I morse var det läge att testa de populära kesoplättarna. Lagom mysfrukost efter festligheterna igår. Jag kommer inte ihåg var jag såg dem först, någonstans på bloggrundan men jag hittar inte tillbaka nu. När jag skulle kika efter receptet så googlade jag på kesoplättar och jag fick en mängd träffar så jag antar att de glidit runt i matbloggarnas värld ett tag.

Jag fick för mig att receptet var till 1 person och gjorde dubbel sats men i efterhand så blev det lite mycket tyckte vi. Delat på hälften hade nog varit lite lite så nästa gång blir det ett mellanting.

Detta är alltså det dubblade receptet.

 • 4 ägg (8PP)
 • 6 msk mjöl (5PP)
 • 500 gram minikeso (8,5PP)
 • 2 krm salt

Rör ihop ägg och mjöl, ha i keson, mosa lätt. I med salt. Stek i små plättar. Hemligheten är att låta dem ligga i pannan tills de stelnat på ovansidan innan du försöker vända dem. Då de håller ihop lättare och är enklare att vända. Vi åt med skivad banan och frysta jordgubbar som jag micrat och mosat ihop lite. Det blev 14 plättar. Helt klart godkänt. 11PP per portion ger plättarna, men som sagt detta var lite mycket för oss så jag lämnade 1 plätt och David lämnade 2 stycken. Receptet finslipas lite, har gjort ett nytt recept på 3ägg och då ger det 8PP per portion.

Maken efterfrågade lite mer matigt recept med lite kryddor i plättsmeten och stekt svamp och lök att servera till. Nästa gång. Men de var goda så här med, lite samma som med pannkakor, de är goda med socker och sylt men ibland vill man ha crêpes med någon god stuvning i.

10 Thoughts on “Kesoplättar

 1. Hej! Hittade hit via viktbloggarna. Kesoplättarna verkar jättegoda, ska prova dem i veckan. Jag kör också Viktväktarna, har precis startat den här omgångenmen har varit med ett par gånger tidigare. Vilken skillnad det är på dina “före”-bilder och nu. Bra kämpat! Nu blev jag taggad, VV är en bra metod 🙂

  • Elin on August 8, 2010 at 23:49 said:

   Hej! Vad roligt, jag var inne på din sida tidigare idag efter att ha följt en länk hos Benita på It´s all about taking control. Som vanligt så hade jag säkert någon dålig ursäkt att inte lämna en kommentar efter mig, bättring Elin.

   Tack, det känns otroligt att det gått så bra på så pass kort tid ändå. Jag känner att det är skillnad, på hur kläder sitter, hur mycket jag orkar, känns fantastiskt.

   VV är kanon, verkligen min metod.

 2. Åh nej! Ännu en rätt jag måste testa, ser som vanligt ruggigt aptitligt ut på bilden. Var det mycket “kesosmak” kvar efter gräddningen?

  • Elin on August 9, 2010 at 01:35 said:

   Haha! Jag är ledsen att jag pepprar dig med matlagningsinspiration på detta viset. =) Maken står bakom kameran på nästan alla matbilder så jag vidarebefordrar komplimangen. Han hälsar tillbaka att han gillar inte direkt keso och tyckte inte att det smakade så mycket av det efter gräddning. Han hälsar också att de behöver något till, antingen som vi åt med något sött eller annat tillbehör, kan tänka mig att stekt bacon kan vara gott till.

 3. Man blir hungrig när man ser dina bilder!
  Och det känns lite lagom ospännande med min yoghurt med flingor 🙂

 4. Åh!! Det där låter ju supergott!! Jag ska genast lägga till det på matlisteförslag inför hösten! 🙂
  Och mina komplimanger till fotografen! Alla bilderna är ju superfina!

 5. Kesoplättar är supergott, brukar göra dem till helgfrukost ibland. Gör dem på 1 ägg, 100 keso, lite mjöl och salt. Sedan till brukar jag riva ett äpple och blanda ut med 50g kesella och lite kanel. Lyx i stor grad!!!
  Kram

 6. Vad glad jag blir att jag hittade din blogg. Börjar (igen) med VV den 1/9 så jag letar efter inspiration och din blogg verkar vara superfin. Hoppas det är ok att jag länkar till dig…om inte är det bara att höra av dig.

 7. mmm…de såg supergoda ut, har inte provat exakt det där receptet, skall provas omgående!!!Kram PT Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation