer den krypande…

  1. Jag kan verkligen känna igen mig i din fantastiska känsla, det är som ett litet rus när man verkligen vill komma igång mer med träningen (och gör det). Smart drag att ta lite mindre vikter, bygg på mer och mer tills du känner dig rejält utmanad och låt aldrig mycket vikt på stången komma före god teknik! Härlig kombo med cykel och core. Hos oss har vi spin/skivstång… Som spinnare är det super med bål/corestyrka för att ha fin teknik även på cykeln.
    Jag hoppas att du får en skön och behaglig träningsvärk i morgon och att du får ett fin första arbetspass efter semestern.

    • Elin on August 19, 2010 at 00:25 said:

      Just nu är cykling inte att tänka på… Haha, så ont det gör i låren… ojojoj… Men på söndag är jag nog mig själv igen. Hoppas det i alla fall. Upp och ner från stolen och i och ur bilen idag har gjort ont men värst var nog trapporna… Tur det var en rulltrappa så jag behövde bara stanna. =)

      Första arbetsdagen var som vanligt. Kul i några timmar sen inser man att ingenting har ändrats och allt var som när man gick på semestern…

  2. Heja Elin! Verkar som ett bra genomfört pass. Jag gillar verkligen BodyPump själv. Svettigt och slitigt och det känns. Hoppas att du kan gå idag. Efter mitt första pass kunde jag knappt sätta mig ner på toa eller ta mig upp efteråt. Fick stödja mig mot väggar och annat. Mindre kul. Men det försvinner ju som tur är.

    Ett tips om övningen du får ont av. Jag fixar inte heller den övningen pågrund av mina än så länge för svaga armmuskler i kombination med svaga och överrörliga handleder. Jag har fått tipset att inte gör den övningen från brädan. Sitt bara på golvet, med knäa böjda och fötterna i marken. Armarna bakåt, som de gör i övningen och sedan bara lutar jag mig bakåt. Det är den lättaste varianten av övningen. Visst den tar inte lika bra men jag kan genomföra övvningen utan att få ont.

    Lycka till med utmaningen, två gånger i veckna fixar du lätt. Träning är ju kul – tillslut.

    • Elin on August 19, 2010 at 00:29 said:

      Ah, ska testa den nästa gång i stället, roligare att göra nånting än att inte göra alls. Här kommer kanske en dum fråga men åt vilket håll ska fingrarna peka när du gör din variant av övningen? Mot rumpan eller bakåt?

  3. Underbart med bodypump! Själv älskar jag också ryggövningarna med frivändningar. Bodypump är den roligaste träningen som finns och ju mer du kommer in i det desto mer kommer du få ut av det. 😀

    Träning är kul, bra att debuten kändes så bra! 🙂

    • Elin on August 19, 2010 at 00:30 said:

      Ryggövningarna med frivändningar? Är det det som de jag gillade heter? =) De när man har upp stången över huvudet och sen ner och sen en enkel rodd? Tänk vad mycket jag kommer lära mig.

  4. Det låter som att du klarade av passet hur bra som helst! Man är ju alltid litet förvirrad med nya saker, speciellt om man ska lyssna och utföra något samtidigt…

    Jag har nyligen blivit medlem på en “Health Club” men har ännu inte fått ordning på passinbokningarna, vardagsrutinen är inte riktigt tillbaka ännu, men tids nog.

  5. Vad kul att du kommit igång med gymträningen, det ÄR vansinnigt kul, särskilt när man hittar ett pass man gillar och känner att det ger något. Du kommer definitivt bli mer tonad med body pump som är min favorit. På 50 min går man igenom hela kroppen och är klar sen.

  6. Visst är det roligt med BodyPump? Jag tycker det är en sån skön känsla när kroppens muskler har fått slita lite:)
    Jag är jättedålig på tricepsarmhävninger (brukar skylla på för tung kropp och för svaga armar) så jag kör med viktplatta ovanför huvudet istället.

    • Elin on August 19, 2010 at 00:32 said:

      Ah, den övningen gjorde vi nog också… Håller viktplattan rakt upp med båda händerna och sen låter den falla bakom huvudet, viktigt att armbågarna var nära öronen. Låter det som din variant? Kanon, då kan jag köra den i stället.

  7. Underbara Elin!

    Du har gjort ett kämpejobb. Jag hade inte ens vågat fråga ledaren, jag hade varit den som står i ett hörn och inte fattar någonting, haha! Du är en inspiratör om något!

    Och jag tycker ABSOLUT vi ska ses någongång, för jag blir alltid så glad av dig och ditt pepp.
    Krams

    • Elin on August 19, 2010 at 00:34 said:

      Tack vännen! Hör av dig om du är i trakterna, vet att jag har tyvärr inga resor söderut planerade… Kram kram

  8. Frivändningar är rätt ord och jag tycker fingrarna ska peka framåt när du gör tricepsövningen =)

  9. Otroligt bra jobbat! Önskar att jag fick min träningsinspiration tillbaka. Tyvärr tror jag inte att den kommer av sig själv, utan man måste starta trots att det känns trögt. SEN kommer inspirationen! Maten här nedanför ser ljuvlig ut. 🙂

  10. Emelie on August 20, 2010 at 13:10 said:

    Hej Elin!

    Så kul att du börjat på pass. Är själv en riktig passtjej. Jag tror att övningen du får ont av är “Dips” och det är väldigt lätt hänt. Tänk på att det är superviktigt att hålla händerna rakt nedanför axklarna och handleden rak och spänd hela tiden. Men det kanske du redan gjorde. 🙂 Om inte, (eller om det är fel övning) så kan du ju ignorera tipset.

    Grymt jobbat!
    Kram Emelie

  11. Åh vad härligt att höra! Jag älskar grupp-pass och tycker dom är bäst, vad dom än innehåller ungefär, haha. Så länge man svettas 😉 Heja heja 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation