Maken var sugen på potatis igår och vi hade några färskpotatis i kylskåpet. Sen blev det ett hopplock av allt möjligt som han hittade i köket.

Har försökt att laga egna falafel några gånger men får inte till det. Så längst bak ligger våra favorit-köpe-falaflar. De kostar 3,5PP för två stycken. Sen två potatisar 3PP och 0,5dl lätt creme fraiche 2,5PP med gräslök i. Ugnsbakad vitlök är en av sommarens favoriter men det gäller att man inte ska bort efteråt… man får ju i sig en hel del vitlök efter att ha ätit en halv lök var! Sen är det några skivor aubergine med salt, peppar och ännu mer hackad vitlök uppepå som också varit inne i ugnen. Sist lite blandade stekta grönsaker smaksatt med soya. Det var mycket gott. Totalt blev det 9PP och det känns billigt för så pass mycket mat. Magsäcken har helt klart krympt lite under dessa vv månader.

5 Thoughts on “Maken lagade middag

  1. Ser riktigt gott ut! Det ör sriktigt synd att falafel är så pointsrikt, det är ju ruggigt gott =) Tror kanske att både vitlöken och auberginen ska testas nån dag. Jag har noll matinspiration till ikväll och en massa points som ska ätas, blä!

    • Elin on August 1, 2010 at 18:00 said:

      Mm, falafel är smaskens, tycker att det funkar om man bara tar 2-3 stycken, då blir det lite som när köttätare använder duoval till kött och så. De mättar ju bra.

  2. Skönt att få maten lagad. Det är så lyxigt! Jag fick också det idag faktiskt 🙂
    Jag har gjort egen falafel med bra resultat faktiskt. Om du vill ha receptet ska jag försöka minnas var jag hittade det. Man använda iaf både kokta och enbart blötlagda kikärtor som mixades i olika omgångar. Lite pyssel, men ack så gott!
    Kram
    /Anna

  3. Vilka härliga/snygga foton du har! Många bra mattips. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation